nosečnost in cigareta (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

PeterPan -> nosečnost in cigareta (4.7.2005 22:55:42)

Pozdravljene,

o tej temi vsi vemo zelo dosti, pa vendar me zanima vaše mnenje o tem, da nosečnica kadi.
A je res lahko tako zelo nevarno za otročka kot pravijo?

:ups:

petrulja -> nosečnost in cigareta (4.7.2005 23:09:06)

Če mene vprašaš, ki sem veeeeeeelika nasprotnica kajenja, se mi kar lasje postavijo pokonci ko vidim nosečnico kaditi. Nekako še razumem, da ljudje morajo kaditi, si pač s tem škodujejo. Ne morem pa razumeti takšne neodgovornosti kot je kajenje v nosečnosti ali pa v bližini otrok.
Ne me narobe razumeti to je pač moje prepričanje, tebe pa lahko mogoče prepričajo vse tiste raziskave, ki danes potekajo po vsem svetu na temo kajenja.
Pa vendar je tako, da nikoli ne veš ali škoduješ ali ne. Ne veš namreč kako bi bilo če ne bi kadila ali obratno, ker imaš samo eno priložnost. Odločiš se pa sam.
Sorry, če sem pregrobo napisala ampak mislim pač na :duda:

smrka -> nosečnost in cigareta (4.7.2005 23:34:17)

mislim da ni nevarno, samo ce si ze noseca nehaj kadit, ker vsi ti plini pridejo do otroka v trebuhu. Eni pravjo da se otrok navadi na ta smrad in ko se rodi en razlog vec zakaj joka .. ker nedobi tega dima kot ga je prejemal v trebuhu. Jest sem proti kajenju.

Anonimen -> nosečnost in cigareta (4.7.2005 23:58:57)

http://www.ringaraja.net/forumi/sporocila.asp?pogled=1&id=15176&idk=86

Meni osebno je nekaj najgršega videt luštno nosečko s cigareto v roki ali pa malim :duda: v naročju in cigareto v roki ali pa vozičkom, v katerem je :duda: in cigareto v roki:grrr:

Maš -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 7:04:47)

Se strinjam s petruljo in ribico. Kajenje med nosečnostjo ali v bližini otrok je skrajno neodgovorno!
Sicer je pa kajenje že samo po sebi bedasto, tudi če ni otrok zraven.
Lp!

Maš -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 7:10:51)

http://www.med.over.net/zasvojenost/vpliv_kajenja_otroke.htm

Anonimen -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 7:24:11)

Ne, to ni dobro. Se mi zdi, da malo sebičnosti pa je le v mamah, ki kadijo. Moja sestra je med vsemi tremi nosečnostmi kadila in moram reči, da je precej sebično bitje. Ali pa se nosečnosti ne zavejo, mislim, v srcu.
Jaz sem takoj, ko sem se zavedla, da sem noseča, prenehala.

Anhelo2 -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 8:12:01)

Ne bodi sebična in ne vsiljuj bitjecu, ki se še sam ne more odločiti nekaj tako škodljivega in negativnega samo za to, da boš sama sebe zadovoljila. Od kar imaš bitjece pod srcem nisi več ti na 1. mestu ampak pikica, ki je tako nebogljena in si sama ne more pomagati - LAHKO PA JI TI.

Se sliši kot, da bi to pisala totalna antikadilka, ne.
Pa nisem kadila sem dobrih deset let in to resnično s pravim užitkom sem pred letom nehala 4 mesece preden sem zanosila.
Mi pa na kraj pameti ne bi prišlo, da bi v nosečnosti kadila. To je nekaj najgršega kar obstaja.

Moje mnenje,

lp

dory -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 9:03:06)

Meni osebno je to zelo neodgovorno ravnanje...ce zastrupljas sebe ok...tud sama sem kadila vrsto let ko turk..ampak ko sem zvedla da sem noseca si nisem dopustila,da bi unicevala se nedolzno zivljenje...

torej zame ni grsega kot videt nosecko s cigareto...drugac pa ze tko lahko pride do zapletov v nosecnosti,ne vem zakaj bi mogli se k temu pripomoci...definitivno pa ima slab vpliv na otroka..sploh razvoj mozganov...

urši* -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 9:44:01)

js sem pred nosečnostjo kadila , ko sem bila noseča pa ne , ker ne bi mogla tega naredit svojemu otroku.
mislila pa sem , da me sedaj cigareta ne bo več premamila, pa me je:grrr::zmeden:

Anonimen -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 10:30:06)

Meni ni nič trn v peti, elka. Vsak po svoje, tvoja stvar in od nikogar drugega. Pa če si kadila skrivaj, itak nisi mogla ne vem koliko pokaditi. To pa je že nekaj dobrega v tej zgodbi.

anajmad -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 10:46:03)

Sama sem kadilka,toda v nosečnosti so mi cigareti zasmrdeli.Prve tri mesce mi je blo tko,al tko non stop slabo,da mi niti na kraj pameti pršlo,da bi si cigaret pržgala.Po porodih sem pa postopoma zopet začela kaditi.samo jst sem tako strasten kadilec,da imam eno škatlo cigaret za 14 dni:)-:)-:)-:)-:)-:)-.Vem,da bi lahko nehala:zmeden2:ampak...
en lp:morje:D.

Marogica -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 12:24:17)

Anajmad, to sem si jaz želela, da bi mi cigareti zasmrdeli!!!! Sem zaprisežena kadilka in uživam v kajenju. Zanimivo je bilo, da se mi je želja po cigaretah v nosečnosti (v obeh!!) tako POVEČALA, da nisem mogla verjeti. Imela sem občutek, da bi lahko dve naenkrat kadila. Kriza. Seveda sem se takoj pozanimala pri ginekologu, kako in kaj. Rekel mi je, da če že ne morem nehati, naj se "nazaj držim". Povedal mi je tudi, da če bi hotela imeti telo "čisto", bi morala nehati kaditi vsaj 2-3 leta pred zanositvijo. Moj princip je bil takšen, da sem vedno, ko je moje telo potrebovalo nikotin, potegnila samo dva dima, toliko, da je nervoza ponehala in je telo dobilo svoje. Seveda sem potrošila mnogo denarja, a skadila v bistvu - za moje razmere- zelo malo (okrog 4 cigarete na dan)Tudi jaz sem imela slabo vest, saj sem tudi jaz informirana o škodljivosti nikotina. NA vsakem pregledu sem znova spraševala, če bo vse v redu... Po svoje imate prav, ko pišete, da gre za egoizem, ki pa je pri meni v obliki odvisnosti. Očitno v glavi nisem dovolj razćistila.
Še isti dan, ko sem rodila, je ta nenormalna želja po cigaretah izginila.
Je pa res, da v hiši ne kadimo, tudi obiski ne, v avtu tudi ne, pozimi se izogibamo lokalov in nikoli ne kadim v prisotnosti otrok.
Dodala bi še rada, da sta moja otroka imela normalno porodno težo, da zaenkrat nimata nobenih zdravstvenih problemov, kar me veseli. Upam, da bo tako tudi ostalo.

rija -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 12:38:45)

Strogo proti kajenju, pa naj je nosečnica ali ne. In me tudi moti recimo, sedeti v zakajenih prostorih. Smo pa super družba, v kateri nobeden!!! ne kadi. Bravo mi.

mojamura -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 12:54:27)

Tudi jaz sem bila prej kadilka...sem pa nehala en mesec pred zanositvijo.Bilo je in je še sila težko, včasih bi komu, (npr. moja tašča) ki kadi pred mano najraje vzela čik iz ust in ne da bi ga skadila.....pojedla bi ga...jao grozen je to filing. No nekako se poskušam kontrolirati, spijem pač kozarec vode več in to je to...upam da bo vzdržala, ne, vem da bom!

teta beta -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 16:53:53)

Tudi jaz sem kadila pred nosečnostjo in pred opravljenim testom. Po testu sem jih v kakšnih 14 dnevih skadila še recimo 10, sem se pa resda prav zato ogibala kofetkom (nisem hotela, da posumijo, da sem noseča). Sploh mi ni bilo težko nehat, nimam nobene želje po cigaretah in se pravzaprav počutim zelo svobodno, vendar pa ne trdim, da ne bom nikoli več kadila. Nikoli ne veš.

Se pridržujem mnenju, da je zelo grdo videti nosečo žensko, ki kadi, enako kot mi je grdo videt tudi nevesto v belem s čikom. Ne gre mi skupaj. Ampak če te ful matra, psihično uničuje, pa vseen kak cigaret škodi verjetno manj kot pa totalna nervoza.

Marogica -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 16:58:30)

Zakaj vedno ženske grdo zgledajo ko pijejo ali kadijo, moški pa ne?

tanaja* -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 17:31:19)

Ja, marogica to se tud jaz sprašujem :)-:)-:)-.
Sama sem v obeh nosečnostih kadila; prvič sem zmanjšala do 8 cigaret na dan, drugič sem pokadila škatlo. Oba moja sončka sta zdrava (trkam na les:miska::miska::miska: ) z normalno porodno težo. Tudi jaz sem imela vsakič slabo vest, ko sem prižgala čik :ups:. Se je pa tudi meni povečala želja po cigaretah v nosečnosti:zmeden:. Uživam v kajenju, takrat sem si jih pa tako želela, da bi jih lahko jedla :)-:)-:)-8)8)8). Pa še danes ne vem zakaj :zmeden:...

leah -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 20:17:15)

To je ravno razlog,da ne grem in še nisem šla od kar sem rodila z svojo frendico na pijačo.Obe sva rodili lani,ona novembra,jaz decembra.Ona je kadila in med nosečnostjo in tudi po porodu.Jo dostikrat srečam,ko grem mimo kakega lokala in me full vabi da se ustavim in da naj spijem kavo,ampak grem tolk hitr dalje,da kar res ni.Žal,mogoče sem :pujs:,ampak meni je to tako grdo,da poleg dojenčka-otroka kadiš,in ga zastrupljaš.in potem,da bi še moja morala to dihat-ej hvala lepa.Mislim res,to se mi prav gnusi.

leah -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 20:17:17)

To je ravno razlog,da ne grem in še nisem šla od kar sem rodila z svojo frendico na pijačo.Obe sva rodili lani,ona novembra,jaz decembra.Ona je kadila in med nosečnostjo in tudi po porodu.Jo dostikrat srečam,ko grem mimo kakega lokala in me full vabi da se ustavim in da naj spijem kavo,ampak grem tolk hitr dalje,da kar res ni.Žal,mogoče sem :pujs:,ampak meni je to tako grdo,da poleg dojenčka-otroka kadiš,in ga zastrupljaš.in potem,da bi še moja morala to dihat-ej hvala lepa.Mislim res,to se mi prav gnusi.

Mina1 -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 20:23:49)

Mogoče se bom s temle komu zamerila, pa vseeno:

ja, ni lepšega kot videti nosečko s cigareto v ustih, mlado mamico z vozičkom in cigareto ipd.

In taje so najboljša, ki sem jo slišala, kako se nosečke, ki kadijo, tolažijo s tem, da kako nevarno je prav to, da nehajo kaditi.

Dobra, ni kaj.

Pa brez zamere,

pa-pa Mina1

Anonimen -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 20:55:15)

"Zakaj vedno ženske grdo zgledajo ko pijejo ali kadijo, moški pa ne?"

1. razlog : ker ne morejo bit noseči8)

:)

Marogica -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 21:00:08)

Nobeden ni rekel, da je to lepo, vendar me zanima, zakaj to pri moških ni nikoli grdo? Tudi oni se sprehajajo z dojenčki, videla sem celo, ko kadijo v avtih vpričo svojih otrok ali noseče mamice...
Mislim, da se vsaki nosečnici v nosečnosti nekaj posebno "lušta" in se temu ne more upreti (kumare, sladoled...) In se temu tudi ne upre. Pri meni je bilo pač na žalost tako, da sem si želela dve cigareti na enkrat!! Prav ali ne prav, nisem se mogla upreti.
Kaj pa mamice, ki se sprehajajo ob prometnih cestah (izpušni plini), mamice, ki se hodijo sprehajat v nakupovalne centre (kjer se tudi kadi-pasivno kajenje), kaj pa mi, ko živimo v velikih mestih (polno smoga), je to dgovorno? In tudi te mamice delajo to zavestno in škodujejo svojim otrokom. Če hočemo biti pikolovski, vsi pri vsakemu nekaj najdemo in mislimo, da smo boljši, modrejši.
Zavedati se moramo, da idealne rešitve ni, kakor tudi mi nismo idelani.

Mina1 -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 21:03:51)

Kumare in sladoled v nosečnosti nista škodljiva, prav tako ne po nosečnosti in tako.

Zato pa sem si jaz našla partnerja, ki ne kadi. Če bi kadil, mi enostavno ne bi bil všeč, ker cigaret ne prenesem. Ja in grdo je videti starše v zakajenem avtu z otročki. Krasno je to.

Pasivno kajenje: ja žal prav zaradi takšnih ljudi, ki so neobzirni in tako.

Brez zamere,

pa-pa Mina1

Marogica -> nosečnost in cigareta (5.7.2005 21:17:37)

Oprosti Ribica PR, to je splošem izraz, tudi tukaj je bilo omenjeno o nevesti s cigareto v ustih. Torej se ta izraz ne uporablja samo za noseče ženske, temveč ženske nasploh. Še vedno pa ne vem zakaj je to pri ženskah grdo in pri moških ne.
Pa pustimo vse skupaj. Grem na cigareto-ven (kot vedno)
Pa ne zamerit, današnji dan je ta pravi za "ostre" debate (vsaj pri meni)

Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>