|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in menjava službe
11.7.2008 10:38:44   
Anonimen
pozdravljene

zanima me ali bi ve povedale novemu delodajalcu če bi bile v 2 noseče pa bi menjale službo. napr da bi morale z januarjem začeti v novi službi februarja imaš pa rok
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in menjava službe
11.7.2008 11:02:10   
ključek
ja, sej slej ko prej boš mogla povedat..............kaj pa če boš morala ostati doma, na bolniški?? če te razumem.............v novi službi boš začela delati januarja, februarja boš pa rodila?? sej če ne boš sama povedala, bojo opazili........hecam se, brez zamere. a boš to imela redno ali samo začasno službo?? ne vem, jaz bi povedala.

< Sporočilo je popravil Me to you -- 11.7.2008 11:05:49 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.7.2008 11:07:27   
bučkabb
glede na to da porodniško nastopiš mesec prej pol boš januarja začela s porodniško ne pa novo službouser posted image user posted image user posted image

sigurno bi mogla povedat

(odgovor članu ključek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.7.2008 11:53:30   
mojsoncek
Pa menda je treba zaceti v novi sluzbi s cistimi racuni user posted image

Vse kar smo, je posledica našega dosedanjega mišljenja (Buda)

(odgovor članu bučkabb)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.7.2008 11:54:56   
Anonimen
ja vem sam ne vem če povem ali bi me vzeli vsi mi pravjo da naj ne povem mene pa to žre k mam rada čiste račune pa odnose na pošten način sedaj pa ne vem kaj naj

(odgovor članu mojsoncek)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
11.7.2008 12:19:23   
sazi
Poglej s strani delodajaca. Ma da bi se jaz z eno zmenila, da jo januarja zaposlim in bi se takrat prikazala s trebuhom, ne da bi prej kaj omenila, se mi zrola in je za prihodnost zelo slabo zapisana. S takim začetnim odnosom, če bi jo vzela za določen čas, ji pogodbe zagotovo ne bi podaljšala.
Je pa res velika verjetnost, da službe ne boš dobila, če poveš, saj verjetno iščjo nekoga, ki bo delal, ne pa šel takoj na porodniško - nič kaj zavidljiva situacija, ampakmislim, da itak moraš obvestiti delodajalca (samo ne vem koliko) pred nastopom porodniške.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.7.2008 12:23:49   
Anonimen
imate prav sej ne mislim tajit  bom povedala sam mal sem v dilemi. po eni strani si ful želim te službe po drugi mi pa več pomeniuser posted image . sej če nam dobila te službe se še nav svet podru.
hvala vsem za odgovore

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
11.7.2008 12:25:07   
ključek
kakorkoli se bo obrnilo, želim ti veliko sreče..............user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.7.2008 12:25:21   
fricka
Najbrž ne misliš čisto resno s tem vprašanjem. Kako bi se pa ti počutila, če bi te kdo tako nalagal. Poleg tega delodajalec računa na pomoč v firmi, dobil bo pa samo papir od porodniške. Po končani pa te delovno mesto v  tem primeru itak ne čaka več.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.7.2008 13:10:38   
Anonimen
Ne glej na delodajalca, saj on, če bi vedel, da si noseča te ne bo vzel in tudi, če imaš službo, te ne bodo gledali ravno zadovoljivo, vsi delodajalci mislijo le nase.  Kdo bo pa mislil na nas?
Če ti ni resnično nujno, da zamenjaš službo, jo ne zamenjaj, če pa res ne gre drugače, pa pomisli le nase in delaj v svoje dobro, ne v dobro delodajalca.
Premalo dajemo nase in vse preveč se sprašujemo, kaj bodo rekli v službi.
Če boš povedala službe ne boš dobila, če ne boš povedala boš službo dobila a vseeno te bodo grdo gledali, verjetno pa še pogodbe za NDČ ne boš dobila, kar je za pričakovati, tako da si v vsakem primeru na slabšem.
Zato delaj sebi v prid in pozabi na vse druge.

Lahko, da se sliši egoistično a če si sami ne bomo pomagali nam nihče drug ne bo, je pa res, da je razumljivega delodajalca, ki bi na nosečnost gledal pozitivno na razgovoru zelo težko prepoznati.

(odgovor članu fricka)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
11.7.2008 14:57:28   
Taula
Če imaš februarja rok, ne moreš januarja začeti delati, greš lahko le na porodniško. Kaj bi šele takrat podpisala pogodbo ali že sedaj. user posted image Ker če bi ti jo dali šele takrat in jih presenetiš s trebuhom in izjavo o porodniški mislim da ne bo nič s pogodbo.
Nova služba je za nedoločen čas ali za dobo enega leta...če je za edno leto je vseeno ker si takrat itak na porodniškiuser posted image
Drugače bi pa jaz povedala..itak te lahko še kaj povabijo pred januarajem tja in bodo videli trebuh.user posted image

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.7.2008 14:59:36   
Taula
Aja..tudi če je job za ND in ima poskusno dobo se te lahko po tej dobi znebijo...tudi če je neutemeljeno, pač že zaradi zamere ker nisi povedala da si noseča. Že najdejo razlog lahko da nisi dobro delala...je pa težko dokazati da to ni res.

NESRAMNA sem, brez kančka slabe vesti, počutim se prisrčno.... ZLOBNO:)

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.7.2008 22:08:03   
Billi
Na tvojem mestu bi povedala. Povej tudi, da si vseeno zelo želiš ravno to službo. Če je pošten delodajalec in je služba za nedoločen čas, bo cenil tvojo poštenost in iskrenost in te bo vseeno vzel, če bo lahko. Za tisto leto bo pa že našel zamenjavo. Če pa ne, pa itak ni vredno. V tem primeru te pa itak ne bo vzel, ko bo videl tvoj trebuh. Pa še čudna boš izpadla.
Pa srečno!  

(odgovor članu Taula)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.7.2008 11:36:50   
johnie
Poglej si ZDR 188. člen (varstvo podatkov v zvezi z nosečnostjo) in ZSVDP - 22. člen; če mati sklepa delovno razmerje v 58 dneh pred predvidenim datumom poroda, mora delodajalca obvestiti o nastopu porodniškega dopusta ob sklenitvi delovnega razmerja.  Upam da bo kaj pomagalo, srečno.

(odgovor članu Billi)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.8.2008 21:00:20   
Anonimen
sem bila pred 14 dnevi na razgovoru in sem po pravici povedala da sem noseča, pa bi lahko do konca skrila ker se mi nič ne pozna tudi v 1 nosečnosti noben ne bi vedu da sem noseča če ne bi povedala. Pa ne vem kak to da se mi nič ne vidi.
In danes sem dobila odgovor da nisem sprejeta. Pa se sploh ne sekiram ker mi je zej na prvem mestuuser posted image . vsem pa hvala za odgovore in nasvete k ste jih dale.
hvala Vam še enkrat.

(odgovor članu johnie)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
6.8.2008 12:41:52   
nananaja
Jaz imam podoben problem:
menim se za službo, sem pa v 3. mesecu in se mi še nič ne vidi. Najprej sem bila na razgovoru, kjer sem dobila preizkusno nalogo, ki sem jo uspešno opravila. Tako mi je tisti, ki je z mano kontaktiral, rekel, da bo govoril z lastnikom.
Na razgovoru me je sicer vprašal, če sem poročena, če imam otroke, nič pa o nosečnosti ali nadaljnih načrtih. Na moje vprašanje, če je družina problem, je odločno rekel, da ne. Jaz direktno nisem rekla, da sem noseča.
Meni je julija potekla pogodba za določen čas in sem se prijavila na zavod za zaposlovanje. Če bom gledala na moralo in bom delodajalcu takoj na razgovoru povedala za nosečnost, je majhna verjetnost, da dobim katerokoli službo. In po treh mesecih na zavodu bom enostavno ostala brez dohodka, trebuh bo pa takrat najbrž že viden. Sledi, da bom prejemala najnižje porodniško nadomestilo...
Torej, kaj bi druge storile na mojem mestu? Pri prejšnji nosečnosti sem na enem razgovoru povedala, da sem noseča, sicer takrat še nisem bila pri koncu študija. Pa so mi obljubili, da se lahko po diplomi javim, pa se bomo naprej pogovarjali... Pa sem se res, o odgovoru z njihove strani pa ne duha ne sluha...
Pa saj je zakon na moji strani, delala še več kot 4 mesece, v tem času pa bom najbrž imela poskusno dobo. O nadaljnem razmerju pa se potem tako ali tako odločajo oni.

No, sem morala iztipkati, ker sem že iskala tako temo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?