nananaja -> RE: nosečnost in menjava službe (6.8.2008 12:41:52)
|
Jaz imam podoben problem: menim se za službo, sem pa v 3. mesecu in se mi še nič ne vidi. Najprej sem bila na razgovoru, kjer sem dobila preizkusno nalogo, ki sem jo uspešno opravila. Tako mi je tisti, ki je z mano kontaktiral, rekel, da bo govoril z lastnikom. Na razgovoru me je sicer vprašal, če sem poročena, če imam otroke, nič pa o nosečnosti ali nadaljnih načrtih. Na moje vprašanje, če je družina problem, je odločno rekel, da ne. Jaz direktno nisem rekla, da sem noseča. Meni je julija potekla pogodba za določen čas in sem se prijavila na zavod za zaposlovanje. Če bom gledala na moralo in bom delodajalcu takoj na razgovoru povedala za nosečnost, je majhna verjetnost, da dobim katerokoli službo. In po treh mesecih na zavodu bom enostavno ostala brez dohodka, trebuh bo pa takrat najbrž že viden. Sledi, da bom prejemala najnižje porodniško nadomestilo... Torej, kaj bi druge storile na mojem mestu? Pri prejšnji nosečnosti sem na enem razgovoru povedala, da sem noseča, sicer takrat še nisem bila pri koncu študija. Pa so mi obljubili, da se lahko po diplomi javim, pa se bomo naprej pogovarjali... Pa sem se res, o odgovoru z njihove strani pa ne duha ne sluha... Pa saj je zakon na moji strani, delala še več kot 4 mesece, v tem času pa bom najbrž imela poskusno dobo. O nadaljnem razmerju pa se potem tako ali tako odločajo oni. No, sem morala iztipkati, ker sem že iskala tako temo...
|
|
|
|