|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   noč čarovnic
31.10.2012 8:17:42   
Anonimen
jupiiiiiii, še en praznik potegnjen iz Amerike "praznujemo"
Še mal pa bomo še Thanksgiving praznoval!

Zdej pa resno ... v čem je fora? Mamo pa ja PUST pri nas, naš praznik za šemljenje, a res rabimo še njihovega? Res mi ni jasno no. Edina stvar k jo jst vidm v tem je služenje trgovin, pa nič drugega!

No zdej sm dala vn iz sebe, zdej grem pa naprej uživat dan z mojo pikico user posted image

< Sporočilo je popravil sončenk -- 31.10.2012 8:18:09 >
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: noč čarovnic
31.10.2012 8:45:27   
aknela123
jaz mislim, da je keč tudi v diskotekah, imajo spet eno stvar, da lahko mladina gre tja. pa ja, služenje trgovin, seveda.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.10.2012 8:51:22   
Stanislava_
Saj praznik je vsak vreden toliko kot si od njega vzameš. Od tega uvoženega praznika mi je všeč rezanje buč, ostalo me ne zanima niti mi ni všeč.

Sicer pa je danes v Sloveniji državni praznik, Dan reformacije. Želim vam, da preberete nekaj vrednega in da boste tako je rekel Trubar: 'Tedaj boste svoje duše lahko napasli do sitega'. Pa lepe praznike vsem :).

(odgovor članu aknela123)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.10.2012 8:56:59   
Paštetka
Jaz pa ne vem kaj skoz ob takšnih in drugačnih dnevih, nočeh kurblate tja v en dan eno in isto. Pa kaj če je potegnjen iz Amerike. Zaradi mene je lahko iz Jeruzalema.
Meni so prazniki, tematski dnevi fajn, kar potegnejo nasmeh na usta, ker burijo otroško domišljijo, ker je malo drugače in te razveseli v tem zateženem današnjem času....
Jaz sem kot otrok od nekdaj rezljala buče. V naših krajih so par žensk obtožili pred davnimi časi čarovništva....
Ne vem no...ampak res, zakaj ne? Kaj je v tem slabega?

Vsako leto nergate, kako služijo ob takih praznikih trgovci, spet drugič nergate, kako folk nima denarja....pa za božjo voljo. Uporabite domišljijo in tudi vi kaj potegnite, zaslužite. Ne rabite drugim dajati denarja, če ne želite. Posadi eno leto buče, pa jih prodajaj na tržnici, prazne ali rezljane.

Lahko pa zaprete otroke v stanovanje ta dan in se greste človek ne jezi se.

Madona, me jezi, ko folk samo nerga. Evo, jaz sem pa mogla to iz sebe dati.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 31.10.2012 9:00:35 >

Neposredna povezava do sporočila: 4
31.10.2012 9:06:28   
mateyka
v bistvu je to krščanski praznik, prenesen iz poganske tradicije; All Saints'' Day ali dan vseh svetnikov.
http://en.wikipedia.org/wiki/All_Saints%27_Day

večer je pa All Hallows'''' Eve ali Halloween (predvečer vseh svetnikov).
http://en.wikipedia.org/wiki/Halloween
According to many scholars, it was originally influenced by European harvest festivals and festivals of the dead with possible pagan roots, particularly the Celtic Samhain.
...Before the 20th century, wearing costumes at Samhain was done in parts of Ireland, Mann, the Scottish Highlands and islands, and Wales.

North American almanacs of the late 18th and early 19th century give no indication that Halloween was celebrated there. The Puritans of New England, for example, maintained strong opposition to Halloween and it was not until the mass Irish and Scottish immigration during the 19th century that it was brought to North America in earnest.

hočem rečt, ni tok ameriški kot se mogoče na prvi pogled zdi..

je pa v svoji biti praznik žetve in mrtvih. ni naključje da je "hallow eve(ning)" na večer pred prvim novembrom,.

< Sporočilo je popravil mateyka -- 31.10.2012 9:08:23 >

Neposredna povezava do sporočila: 5
31.10.2012 9:12:13   
Paštetka
Mateyka, super, da nekdo naredi nalogo in te trosi besed, ala rekla kazala. user posted image

Pa saj a niste brale Agate, pa o čarovnici v Lendavi, Gradu na Goričkem?

Evo:http://sl.wikipedia.org/wiki/Čarovniški_proces
Čarovništvo bi se naj pojavilo celo v Evropi.

Jaz pravim, da tisti, ki zna iz navadne stvari nekaj iztržiti je pameten in ne glupi. Toliko o tem.
Jaz lahko samo rečem, da je glupi naš folk (občinari) na Goričkem, ko letos niso izvedli rajanja, ki je postalo znano že daleč naokrog in so v bistvu razna društva, prebivalstvo skoraj živela od te noči.
Žal se pri nas ljudje še vedno ukvarjajo s tistim ZAKAJ NE, ZAKAJ NE GRE in ne kaj bomo naredili, da bo šlo.

< Sporočilo je popravil Paštetka -- 31.10.2012 9:18:16 >

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.10.2012 9:16:54   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka

Pri nas bomo raje kvačkali user posted image .

Gremo popoldne do ene 'čarovnice' na obisk..eto, sem že padla noter user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.10.2012 9:26:45   
Anonimen

Jaz pa ne vem kaj skoz ob takšnih in drugačnih dnevih, nočeh kurblate tja v en dan eno in isto. Pa kaj če je potegnjen iz Amerike. Zaradi mene je lahko iz Jeruzalema.
Meni so prazniki, tematski dnevi fajn, kar potegnejo nasmeh na usta, ker burijo otroško domišljijo, ker je malo drugače in te razveseli v tem zateženem današnjem času....
Jaz sem kot otrok od nekdaj rezljala buče. V naših krajih so par žensk obtožili pred davnimi časi čarovništva....

Vsako leto nergate, kako služijo ob takih praznikih trgovci, spet drugič nergate, kako folk nima denarja....pa za božjo voljo. Uporabite domišljijo in tudi vi kaj potegnite, zaslužite. Ne rabite drugim dajati denarja, če ne želite. Posadi eno leto buče, pa jih prodajaj na tržnici, prazne ali rezljane.

Madona, me jezi, ko folk samo nerga. Evo, jaz sem pa mogla to iz sebe dati.

Evo, da odgovorim ... a za to da se ma z otrokom fajn, da jim nekaj buri domišljijo itd. more bit praznik? Časi so pa zateženi tok kukr si jih vsak sam nardi. Tut če ni € se ma nekdo lahko fajn, no res je da eni ne znajo brez € tut na wc it, samo to je druga tema.

Gre se za to, da vsi govorijo o noči čarovnic, niti enga, vsaj na mojm fb ni, ki bi omenil kej na temo dneva reformacije. No tuki na rr se je ena najdla user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
31.10.2012 9:45:41   
ronja
Paštetka, podpis pod vse!

Zaradi mene je lahko iz Jeruzalema.

Saj imamo tudi take, samo nad njimi se noben ne zgraža, itsti nam pa mora bit všečuser posted image

Meni so prazniki, tematski dnevi fajn, kar potegnejo nasmeh na usta, ker burijo otroško domišljijo, ker je malo drugače in te razveseli v tem zateženem današnjem času..

Podpis:).

Tudi pri moji babici smo vedno rezljali buče, povsod so bile zunaj, meni je bilo všeč, kadar smo bili takrat za 1. novembra tam, ker se je končno nekaj dogajalo:). Moja sestra je rajala s svojimi prijateljicami čarovnicami že dooolgo preden se je kdorkoli tu šemil. Čarovnice smo imeli tudi tu, že dolgo, Jaga baba je slovanski lik čarovnice in nastopa v naših najtarejših pravljicah...

Ne rabite drugim dajati denarja, če ne želite.

Podpis:). Lahko pa si naredite take poceni praznike, če želite:). Se ne spomnim, da bi kdaj kaj kupila za noč čarovnic, pa jo imamo.

Namesto nerganja pa lahko recimo pokažete otrokom, kako se naredi knjigo, ker je ravno dan reformacije v čast Trubarju;).

a za to da se ma z otrokom fajn, da jim nekaj buri domišljijo itd. more bit praznik?

NI treba, škodi pa neuser posted image . Za to, da se ima otrok fajn, ni treba, da ima dedka mraza/ božička, velikonočnega zajčka, pust, noč čarovnic, nič od tega. Vendar ima vse od tega svoj čar in ja, vse pomaga burit domišljlijo:).

Časi so pa zateženi tok kukr si jih vsak sam nardi. Tut če ni € se ma nekdo lahko fajn

Bingo. Zakaj te potem jezi to, da se majo nekateri pa fajn za noč čarovnic?
Gre se za to, da vsi govorijo o noči čarovnic, niti enga, vsaj na mojm fb ni, ki bi omenil kej na temo dneva reformacije.

Ampak tudi ti si tu samo piz* nad nočjo čarovnic, nisi omenjala reformacije v svojem prvem postu!

Lej, če hočeš naredit ta dan manj zatežen (kot si sama napisala, da se to da;), potem namesto da se jeziš nad nočjo čarovnic, rajši promoviraš dan reformacije, kaj praviš? Daš ideje, kako bi ga praznovali, tako brez denarnega vložka, da bo vse reglreht, prebereš kaj, narediš zadevo zanimivo, skratka. Pa bi se čisto drugače bralo in ne bi delovalo nič zateženo;).

http://vecna-optimistka.blogspot.com/

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.10.2012 9:56:25   
Stanislava_
IZVIRNO SPOROČILO: ronja

Namesto nerganja pa lahko recimo pokažete otrokom, kako se naredi knjigo, ker je ravno dan reformacije v čast Trubarju;).

O, odlična ideja. Izgleda, da bo konec kvačkanja user posted image .

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.10.2012 10:01:21   
Felicita
jest sem tudi ravno hotla omenit, da ravno ljudje, ki so najbolj glasni proti 'novim' in 'kapitalističnim' praznikom nimajo pojma, kaj mi (slovenci) praznujemo npr 31. oktrobra, 27. aprila ali 26. decembra.
meni je noč čarovnic - tako kot pust - všeč predvsem iz vidika 'poganskosti' v tej kulturi, kamor je treba povsod dat nalepko (bodisi 'kapitalistično' oz. 'ameriško' bodisi 'krščansko' bodisi 'državno'). našemla se še nikol nisem, ampak tudi za pusta se ne že 10 let.
kar se pa eur tiče... od vseh rajanj (kot je blo npr tisto v kranju, kjer so čarovnice v rovih brale pravljice) američani nimajo nič. kako slovensko turistično društvo pa. ampak noben te ne sili. na tebi je, da otrokom privzgojiš dovoljšno integriteto, da se ne počutijo prikrajšane.

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu ronja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.10.2012 15:32:12   
Najaa
Podpis pod Paštetko.

Mi ni jasno, kaj se vedno eni razburjate okoli teh "uvoženih" praznikov... Pa saj vam ni treba nič kupit, ne štekam. Pa niti ne gre za neko praznovanje, ampak bolj kot zanimivost, vsaj pri nas. S tamalima razrežemo bučo, spečemo kaj v tem duhu in onidve si data klobuk na glavo in čarata. Pa naj, super... Zakaj pa ne. Prav tako sem jima pa danes malo razlagala, kateri slo praznik je. Ampak male bučke tega še ne razumejo, pa sej se bosta dosti še v šoli učili.

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.10.2012 17:41:15   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: sončenk

Evo, da odgovorim ... a za to da se ma z otrokom fajn, da jim nekaj buri domišljijo itd. more bit praznik? Časi so pa zateženi tok kukr si jih vsak sam nardi. Tut če ni € se ma nekdo lahko fajn, no res je da eni ne znajo brez € tut na wc it, samo to je druga tema.

Gre se za to, da vsi govorijo o noči čarovnic, niti enga, vsaj na mojm fb ni, ki bi omenil kej na temo dneva reformacije. No tuki na rr se je ena najdla user posted image

Komot lahko ti kaj na facebooku omeniš....ali pa na RR odpreš debato recimo....o Martinu Luthru, Wittenbergu, Trubarju, Dalmatinu, prevodu sveteta pisma....možnosti imaš praktično neomejene......user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
31.10.2012 17:44:11   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: Najaa

Podpis pod Paštetko.

Mi ni jasno, kaj se vedno eni razburjate okoli teh "uvoženih" praznikov... Pa saj vam ni treba nič kupit, ne štekam. Pa niti ne gre za neko praznovanje, ampak bolj kot zanimivost, vsaj pri nas. S tamalima razrežemo bučo, spečemo kaj v tem duhu in onidve si data klobuk na glavo in čarata. Pa naj, super... Zakaj pa ne. Prav tako sem jima pa danes malo razlagala, kateri slo praznik je. Ampak male bučke tega še ne razumejo, pa sej se bosta dosti še v šoli učili.

Zdaj se bo šele začelo razburjanje.....ko bodo trgovci čarovnice in buče umaknili s polic in bodo prišli na vrsto miklavži, božički, dedki mrazi in ostale decemberske dekoracije.....v Mullerju že prodajo novoletne dekoracije (po moje praznijo lansko zalogouser posted image , da naredijo prostor za letošnjo....)

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.10.2012 18:14:19   
LuLu
IZVIRNO SPOROČILO: sončenk

Zdej pa resno ... v čem je fora?

RR si mora malo spočiti. Vse čarovnice s(m)o na metli, ni časa za forum, ...razen, če ima katera prenosnik s sabo
user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.10.2012 20:23:47   
Anonimen

Kako to mislis? naj bi se pojavilo celo v Evropi...ne razumem.

Sicer je pa Halloween ali All Hallows Eve je bil Keltski praznik tavajocih dus, ki niso nasle poti ne nazaj na zemljo ne v onostranstvo. V Ameriko so praznik prinesli puritanci iz Anglije. Buca je postala simbol Halloweena precej pozno, v 16. stoletju, prej so rezljali repo. Lucka v repi (buci) pa je povezana z Jackom, ki tava med zemljo in onostranstvom, za pot mu je pa hudic dal oglje, ki ga je zviti Jack zapakiral v izrezljano buco. Buce so tudi zato svetile, da so odganjale zle duhove, hkrati pa kazale pot domov dusam, ki so bile izgubljene. Kolkor skomercializiran je ta praznik danes ima globoke korenine in dolgo tradicijo, samo pravilno ga je treba interpretirat.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
31.10.2012 21:35:14   
Paštetka

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

Sicer je pa Halloween ali All Hallows Eve je bil Keltski praznik tavajocih dus, ki niso nasle poti ne nazaj na zemljo ne v onostranstvo. V Ameriko so praznik prinesli puritanci iz Anglije. Buca je postala simbol Halloweena precej pozno, v 16. stoletju, prej so rezljali repo. Lucka v repi (buci) pa je povezana z Jackom, ki tava med zemljo in onostranstvom, za pot mu je pa hudic dal oglje, ki ga je zviti Jack zapakiral v izrezljano buco. Buce so tudi zato svetile, da so odganjale zle duhove, hkrati pa kazale pot domov dusam, ki so bile izgubljene. Kolkor skomercializiran je ta praznik danes ima globoke korenine in dolgo tradicijo, samo pravilno ga je treba interpretirat.

http://sl.wikipedia.org/wiki/Čarovniški_proces

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 17
31.10.2012 21:46:14   
donna22
Tudi jaz se podpišem pod Paštetkouser posted image user posted image

Mene halloween tudi tako zelo ne navdušuje, ampak je fajn za otroke, da delajo kaj novega. Pri nas doma smo izrezljali bučo iz domačega vrta, tak da nas ni stalo ničuser posted image Tudi v trgovinah se mi ni zdela taka poplava halloween izdelkov. Kot je ena že omenila, pa je pač tudi za diskoteke fajn, da služijo z raznimi halloween partyji, mi pa nismo bili kaj preveč potrošniško nagnjeniuser posted image Sem hotela še kake posebne piškote ali muffine delat, pa mi ni zneslo - ampak tudi to me ne bi stalo kaj dosti več kot če bi kar nekaj spekla.

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.10.2012 22:00:48   
katipi
Pri nas praznujemo noč čarovnic in otroci uživajo. user posted image Vsakič se našemimo, pripravimo kakšno čarovniško sladico, okrasimo, rišemo bučke, duhce, netopirčke in izrezljamo buče, vesele in grozljive. Postavimo jih pred hišo, potem pa se z avtom odpravimo na ogled bučk po mestu in bližnjih vaseh. Vsako leto jih naštejemo preko 200.user posted image
Nam pa nekdo že nekaj let (kmalu potem, ko jih postavimo ven) vztrajno krade izrezljane buče izpred hiše; vsakič nam kakšno izmakne. Danes pa, ko smo se vrnili z enournega ogledovanja in štetja buč, ŠOK!!! Nekdo nam je odnesel VSE BUČE!!! user posted image user posted image user posted image Očitno gredo nekomu zeeellllooo v nos! Ampak zdaj smo mu napovedali vojno; drugo leto ga bo čakalo neprijetno presenečenje in razkrinkanje bo neizbežno.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.10.2012 22:28:36   
Anonimen
no ja ... mate prov ... ni samo ameriški ... sam k me res razpizdi posiljevanje z vsemi okraski in vseeeeem tem. Tut to za Božič recimo ... men so najlepši okraski tisti ki so doma narejeni in pa tisti ki jih mam že od majhnega, k so krasili smrekco ko sva jo z babi postavlale in k jih zdej dajeva s pikico na našo smrekico. Se mi zdi da je ful tooo much vsega ratal. Sploh ni skromnosti. Pa pol, k vidš da "največji reveži" hodijo z najbol nafilanimi vozički vn iz trgovin, drugje pa govorijo da še za kruh nimajo.
Men ta noč čarovnic ne sede, žal, pol pa še vso posiljevanje folka s tem, 300 sms-ov na to temo, ne vem ... ni mi.

Pa na fb sm omenla praznik, pa ni efekta user posted image
Sm pa dobila tuki dobro idejo za drugo leto, kaj bova nardile s tamalo ... izdelale bova knjigico. Tut pomislna nism na kej tazga. Sva pa prebrale 2 knjigice za lahko noč namesto 1 user posted image

Mah, sej je vseen. Nism kej slabga mislna, sam napisala sm da se mi ne dopade sploh in se mal razjezla. Nikol se mi ni dopadlo to ... mogoče se mi še bo, ko se bo tamala začela zanimat za kej tazga, zaenkrat se še ne, ji je bl važn da se igrava, ustvarjava, ... ne tok kaj, sam da dogaja. Bomo vidl user posted image

Fajn letite ... jst bom kar na tleh, k se bojim višine user posted image

Pa brez zamere user posted image

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
31.10.2012 22:42:54   
takotako
Hehe. Ubistvu je tako da jaz uživam v vsakem prazniku ko je treba potem kaj ustvarjat. danes smo se spet dobili s sosedi in rezlali buče. It bi mogl na vročo čokolado k sosedi. Pa sej gremo sigurn enkrat na teden k njej, sam danes bi pa pač šli na kao zarad praznika.

sej če gledaš tako, potem je lahko hitr vsak praznik odveč. Je pa tako da men ni praznik to da grem kupit okraske, ampak da dej.kaj delamo na to temo. bi tudi knjige bral-sam si je sine glavo razbil tako da sedaj samo ležimo. Men tudi to da rgem okraske za na smreko ni to to. Men je da si vzamem čas, ustvarjamo skupaj itd...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.10.2012 22:54:30   
Anonimen

user posted image

To je meni vse jasno, ni mi jasen tvoj stavek: carovnistvo NAj bi se pojavilo CELO v EVROPI. Kje pa bi se naj pojavilo? V Salemu? Gre za prakso inkvizicijskih sodisc od 15 stoletja dalje, ze prej tudi ampak 15- 17 stoletje so najbolj znacilni procesi, torej povezani z zgodnjim novim vekom, ne pa srednjim vekom kot je zmotno misljenje. Kolk so bili ti procesi upraviceni je drugo, proti komu so se vrsili spet nekaj drugega, tudi vseh 'carovnic' niso skurili, ampak tudi utopili ali obesili. V Evropi so bili zadnji carovniski procesi se v 18. stoletju.

(odgovor članu Paštetka)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
31.10.2012 23:11:06   
Vijoličarka
Meni gre noč čarovnic samo toliko na jetra, ker se nikoli ne morem uskladiti z okoliško mularijo, ki se našemljena prikaže pred vrati.

Prvo leto me je šok zadel in so mi morali razložiti, da je to tako, kot za Pusta, da bi kakšne sladkarije... Sva premetala vso shrambo in sva jim dala škatlo Domačice in par piksen CocaCole. Niso bili videti preveč srečni, ampak so vseeno rekli hvala.

Drugo leto sem se pripravila, vse kot za Pusta - a mularije od nikjer.

OK, sem si mislila tretje leto, nima smisla, očitno je bila prvo leto muha enodnevnica. Pa ja! Puf, na vratih in hvabogu sem imela nekaj čokoladic doma.

Četrto leto sem jih pričakala pripravljena in so tudi prišli.

Peto leto sem jih čakala zaman in zato smo se pri nas doma redili, ker smo 'morali' vse pojesti. To smo trpeli! user posted image

In tako naprej - včasih pridejo, včasih ne, včasih imam in včasih ne.

Letos sem čisto pozabila in še dobro, da sem, ker ni bilo nikogar. Torej sem letos zadela! Bravo jaz!

Drugače je pa 31. oktober tudi svetovni dan varčevanja. user posted image

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
1.11.2012 0:24:15   
liliana

IZVIRNO SPOROČILO: bibasiba

Jaz namreč ne najdem ravno neke povezave med čarovniškimi procesi na Slovenskem (in v Evropi) in med nočjo čarovnic oz. Halloweenom......razen seveda besede čarovnica v besedni zvezi......user posted image

(odgovor članu Paštetka)
Neposredna povezava do sporočila: 24
1.11.2012 11:54:14   
Paštetka
Pri nas na Goričkem na noč čarovnic in na isto imenovani prireditvi, potekajo razni čarovniški procesi, sežiganje čarovnic, obsodba le-teh, letanje čarovnic na metlah...
Torej...ne vem kaj za vas pomeni noč čarovnic. To pomeni pri nas torej.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?