ronja -> RE: noč čarovnic (31.10.2012 9:45:41)
|
Paštetka, podpis pod vse! Zaradi mene je lahko iz Jeruzalema. Saj imamo tudi take, samo nad njimi se noben ne zgraža, itsti nam pa mora bit všeč[sm=smiley36.gif] Meni so prazniki, tematski dnevi fajn, kar potegnejo nasmeh na usta, ker burijo otroško domišljijo, ker je malo drugače in te razveseli v tem zateženem današnjem času.. Podpis:). Jaz sem kot otrok od nekdaj rezljala buče. V naših krajih so par žensk obtožili pred davnimi časi čarovništva.... Ne vem no...ampak res, zakaj ne? Kaj je v tem slabega? Tudi pri moji babici smo vedno rezljali buče, povsod so bile zunaj, meni je bilo všeč, kadar smo bili takrat za 1. novembra tam, ker se je končno nekaj dogajalo:). Moja sestra je rajala s svojimi prijateljicami čarovnicami že dooolgo preden se je kdorkoli tu šemil. Čarovnice smo imeli tudi tu, že dolgo, Jaga baba je slovanski lik čarovnice in nastopa v naših najtarejših pravljicah... Ne rabite drugim dajati denarja, če ne želite. Podpis:). Lahko pa si naredite take poceni praznike, če želite:). Se ne spomnim, da bi kdaj kaj kupila za noč čarovnic, pa jo imamo. Namesto nerganja pa lahko recimo pokažete otrokom, kako se naredi knjigo, ker je ravno dan reformacije v čast Trubarju;). a za to da se ma z otrokom fajn, da jim nekaj buri domišljijo itd. more bit praznik? NI treba, škodi pa ne[sm=jezicek.gif]. Za to, da se ima otrok fajn, ni treba, da ima dedka mraza/ božička, velikonočnega zajčka, pust, noč čarovnic, nič od tega. Vendar ima vse od tega svoj čar in ja, vse pomaga burit domišljlijo:). Časi so pa zateženi tok kukr si jih vsak sam nardi. Tut če ni € se ma nekdo lahko fajn Bingo. Zakaj te potem jezi to, da se majo nekateri pa fajn za noč čarovnic? Gre se za to, da vsi govorijo o noči čarovnic, niti enga, vsaj na mojm fb ni, ki bi omenil kej na temo dneva reformacije. Ampak tudi ti si tu samo piz* nad nočjo čarovnic, nisi omenjala reformacije v svojem prvem postu! Lej, če hočeš naredit ta dan manj zatežen (kot si sama napisala, da se to da;), potem namesto da se jeziš nad nočjo čarovnic, rajši promoviraš dan reformacije, kaj praviš? Daš ideje, kako bi ga praznovali, tako brez denarnega vložka, da bo vse reglreht, prebereš kaj, narediš zadevo zanimivo, skratka. Pa bi se čisto drugače bralo in ne bi delovalo nič zateženo;).
|
|
|
|