|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nima vhoda v nožnico?
1.1.2007 22:06:24   
metaa
Ko sem danes previjala mojo 9-mesečnico, sem na luliki opazila eno belo pikico in sem jo hotla nežno odstraniti. Pri tem sem pazila, da je ne zanesem v nožnico. Bolj kot gledam, kje ima luknjico (da bi se ji ognila), mi ni blo jasno, ker je nima. SEm čisto natančno pregledala in niti ene, za šivankin vbod velike luknjice nima tam, kjer naj bi bil vhod v nožnico. Zdi se mi, da sem opazila eno rahlo modro čtrico tam, kjer bi morala biti in se sprašujem, ali se je morda zaraslo ali se ni odprlo. Sedaj pa ne vem, ali pri toliko starih, vhoda še ni videti, ali je z našo glede tega kaj narobe? Starejša punčka je stara skoraj 2 leti, pa je vhod jasno viden, se mii tudi zdi, da je bil že skoz. Pediatri se pri kontrolnih pregledih v te stvari ne poglabljajo, tako da jasno da do sedaj tega niso opazili.
Preden kličem pediatra in zganjam paniko, bi torej vas, drage mamice punčk rada vprašala, ali je ta situacija torej nenormalna in se pri vaših lepo vidi "luknjica". Saj vprašanje je mal čudno, ampak lahko si predstavljate, da me skrbi.
Hvala vsem za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nima vhoda v nožnico?
1.1.2007 22:20:38   
dix
Ne paničarit, koliko vem ima kar precej deklic zlepljene sramne ustnice, nekateri mto ugotovijo precej pozno, nekaterim pa prej.

Pojdi do pediatra (ni treba letet jutri) pa mu omeni, zadevo rešijo ambulantno.

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: nima vhoda v nožnico?
1.1.2007 22:21:20   
Miša7
Hojla, tudi jaz sem mamica 2-letne punčke, in mislim, da vhod v nožnico mora biti jasno viden že od rojstva.
Res je malo čudno, da ni to nobeden opazil že prej, npr. ko jo je pregledoval pediater v porodnišnici???

Jaz bi na tvojem mestu takoj šla k zdravniku, mislim pa, da ni potrebne nobene panike, saj veš da danes že vse uredijo.

Mirno noč, Mišauser posted image

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: nima vhoda v nožnico?
1.1.2007 23:01:35   
mončka
OJ
Tudi jaz sem mamica 9 mesečnice in pri njej je vhod lepo viden  že od rojstva.Tako da tudi jaz mislim da se pokažeta pediatrinji .Upam da zadevo uredita z čim manj  nevšečnosti. Te pa razumem da te skrbi  normalno ..........tudi mene  bi  tako da user posted image veliko sreče

in poročaj kako sta uredili


_____________________________

Samo ljubezen lahko združi starše in otroke tako, da jih izpolni in jih naredi popolne

(odgovor članu Miša7)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: nima vhoda v nožnico?
1.1.2007 23:57:07   
Allia
Sem mamica 9 mesečne punčke in vhod v nožnico je jasno viden od vedno.Jo je pa pediatrinja vso pregledala na prvem pregledu.Je sama rekla, da mora pregledat,če sta obe luknjici (nožnica, ritka), ker pride včasih do tega da je kakšna preveč oz, je ni.
Svetujem ti, da greš takoj po praznikih do pediatra, kjer ti bo ugotovil in če bo potrebno poslal naprej na preglede.

(odgovor članu mončka)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: nima vhoda v nožnico?
2.1.2007 0:19:28   
Anonimen
Tudi moja 11-mesečnica ima že od rojstva jasno razviden vhod v nožnico.

(odgovor članu Allia)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: nima vhoda v nožnico?
2.1.2007 11:40:23   
oka
Tudi moj deklič je imel zaraščen vhod v nožnico. To ni čisto nič strašnega. Do tega pride zaradi pomanjkanja estrogena. Težava pa se reši čisto enostavno: greš k pediatru, ki ti da napotnico za ginekološko kliniko v Ljubljani. Otroški ginekolog ordinira ob ponedeljkih in petkih in ni naročanja, vendar vseeno prej pokliči. Otroka ti lepo pregledajo in za začetek predpišejo estrogensko kremo. Pri naši so se učinki pokazali že po nekaj dneh. Kožica se je počasi začela trgati brez bolečin in brez krvi. Je pa fino to odpraviti čimprej zaradi možnih uro infektov. Tako, da ti kar pokliči pediatra, da ti da napotnico in brez strahu, od vsega je najbolj zoprno čakanje v prepolni čakalnici.

LP

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: nima vhoda v nožnico?
2.1.2007 14:15:45   
metaa
Oka, najlepša hvala za pojasnila. Si me potolažila, kajti res sem se ustrašila. Upam, da bo tudi pri nas le krema dovolj. Če boš slučajno še brala to temo, te sprašujem, ali zaradi tega kasneje ni nič težav, npr. glede rojevanja, spolnosti...

(odgovor članu oka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: nima vhoda v nožnico?
2.1.2007 21:18:51   
oka
Vse bo OK boš videla. Sem skoraj 100%, da bo krema zadostovala. Ti jo kar lepo pelji na pregled v Leonišče. Meni so rekli, da ne bo zaradi zaraščenosti imela čisto nič posledic, da se to ne bo nikjer poznalo. Edino, kar bi lahko bilo zanjo zoprno, so bili možni infekti, ker je bila luknjica zaprta in se ni mogla lepo čistiti. Zato ti tudi svetujem, da čimprej obiščeš otroškega ginekologa. Svetovali so mi še, da pri vsakem previjanju predel, ki je bil zaraščen namažem s hladilnim  mazilom,  tako preprečiš, da se male sramne ustnice spet ne zarastejo skupaj. Boš videla, da to ni čisto nič hudega in ginekologinja, ki je pregledovala našo madam je bila zelo prijazna in pripravljena odgovoriti na vsa moja vprašanja.

LP in SREČNO!

(odgovor članu metaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
To je razlog, zakaj se dojenčki zbujajo po...
Strokovnjaki so prišli do razloga, zakaj se dojenčki ponoči zbujajo. Raziskave so pokazale, da gre za evolucijo oziroma ...




radovednost
symba

karere plenice uporabljate'

enkratno uporabo (86%)

pralne (14%)


Število vseh glasov: 73

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!