Anonimen
|
V soboto ali nedeljo, ne vem točno, je bila na TV3 ena oddaja o načinu oblačenja, kjer je bilo en kup žensk, ki so bile nezadovoljne s svojo postavo, predvsem ritjo. Pa gledam to oddajo- vse so se poniževale, kako imajo grdo rit, je debela, povešena, celulitasta,... in gledam tiste riti... čisto vse so imele boljšo od moje, ampak o njej sploh ne razmišljam. Pride mimo moj mož, gleda in pravi: "ne razumem, kaj jim fali, vse so seksi, vsaka po svoje, lepe, posebne. Ali se ženske res tako malo cenite, gledate sebe skozi perspektivo svoje postave?" In sem bila prav žalostna, kako ljudje smai sebe spravljajo v nič. Strije? Ne. Si mama, čez si dala nosečnost, porod, materinstvo. Ja, pa če to niso junaška dejanja, res ne vem. Krčne žile? Jah, pač nimaš več 16 let. Postajaš starejša, modrejša, marsikaj si dala že čez, in tvoje izkušnje ter modrost se odražajo tudi na tvojem telesu. Gubice? Nisi neizkušena frajla, si ŽENSKA. In tvoje telo je ženstveno. Lepo! Celulit? Ja, pa saj si človek, ne supermanekenka, ki se odreka hrani, da bi ustregla nemogočim zapovedim sodobne mode. Ta ni realna, je pravljična. Ti pa si to, kar svet je - nepopoln. In zato lep, unikaten. In tvojemu dragemu, sem prepričana, si všeč ravno zato, ker si ženska, enkratna, neponovljiva. Pusti mu, da odkriva tvoje čare. In odkrivaj svoje telo z njim. Smaozavest izhaja iz nas samih. Karizma. Če se dobro počutiš v svoji koži, potem blestiš. In ti je malo mar, kako zgledaš. Verjamem, da lahko tudi ti to zmoreš, počasi, po korakih. Vse dobro ti želim!
|