|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   neprespane noči
24.12.2004 11:16:56   
SISI25
Kaj naj naredim?
Mi imamo vsako noč totano neprespano. moja dva mišeka sta stara 3 tedne in 5 dni in ne spita po cele noči in to kar oba. To traja že odkar smo prišli iz bolnice z izjemo kakšnega dne. ne pomaga nič. Če zaspita na rokah se nato takoj zbudita ko jih damo v posteljico. V posteljici pa jokata kot da bi bila največja trpljenca. Začne se že proti večeru. okoli 6-7 ure in ne zaspita do 5 zjutraj. vmes 3x jesta in zraven zaspita ko pa je konec se ponovno zbudita in tako jasno gledata kot da bi se pravkar zbudila. Zjutraj pa tako zaspita, da spita od 5 do 8, jesta in nato spita od 9 do 12.
Lačna vem da nista ker dobita poleg mojega mleka še aptamil in ponavadi pojeta na flaški čistih 100 ml.
Jaz sem že totalno nenaspana in sem čisto izmučena takšna pa vem da jima ne koristim. Spim po tri ure na dan. S tem da mi pomagata ponoči tako fant kot mama. Ker sta oba zbujena. Čez dan poskušam iti spat ko onadva spita ampak mi ne uspe najbolj.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   neprespane noči
24.12.2004 11:42:53   
M&P
Kaj pa,če sta zamenjala dan in noč?Poskusi jih podnevi malo zdržat pokonc,čeprav vem, da je to težko.Podnevi jih dajaj spat kar v dnevno sobo ali kuhunjo, če imaš možnost,mogoče kar v vozek,tako da bo svetlo in ne čista tišina.Ponoči pa jih hrani napol v temi in čim manj govorjenja.Poskusi,držim pesti, da se bo uredilo.:rozica:

lp, :rozica:

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   neprespane noči
24.12.2004 13:11:18   
Anonimen
ja, tole se sliši kar podobno temu, da bi lahko zamenjala dan in noč.

Podnevi jih ja, daj spat v vozek ali kamorkoli drugam, ne v posteljico. Luči naj bodo prižgane, prižgi tv ali muziko, da bo glasno, nikoli ne zagrni oken.

Zvečer je najbolje, da ju skopaš, delno zatemniš prostor, kakšno uspavanko daš na cd, bolj potiho govorite...
to je najbolj fajn začet kakšno uro pred spanjem ali še več. vsak večer isto. Ponoči pa luči ne prižigat ali pa eno tako bolj ta švohno. Samo šepetat, ne naglas govoit, nič muzike, tv-ja, pa vedno spat v posteljico.

Najbrž sicer traja, da otroka navadiš na ta red, če je že drugače navajen, je pa to učinkovit način, da poskrbiš, da otrok ve, kdaj je dan in kdaj je noč.

Želim vam lepe, čim bolj spočite praznike!

Alja

(odgovor članu SISI25)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
   neprespane noči
25.12.2004 21:32:07   
Anja167
Kar bom napisala, bo najbrž na kratki rok koristilo, na dolgega pa ne (ker se znata navaditi in samo tako zaspati - tak problem imamo mi zdaj). Si rekla: "Če zaspita na rokah se nato takoj zbudita ko jih damo v posteljico." Če ti še nekdo pomaga, ju drži na rokah toliko časa, da zaspita. To ni 15 minut, ampak mora biti kar kake pol ure, če ne še več. Šele potem ju lahko daš v posteljico, saj takrat globoko spita in se najverjetneje ne bosta zbudila. Lahko pa tudi včasih z njima zaspiš tako, da ju imaš na rokah, na pol ležiš na postelji, roko pa imaš naslonjeno na povštru, da te ne boli - ampak ta nasvet je pa res samo za ta hip, da se malo naspiš. Tako si najbrž ne bi želela spati cele mesece... Vso srečo! Si sploh ne predstavljam, kako bi uspavala dva. Jaz imam že z enim težave in moram zdaj študirati, kako slediti Pantleyini knjigi, da bo podnevi bolje spal.

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   neprespane noči
26.12.2004 14:25:53   
BONI*
Sisi25, ne veš kao zelo se mi smiliš, ker točno vem, kako e to. Na boljšem sem samo v tem, da imam jaz samo enega takega :angel:. Naši problemi so bili natanko taki kot tvoji, do zadnje pike in vejice.
Veš, najbrž sta tudi tvoja dva res zamenjala dan za noč, tako kot moj Luka. Nekateri pravijo, da zato, ker je bil ponoči rojen in je to njegovo budno obdobje. Nekateri pa pravijo, da je to zato, ker tudi jaz v nosečnosti nisem mogla spati in sem cele noči pteždela in je naš Luka po meni prevzel tak vzorec.
In kaj narediti?
Tako kot so ti že svetovale punce pred mano, čez dan ju probaj čimveč buditi (žgačkej, sleči hlače, telovadi z nogicami in rokicami, muziko na glas, prižgati TV, veliko se pogovarjati z njima), čimdalj časa ohraniti zbujena, siliti jesti na 2 uri, zvečer pa ju že okoli 18h začeti postopoma umirjati, ju dati v poltemo in čimbolj tih prostor.
Naš Luka je danes star 14 dni in se počasi že navaja na pravilen ritem. Sicer še pridejo noči, ko nam ga nikakor ne uspe uspavati in potem predežuramo pozno v noč, vendar je občutno bolje. Prve dni pa tudi pri nas nismo čisto nič spali ponoči, potem pa cel dan predrnjohali.
Naj te potolažim, da bo iz dneva v dan bolje. Vsak dan majhen napredek.Upam, da se sedaj ne hvalim preveč in da mi bo naš Luka že nocoj spet figo pomolel pod nos.

Lp, Boni&Luka

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zanimivosti o novembrskih otrocih
Pričakujete oziroma imate novembrčka doma? Ste morda vi rojeni novembra ali kdo drug od bližnjih oziroma prijateljev? Po...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?