|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nekaj vprasanj
26.2.2005 19:46:25   
Anonimen
Mene zanima kaksno pizamico kupit za otrocaka ki se bo rodil konec meseca maja?:ups:
Ali rabimo na zacetku spalno vreco ali kako se imenuje tista stvar, kjer ima otrok nogice noter?:zmeden2:
Koliko brisack s kapucami kupit?
Kaksne dudice in flaske priporocate?
Ce se se kaj spomnim bom spodaj dodala, to sem zdaj razmisljala ko sem katalog od toysa listala:)
in seveda oprostite moji nevednosti:ups:smo se friski:sloncek:
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   nekaj vprasanj
26.2.2005 20:26:31   
babylove
Oj, ninanana!

Moderna pediatrija odsvetuje pokrivanje dojenčka z odejicami zaradi možnosti zadušitve in priporoča uporabo spalnih vreč.
Brisačko s kapuco imam jaz samo eno, pa je še nikoli nisem uporabila. Ga kar v veliko brisače zamotam, mi je bolj praktično.
Dude in flaške imamo Aventove - z dudami zadovoljni, flašk še nismo preizkusili.
Za pižamico pa ti ne znam svetovat, ker imam zimsko dete!

Lp!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   nekaj vprasanj
26.2.2005 20:33:47   
Gina
To ti bo vsaka drugače povedala, jaz ti lahko povem, kaj sem imela jaz - rojen je maja:)
Pižamic nisem posebej kupovala, je imel dosti bodijev in majčk in žabic, pa hlač, da so bile na začetku tudi za ponoči. Konec poletja je začel uporabljati tudi pižamice, te so bile pa že št. 74, ali mogoče 68 in so bile bombažne.
Prvih par mesecev, dokler se ne obrača ne rabi spalne vreče, pri kakih 3-4 mesecih pa že. Meni so praktične malo večje, (naš ima že od takrat, pa še mu je prav št 92) mehke, malo podložene, brez rokavov.

Brisače sem imela 3, uporabljala nisem skoraj nikoli nobene, ker so mi nepraktične in hitro so otročku premajhne. Navadne so čisto ok.

Naš ima aventove flaške in zdaj tudi dude. Zdaj so tudi nukove zelo podobne in po moje ravno tako super. Da se jih fino prat. Duda za novorojenčka je skoraj boljša nukova, ker ima večjo odprtino za dojenčkov nos, kasneje je pa meni boljša aventova, ker po nukovi ostanejo na ličkih sledi, če ima občutljivo kožo, ker so oblike kot obraz, se pravi ukrivljene in se ga tiščijo (aventove pa ne).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   nekaj vprasanj
26.2.2005 20:35:22   
Annny
Živ,

na tvojem mestu bi kot pižamico uporabljala tanke bombažne pajacke, ko bo bolj vroče pa body s kratkimi rokavi in tanke žabice.

Lahko kupiš poletno spalno vrečo, pa ti ne bo treba dojenčka ves čas pokrivat- zelo praktično. Naša je bila rojena oktobra- kupili smo zimsko spalko, vendar ji je bilo v njej prevroče, zato je ne uporabljamo. Imamo pa tudi poletno za kasneje.

Brisače s kapucami so po mojem mnenju brezveze. Imam dve- eno smo celo 1x uporabili. Raje kupi več velikih mehkih brisač za kopanje- boš videla, da so veliko bolj praktične.

Glede dudic in flašk ti ne bi znala svetovati. Baje so dude odlične NUKove. Naša dude ne mara, pa tudi flaške ne.

papa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   nekaj vprasanj
26.2.2005 20:52:28   
babylove
Gina, spalno vrečo je fino uporabljat že od začetka. Saj ni važno, če se ne obrača - z rokicami maha in si lahko ravno tako vrže kaj čez obraz, da potem težje diha. Jaz sem rodila v Franciji in je bila spalna vreča na seznamu stvari, ki jih rabiš za v porodnišnico.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   nekaj vprasanj
26.2.2005 21:40:38   
Gina
Kaj pa vem...meni se je zdel malo zgubljen vsak moj otrok v spalni vreči, pa smo tudi eno čisto majhno imeli, ali pa utesnjen, dokler je bil še tako majhen. Jaz mislim, da realne možnosti, da bi se otrok zadušil zaradi kovtrčka, ni. A mislite, da bi jih v porodnišnicah drugače imeli, pa se jim ni še noben otrok zadušil. Saj tudi, če bi se pokril z njim, še vedno spodaj diha. Spalna vreča je pa resnično praktična, ker se otrok ne odkrije, zato sem jo vedno uporabljala po parih mesecih, ko se je že premetaval in odkrival(-a).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   nekaj vprasanj
26.2.2005 21:43:37   
Anonimen
Čisto na začetku spalne vreče še ne boste rabili, ker se ponavadi tako mali dojenček še ne razbrca oziroma ne spravi odejice s sebe, čeprav menda v tujini (Franciji) prakticirajo vrečo čisto od začetka, menda je kar obvezna (zaradi nevarnosti, da bi si otrok odejico potegnil čez glavo). Vendar smo mi to začeli prakticirati pri kakih treh mesecih ali pa mogoče malo preje.
Brisačk s kapucami jaz nisme nikoli potrebovala, sem pa kupila dve zares veliki kvadratni otroški brisači, ki ju imam še danes, ko je Tibor star tri leta, in nič ne kaže, da ju ne bi uporabljala še nadaljnih nekaj let. Res sta super. Torej dve imaš po moje čisto dovolj.
Flaške smo mi imeli Aventove, ker imajo širok vrat in se jih lepo da pomiti, menda pa ima Nuk sedaj tudi že take. Avent nima anatomsko oblikovanih dudic za na flaške, Nuk pa.
Tolažilno dudo smo mi imeli (in jih imamo še) Nukovo. Se mi zdi,d a so še najmanjše za čisto tamajčkene strukeljčke.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
   nekaj vprasanj
26.2.2005 21:56:24   
Anonimen
Nina_nana, vem kaj te muči glede spalke- tiste, ki zgledajo kot en žakelj a ne? Meni tudi ni tist čist jasno..:)

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
   nekaj vprasanj
26.2.2005 22:39:10   
lan
No,moj pikec pa ni prenesel biti v spalni vreci.Zdaj spi celo noc odkrit,saj tudi odeje ne mara.Ga pac malo vec oblecem pa je.

Dude,flaske smo imeli NUK-ove.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   nekaj vprasanj
27.2.2005 3:54:30   
mammy26
tudi moja dva nista nikoli marala spalne vreče niti odeje, tako da sta tudi non stop odkrita, a sta potem malo več oblečena, stanovanje pa je itak zelo toplo. Tudi v tretje ne mislim uporabiti vreče.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   nekaj vprasanj
27.2.2005 10:06:46   
malika
Pižamice posebej ne rabiš kupovat, dovolj bo bodi in bombažne žabice. Če pa jo boš kljub temu kupila, potem nabavi bombažno(v Mothercare imajo še nekaj stare zaloge 3 v kompletu za nekaj čez 3000 sit-tudi večje št.)

Spalna vreča je super stvar, moj spi v njej od začetka pa je star že 13,5 mesecev.Je pa res, da je poleti ne uporabljam, ker je prevroče, pozimi pa je nepogrešljiva, ker se vedno razbrca(pa še v hiši smo in ni takšnega gretja kot v blokih)

Brisaški s kapuco imam dve, s tem da mi najbolj prideta prav na morju ali v kakšnem kopališču, doma pri navadnem kopanju in umivanju lahko uporabiš navadno, ampak večjo. No jaz uporabljam kar te, ker jih pač imam in so kar OK.

Dudici pa sem na začetku kupila dve in sicer aventovo in nukovo. Odločil se je za nukovo, ki je res super. Flaše do 6,5 meseca ni maral, zdaj pije iz aventove(ker je bila pač doma)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   nekaj vprasanj
27.2.2005 11:16:01   
Anonimen
o superca, hvala vam vsem za odgovore:rozica:!:):bravo:je mi ful fajn ko lahko tukaj vprasam mamice ki mi povejo kako je v praksi s tem, ne pa da bi morala nakupovat, kaj vse priporocajo itd..:sloncek:

ribica ja...neka vrecka ja:)-:ups:

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
   nekaj vprasanj
27.2.2005 16:17:41   
Jessy
En mali nasvet še od mene.
Moja sestra ni imela mleka in je že od začetka hranila po flaški. Otroček ni in ni hotel povleči cuclja in se je mučila in mučila, da bi otrok jedel, da je večkrat zraven jokala, ker ni hotel jesti in je začel izgubljati na teži. To hranjenje je potekalo po Aventovih flaškah.
Nato pa ji je babica svetovala Nukovo flaško, ker ima drugačen cucelj. In res, takoj je zagrabil za cucelj in se lepo hranil. Kasneje, ko se mu je refleks vlečenja spet povrnil, pa ga je ponovno lahko hranila z Aventovimi flaškami.

Samo za nasvet, če se mogoče tudi tebi zgodi kaj takega.

lp, Jessy

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dula odgovarja: Najpogostejši nosečniški miti
Ali je res, da ima nerojeni otrok veliko las, če vas v nosečnosti peče zgaga? Je res, da v nosečnosti ne smete obešati p...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......