|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ne vem, kdaj imam O
18.1.2009 22:29:38   
Anonimen
Pol leta že ne jemnljem KT, delava na tem, da bi zanosila in ne vem, kdaj imam O. Odprla sem si menstrualni koledarček in M dobim 1x od tistih 7-ih dni, ko mi kaže, za O pa nimam pojma, ker ne vidim nobene spremembe. Hotela sem kupiti ovul test in se mi je zdelo brez veze, ker ni poceni, da bi zdaj vsak 2. dan 1 poskusla, če imam O ali ne. Itak če sexava na 2-3 dni to nima veze, a ne?

Mimogrede - kakšni so lahko razlogi pri ženski, da ne zanosim ob rednih sp. odnosih, če vem, da ima partner dobre plavalce? Je res tako, da so ene samo 1 ali 2 meseca  v letu plodne? Vem, da se ene trudite že zelo dolgo časa, po drugi strani je pa ogromno takih, ki jim rata 1. ali 2.

Jaz mislim, da nima smisla, da se ubadam z O in rednimi oz. nerednimi M, če imava redno sp. odnose, kaj pravite?

In še nekaj, kako se šteje na koliko dni imaš M - od 1. dne prve M do zadnjega naslednje? Ali od 1. prve do 1. naslenje? S em se prej nisem nikoli obremenjevala, ker me ni zanimalo oz. mi ni bilo pomembno, pa še KT sem imela.

Hvala vsem.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ne vem, kdaj imam O
18.1.2009 22:52:46   
mojca345
cikel se šteje od prvega dne M do zadnjega dne ( en dan pred novim prvim dnem M )

nisi napisala na koliko dni imaš cikle in če imaš redne ali neredne...jest imam nerede, zato kot se že napisala midva po zdravi logiki na dva dni...njega z tem ne obremenjujem...mislim z številkami...vpraša me kej..včasih kaj smešnega..pa mu lepo razložim...tudi sama se ne psihiram...ampak prepuščam toku dogajanja...da bi seksala vsa napsihirana...jok brate odpade...user posted image ...

kdaj imam ovulacijo ? večno pitanjeuser posted image ..boljše se smejati, kot pa cele dneve računati, ker itak ne bo nič iz tega pol...sej telo ni številka....kup celic...pa čustva in misli je...

na netu sem najdla en luštkan koledarček za ovulacijo....

http://www.babyhopes.com/pages.php?pageid=23

k je narejen za več kot samo 28 dni ciklauser posted image  in se meni zdi ful koristenuser posted image user posted image

če imaš cikel dolg 28 dni...je 14 dan ovulacija...če imaš cikel dolg več dni...npr 30 dni..prišteješ 2 dni k 14 dnem....pomeni da imaš ovulacijo 16 dan...in tako gre tudi v drugo smer, če imaš cikel krajši...

ja enim res rata v prvo ali drugo....fajn za njih a ne....user posted image

to, da enim ne rata takoj je pa pomoje težko rečt zakaj...mislim, jaz niti ne vem kok so stare te punce, k jim ne ratuje že leta...že starost pove marsikaj...user posted image ...pač tako je narejeno telo....

mislim pa, da če bi ginekologi bili pripravljeni kaj bolj se udejstvovat bi blo lažje....že sam, da bi lahko pršu na pregled in bi te ginekolog spremljal in povedal, da se bliža ovulacija, bi bilo vleiko lažje...

ja sej kaj pa je drugega IUI ko to ??...pogleda te, kdaj imaš ovulacijo, potem ti dajo nekaj za pospešitev ovulacije in nato vstavijo semena...in mogoče rata,mogoče ne....

vse skupi nama je ta cikel ratal 10 krat seksat...danes je pa koker konec mojih plodnih dni....čez dva tedna bo pa jasno, če smo kej zmiksal pravegauser posted image user posted image

počutim se že tko čudnuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.1.2009 14:17:57   
komarka

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Je res tako, da so ene samo 1 ali 2 meseca  v letu plodne? Vem, da se ene trudite že zelo dolgo časa, po drugi strani je pa ogromno takih, ki jim rata 1. ali 2.

Nekje sem zaseledila podatek (v nemčiji so delal raziskave, ko so preverjal zanesljivost simpto-teramlne metode in če koga zanima bom zbrskala bolj natančno kdo je to delal)da, je s spolnim odnosm v času okrog ovulacije samo 40% žensk zanosilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2009 0:21:33   
mojca345
vsaka ženska je drugačna, vsak par je drugačen.....tko, da ne more biti pravila...obstajajo neke informcije, kot neka vodila....in se vsi obremenjujeo zakaj ne spadajo v to kategorijo....pač ljudje smo različni

osebno mislim, da se pač life odloči kdaj ga dobiš....seveda se pa moraš tudi slončkat, brez tega pa sploh ne more biti ničuser posted image

(odgovor članu komarka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2009 10:39:32   
dreamhorse
V literaturi piše, da vsak par, ki je zdrav, torej ploden ima samo 25 % da zanosi v enem letu. Torej če ne zanosiš v času enega leta, je lahko vse ok. Če je več, so potrebni zdravniki. Poznam dva primera punc, ki več kot leto dni nista mogli zanosti. Ko sta se prijavile za umetno oploditev, sta takoj zanosile. Ne me spet napadat, kot so me punce tukaj že, vendar je dosti (v nekaterih primerih) kriva psiha in prevelika želja. Meni je moja g rekla, naj ne kompliciram, ampak naj se s partnerjem preprosto imava rada. In nama je uspelo.
Želim vam veliko uspeha... Pa to čimprej..

(odgovor članu mojca345)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2009 15:32:18   
mucomuc
Živijo,

sem nova članica in imam težave z zanositvijo, tako da vem kar nekaj o ovulaciji. Najnaravnejši način je merjenje bazične temperature, ki jo lahko meriš rektalno( v ritki), vaginalno( v vagini) ali oralno( v ustih), in pred ovulacijo, se temperatura poviša za 1 stopinjo.
Druga opcija je sluz, ki je godtejša in je je več med ovulacijo, ni pa nujno.
Tretja opcija so testki, kar pa že veš.
Najlažje jeizračun , če ješ Klomifen, ki ureja in ojača ovulacijo, teden dni po prenehanju jemanja.

Razlogov zakaj ne zanosiš, je lahko več, so pa razne preiskave, ki odvržejo sume. Lahko je krivda pri ženski, lahko pri moških, pa tudi stres in sekiranje je en velik dejavnik.

Da te potolažim, jaz ne morem zanositi že 2 leti in sem na tem področju prava veteranka.

Vse ob svojem času.

Lp

Mucomuc

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2009 17:01:18   
mojca345
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

V literaturi piše, da vsak par, ki je zdrav, torej ploden ima samo 25 % da zanosi v enem letu. Torej če ne zanosiš v času enega leta, je lahko vse ok. Če je več, so potrebni zdravniki. Poznam dva primera punc, ki več kot leto dni nista mogli zanosti. Ko sta se prijavile za umetno oploditev, sta takoj zanosile. Ne me spet napadat, kot so me punce tukaj že, vendar je dosti (v nekaterih primerih) kriva psiha in prevelika želja. Meni je moja g rekla, naj ne kompliciram, ampak naj se s partnerjem preprosto imava rada. In nama je uspelo.
Želim vam veliko uspeha... Pa to čimprej..

zakaj bi te napadl ? pač en folk na forumih so itak usekani...to pač tko je...

se pa čist strinjam z to PSIHO...manj k se ubadaš boljše je....

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 7
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.