Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 13:34:14
|
|
|
|
Volga
|
Daj vatko na stekleno površino, usta naj zapre, in vatko odpihne z nosom. Tekmujta, kdo bo dlje,.
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 13:36:12
|
|
|
|
Splišni
|
Jaz sme mu dala robček na nos in rekla pihni. Najprej je bolj skozi usta pihal, ampak sem ga vseeno pohvalila, potem pa je zelo kmalu poštekal in začel skozi nos. Mogoče zaradi tiste robčka na nosu.
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 13:54:27
|
|
|
|
Gordana-3
|
ne vem, kaj ti naj svetujem, ampak naša velika punca se je pihanja naučila tam nekje med 3. in 4. letom, ta mala je "skapirala" pihanje že nekje pri 2 letih.
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 14:11:17
|
|
|
|
lenika
|
Naš skoraj triletnik tudi te vrline še ne obvlada, tako, da ne vem, kaj naj ti rečem.
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 14:16:33
|
|
|
|
FLASK_A
|
Naš še nima dve leti, pa že piha čez nos. Sicer je bolj švoh, pihne pa Smo ga pa spodbujali, ko smo mu smrkelj brisali (naj še pihne zraven) in ko se je kdorkoli od naju v robec useknil, sva mu povedala: O, lej, mami noska piha! Ati noska piha! In pol je počas začel, da on bi pa tudi nosa pihal (ker itak vse ponavljajo)
|
|
[Brisano sporočilo] 17.4.2009 16:29:37
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 18:46:33
|
|
|
|
tt79
|
Pri nas v vrtcu ima vzgojiteljica, ki dela z mlajšimi vsako leto projekt ŽOGE in pri tem projektu se otroci posledično učijo tudi pihat čez nos. Učinek: 90% Kako? V Vedro nalije vodo. not postavi 2 ping pong žogici. Otroku z lepo porisanim selotejpom zapre usta, potem pa otroci tekmujejo, kdo bo prej z nosom pihnil ping pong žogico. Zabava je maximalna, učinek pa tudi!
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 19:11:21
|
|
|
|
Najaa
|
tt79 dobra ideja tole z žogcami! Naša je stara 28m in še ne zna. Ko smo bili na ORL pregledu je rekel zdravnik, da naj ji čim več kažemo na sebi, kako si nos brišemo in kmalu bo začela posnemat. Ampak do zdaj še ni, pa je kake 3m od takrat. Bom že, do takrat pa baby vac dela. Vsaj tega se ne boji.
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 20:35:36
|
|
|
|
zband
|
mi smo to dosegli z naj pihne pa bo videl,videla kako odnese mami,ati-ja,babi,........potem ko poskusi, se pa odmakni in se naredite kot,da vas je odneslo.nam je na tak način uspelo. pa srečno
|
|
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 21:01:03
|
|
|
|
birdy
|
Naša je pa sama začela pr dobrmu letu pihat čez nos. Ma kr od enkrat Enkrat ji je pa moj probu spucat nos z aspiratorjem. Seveda je blo polom, glede na to da ga nikol nismo rabil uporabljat, niti fiziološke nikol nismo vlival. Sprobu je pa bl tko iz firbca. Na konc mu je ratal tko da jo je polegu, sam pa "sedel" na njej, z nogami ji je roke ob trup prtisnu, glavo pa z eno roko držu. Je blo mučenje ja. Ratal pa je.
|
|
RE: naučit pihat čez nos?nasvet 17.4.2009 21:12:46
|
|
|
|
Jančika_
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojcek1 ne vem, če ti bo pri tko malemu ratalo že, lahko pa poskušaš, amak ne bo dovolj za ven spravit. posedi si ga med noge na tleh, vsedi se za njega, primi ga z levo roko okrog in okrog za roke, z nogo objemi spodaj, z desno roko pa posesaj nosek. pomaga, če mu daš vmes kaj za gledat, kake risanke. prej mu pa fino s fiziloško napumpaj pa mal inhalirajta in bo sesanje trajalo ful manj časa, pa še več gre ven. ne bo nič polomljen, ker mu še glavico lepo lahko malce pri miru držiš in kr gre. Se kar strinjam - naš tavečji že dolgo zelo lepo izpiha nos, ampak ko grem za njim z baby vacom, pride pa ven še sorte zelencev. Tako da če mu hočeš res fajn očistit nos, po moje izpihovanje ne bo dovolj. Pri nas se ob priklopu na sesalec dere tamali. Primem ga podobno kot mojcek1 - sedem na tla, posadim si ga v naročje, z levo roko ga primem okoli glave (čez čelo, da ne more tolčt z glavo v moj obraz), z desno sesam. Če hoče opletat z rokami, uporabim komolce, da ga fiksiram, kolikor pač gre; če tolče z nogami, mu jih stisnem z mojimi. Bere se sicer grozno, ampak v resnici ni.
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?