|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nasvet
20.4.2010 21:36:08   
FLASK_A
Torej, obožujem sivko. In sem mislila posadit eno dooooolgo linijo sadik ob robnik potke, ki poteka ob hiši. Bomba. Samo težava je, da tam ob dežju zastaja voda, zemlja pa je bolj ko ne ilovnata user posted image

Tako da s sivko ne bo nič, ker bo pocrkala. Kaj lahko dam namesto nje? Kakšen prikupen nizek grmiček, po možnosti da ga potem oberem in posušim, kakorkoli uporabim... In imam dva mala otroka tako da kaj strupenega ali koničastega ne pride v upoštev. Pa še prezimit mora nekako...

Ima katera kakšno idejo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nasvet
21.4.2010 9:34:13   
~Biba~
http://www.omorika.si/pics/galerija_september/Jesenske_astre_b.jpg 

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.4.2010 20:23:26   
Gina
Gredo majčkeno dvigni (samo ob robu) in zmešaj z malo peska, toliko da bo voda imela kam odtekat, pa da ne bo sama glina, potem pa na ta rob posadi sivke.

Jesenske astre cvetijo samo septembra in malo časa, tako da se mi to ne zdi najboljša rešitev. Rabiš najbrž nekaj nezahtevnega in da bo ves čas za pogledat. Podobno sivkasto varianto dobiš reicmo s timijanom, le da timijan ni tako širok, ustvarja majhne grmičke, ravno tako pa diši in ravno tako je sivkast in ravno tako cveti vmes in lahko ga uporabiš za začimbo. POdobno je z žajbljem. Ali pravzaprav s skoraj vsako začimbo te sorte (majaron, dobra misel....).
Sivkaste barve je tudi volnati čišlak, ki tudi lepo cveti spomladi, pa razrašča se in nobenega dela nimaš z njim.

Lahko pa posadiš kakšne nezahtevne trajnice, recimo gajlardije ali kaj podobnega, ali enoletnice, ki same zase skrbijo, recimo ognjič ali tagete.

Lahko daš grme tja, če so ti všeč. Je velika izbira.

Kako dolg in širok kos pa imaš sploh to za zasadit?

(odgovor članu ~Biba~)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.4.2010 0:07:03   
FLASK_A
Joj, Gina, ti si cel strokovnjakuser posted image

Omejitev je samo širina. Ne želim da se preveč razraste da mi po večini ne prekrije potke (potka je ob hiši, širina 80cm). Višina- recimo okrog 20- 30cm. Dolžine imam pa... hm... kakšnih 5m se mi zdi. Moram še razmislit če bi skombinirala več vrst na taki dolžini. To bi bilo pomoje kar lepo... Nevem še.

Odkopano imam že sedaj da voda lahko odteka. Tako da je zdaj luknja v katero mi sine vedno zagazi in je ne maram pa bi tja kar grmičke dala.

Upam da mi ni treba veliko izkopat za potrebe sivke? Na koncu bi prišlo recimo 10-15cm zemlje, pomešane s peskom... Ali morda na dnu grede filc (samo kamenje), gor pa zemlja s peskom.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.4.2010 7:01:47   
*miska.mcc*
sama sem imela ob potki tagete in je takooo lepo izpadlouser posted image

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.4.2010 13:03:04   
muška
ja tageti so res luškani. Se mi zdijo ena taka večna rožica, Totalno nezahtevni, lahko rečem da cvetejo skoraj celo leto,... jaz jih bom letos imela na balkonu v teglih.

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 6
22.4.2010 15:21:05   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: FLASK_A

Joj, Gina, ti si cel strokovnjakuser posted image

Omejitev je samo širina. Ne želim da se preveč razraste da mi po večini ne prekrije potke (potka je ob hiši, širina 80cm). Višina- recimo okrog 20- 30cm. Dolžine imam pa... hm... kakšnih 5m se mi zdi. Moram še razmislit če bi skombinirala več vrst na taki dolžini. To bi bilo pomoje kar lepo... Nevem še.

Odkopano imam že sedaj da voda lahko odteka. Tako da je zdaj luknja v katero mi sine vedno zagazi in je ne maram pa bi tja kar grmičke dala.

Upam da mi ni treba veliko izkopat za potrebe sivke? Na koncu bi prišlo recimo 10-15cm zemlje, pomešane s peskom... Ali morda na dnu grede filc (samo kamenje), gor pa zemlja s peskom.

Kakšno luknjo imaš to, da voda odteka? Mož ti lahko napelje eno cev, da gre mimo grede, ni fajn, če ti voda čez gredo teče.

Si napisala višina 20-30cm, kaj si to mislila, globino zemlje ali kaj drugega? Ker 10cm je zelo malo za kaj not posadit, 20-30 bi pa šlo. Jaz imam eno tako gredo med drugim, kjer imam zasajeno za spomladi narcise in tulipane, vmes cvetijo mačehe, tiste ta male, kot vijolice zgledajo, enobarvne, potem imam na isti gredi zasajene turške nageljčke in visoko pijavčnico, pa par ostrožnikov, kar pride maja in junija na vrsto za cvetet, potem pa spredaj rman in čisto zadaj visoke dvoletne rudbekije (ki se vedejo kot trajnice, saj že tretje leto delajo in menda tudi še bodo), ki cvetijo celo poletje. POzno jeseni posadim spet nekaj jesenskega not. Vse ostalo so dvoletnice oz. trajnice. Pa greda ni široka pol metra.

Takih idej je malo morje, kaj vse lahko posadiš, d a imaš vse leto nekaj gor cvetočega ali lepo olistanega. Odvisno kaj ti je všeč.

Sivka se sicer precej razraste, če jo posadiš zadaj, ti lahko celo širino grede skoraj zasede. Če jo posadiš spredaj, pa imaš zadaj nekaj večjega, pa spredaj sivko in je tudi zelo lepo. Samo nujno dvigni gredo toliko, da ni mokro vseskozi, ne sme voda zastajat.

(odgovor članu FLASK_A)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.4.2010 21:02:04   
FLASK_A
Gina, ravno ob tej tlakovani potki gre po jarku vsa voda s travnika v zbirni jašek. Zemlje ne smem zasut do vrha tega jarka ker bi potem hišo zamakalo, bi pa dala pesek in neke rastline ali grme noter. Samo morajo prenesti vlago. Saj voda kar hitro odteče, samo ob deževju je pa nekaj časa vlažno in mora rastlina to prestat.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.4.2010 21:05:52   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: muška

ja tageti so res luškani. Se mi zdijo ena taka večna rožica, Totalno nezahtevni, lahko rečem da cvetejo skoraj celo leto,... jaz jih bom letos imela na balkonu v teglih.

a ves, da sem sama tud to razmisljala. da jih dam na okno namesto pelargonij. pa kako drugo rozo se na sredino

(odgovor članu muška)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.4.2010 7:08:06   
muška
jaz sem jih že imela eno leto, pa so prav fajn delali. Sem pa imela samo tagete, nič vmes. letos sem ji že sejala, bom videla kolko jih bo ven prišlo, samo imam občutek, da bo treba kombinirat, ker rabim cca 30 rožic user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?