Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
napotnica za porodnišnico 22.9.2004 13:12:55
|
|
|
|
Miško
|
Hi Danes sem imela pregled pri G. Z :duda: je vse O.K., mi je pa dala napotnico za porodnišnico. Potem sem ji pa rekla, da bom verjetno šla rodit v Postojno in ne v Šempeter, kamor glede na kraj bivališča spadam, pa se je teta kar nekam razburila in rekla, da mi je dala napotnico za šempetersko bolnico in ne za postojnsko in da kao "kaj se zmišljujem"? Zdaj me pa zanima, ali so napotnice res napisane za določeno porodnišnico ali pa je ena univerzalna za vse porodnišnice. In pa še, ko sem jo vprašala, ali napotnice za rešilca pa ne bom dobila, je rekla, da ne, do bo že kdo doma, da me bo peljal. Na to se sicer tudi sama zanašam, ampak ...kaj nismo po zakonu upravičene do prevoza z rešilcem. Se mi zdi, da je danes teta vstala z levo nogo. No ja, se zgodi... Pa še eno vprašanje glede patronažne - kdo jim sporoči, da se je otročič rodil, porodnišnica, jih moraš sam obvestit in kako je s tem, če rodiš v drugi porodnišnici, ne pa v tisti,pod katero "admistrativno" spadaš. Hja se vidi, da čepim na porodniški in imam več časa kot prej, ko sem bila v službi, pa mi hodijo vprašanja o porodu po glavi, pa saj je že čas :-)) LP Miško (37t) &:duda:
|
|
|
|
napotnica za porodnišnico 22.9.2004 13:17:24
|
|
|
|
JASNA D
|
Pozdravljena! Na spodnji temi že debatiramo o tem prevozu z rešilnim. me ni nič več jasno!! Jaz imam porodnišnico skorajda pred nosom, pa so mi dali napotnico, ne da bi sploh kaj vprašala. Tudi nikjer ne vidim, da bi bila napotnica vezana na domačo porodnišnico. Glede patronažne je pa tako (danes mi je naša patronažna povedala, ki se je prikazala kar tako, da malo vidi, če sem O.K.): če rodiš v matični porodnišnici, le - ta sama obvesti patronažno službo. V kolikor pa rodiš kje drugje, pa jo pokličeš sama, ko prideš domov ali pa seveda zlati atek, ki bo za vse poskrbel... Jaz sem lani poklicala sama, ko sem prišla iz porodnišnice v patronažno službo in ni bilo problemov. Lp, Jasna
|
|
|
|
napotnica za porodnišnico 23.9.2004 0:18:20
|
|
|
|
Annny
|
No, na Jesenicah napotnic za rešilca sploh ne dajejo!! Je rekel moj G, da to ni potrebno.. Saj po moje ti ne morejo zaračunati prevoza z rešilcem, če se zgodi, da gre za kritičen primer..npr. da že 'napol' rodiš, pa slučajno nimaš prevoza do porodnišnice.. Tako da po moje rešilca lahko še vedno pokličeš, z napotnico ali brez. Glede napotnice za porodnišnico: nisem je še dobila, čeprav sem že v 37t..naslednji teden imam pregled, pa bom vprašala, kako je s tem... LP
|
|
|
|
napotnica za porodnišnico 23.9.2004 0:27:15
|
|
|
|
LaLi
|
Anny, to ne bo držalo. Jaz sem zanjo rekla in sem jo tudi dobila. Moja G je Macunova. LP!
|
|
|
|
napotnica za porodnišnico 23.9.2004 1:02:22
|
|
|
|
Annny
|
Kaj res?? Jaz imam pa dr. Bernika- rekel mi je, da je tako napotnico napisal samo enkrat in sicer za punco nekje iz Bohinja (Gorjuše??), za katero je bil res problem, kako priti v pravem času v porodnišnico..Je rekel, da se mu za ostale zdi nepotrebno! Zdaj ga bom pa res še enkrat vprašala, kako je s tem- hvala, da si povedala..
|
|
|
|
napotnica za porodnišnico 23.9.2004 8:10:45
|
|
|
|
janja
|
Napotnico za porodnišnico moraš dobiti, ker je osnova za obračun (drugače porodnišnica ne dobi plačan znesek za tvoj sprejem). Pripada ti tudi napotnica za prevoz z reševalnim vozilom (v najbližjo porodnišnico). Če želiš prevoz drugam moraš doplačati razliko. ZZZS namreč krije prevoz le do najbližje bolnišnice/porodnišnice. Čau, Janja
|
|
|
|
napotnica za porodnišnico 23.9.2004 21:12:58
|
|
|
|
Dadi
|
No še moja štorija baldorija. Ginekologinjo sem imela v Lj. jaz pa sem se med nosečnostjo preselila v Bohinj. Proti koncu nosečnosti sem se odločila, da grem rodit v Kranj. Gin. mi je dala napotnico za rešilca-ti jo mora dat!!! Prav tako pa napotnica za porodnišnico, ki velja kjerkoli po Sloveniji! Npr. da si takrat v Mariboru pa rojevaš...ja valda boš šla v Mb ne pa v Šempeter. So mal čudni eni dohtarji ni kej.8) Srečno pri porodu in z malo :duda:
|
|
|
|
napotnica za porodnišnico 24.9.2004 17:05:21
|
|
|
|
niki5
|
Če voda odteče je PAMETNO poklicati rešilca, kajti lahko pride do izpada popkovine, kar potem pomeni komplikacije, drugo je če te ginekolog pogleda in vidi da je glavica že nizko v porodnem kanalu. Meni je ginekologinja rekla, da je zaradi takih neumnosti, kot so da odideš z lastnim prevozom ko ti odteče plodovnica imeli v roku enega meseca dva nepotrebna carska reza. Lahko ni nič, ampak ali je vredno tvegati? Torje nasvet moje ginekologinje je bil, da je še vedno praksa, da ko ti odteče voda se uležeš in počakaš na rešilni prevoz. V vsakem primeru (tudi če ne boš imela napotnice) lahko pokličeš za rešilca, samo v tem primeru te bo odpeljal v najbližjo porodnišnico. Meni se je že zgodilo, da sem se peljala z rešilcem, ko še nisem imela napotnice in ni bilo nobenega problema.
|
|
|
| Stran: [1] |
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?