Miško -> napotnica za porodnišnico (22.9.2004 13:12:55)
|
Hi Danes sem imela pregled pri G. Z :duda: je vse O.K., mi je pa dala napotnico za porodnišnico. Potem sem ji pa rekla, da bom verjetno šla rodit v Postojno in ne v Šempeter, kamor glede na kraj bivališča spadam, pa se je teta kar nekam razburila in rekla, da mi je dala napotnico za šempetersko bolnico in ne za postojnsko in da kao "kaj se zmišljujem"? Zdaj me pa zanima, ali so napotnice res napisane za določeno porodnišnico ali pa je ena univerzalna za vse porodnišnice. In pa še, ko sem jo vprašala, ali napotnice za rešilca pa ne bom dobila, je rekla, da ne, do bo že kdo doma, da me bo peljal. Na to se sicer tudi sama zanašam, ampak ...kaj nismo po zakonu upravičene do prevoza z rešilcem. Se mi zdi, da je danes teta vstala z levo nogo. No ja, se zgodi... Pa še eno vprašanje glede patronažne - kdo jim sporoči, da se je otročič rodil, porodnišnica, jih moraš sam obvestit in kako je s tem, če rodiš v drugi porodnišnici, ne pa v tisti,pod katero "admistrativno" spadaš. Hja se vidi, da čepim na porodniški in imam več časa kot prej, ko sem bila v službi, pa mi hodijo vprašanja o porodu po glavi, pa saj je že čas :-)) LP Miško (37t) &:duda:
|
|
|
|