Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
namazi za obložene kruhke? 13.6.2005 15:20:56
|
|
|
|
Skorpija
|
naribaj sir in ga zmešaj s kislo smetano, jajcem, šunko v kockicah, soljo in poprom. Po želji dodaš še kakšen nariban korenček. Maso napacaj na toaske in jih speči v pečici - odprte, ne sendvič varianto. To je moj predlog, ker mi je res dobro že odkar sem bila majhna - so mi vedno to delali za feštinčke...:ups:
|
|
|
|
namazi za obložene kruhke? 13.6.2005 15:24:00
|
|
|
|
Anonimen
|
tunin namaz, pa ne vem na pamet recepta. Če te zanima me "poprivatkaj" pa ti ga bom jutri napisala, ko ga doma prepišem.
|
|
|
|
namazi za obložene kruhke? 13.6.2005 15:26:45
|
|
|
|
.ču
|
OJ! Sama skor vedno nardim skutine namaze. Torej zmešam skuto,mal kisle smetane,dodam sol,sveže zrezljan peteršilj,poper po želji(ponavad ga zarad otrok ne dam in poprajo poj sami),suho rdečo papriko in kakšno žličko olja,potem dam v dve posodici in eni dodam drobno rezan česen,drugi pa čebulo,ravn tko na drobno zrezano....kakšno drugo začimbo,ki jo imaš rada dodaš po želji... Ponavadi se pri nas še s kruho vse pomaže... Pa dober tek:)
|
|
|
|
namazi za obložene kruhke? 13.6.2005 15:29:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz narežem toast kruhke na manjše kvadratke Namažem z majonezo gor položim kolutek ogrske(ali kere druge salame) v srček izrezan sirček košček kisle kumarice Ali kolutek korenčka za barvo pa še listek petršilja ------------------------------------- Na kruhek prej popečen bakala za okas petršiljček --------------------------------------
|
|
|
|
namazi za obložene kruhke? 13.6.2005 15:52:39
|
|
|
|
Grascakinja
|
Tudi zeliščno maslo je zakon, maslo daš na sobno temperaturo, zrežeš vanj petršiljček, drobnjak, sol, poper, česen, pa karkoli zelenga imaš pravzaprav pri roki. skuta s kislo smetano, soljo in na drobno zrezano papriko (rdečo, zeleno, rumeno) namaz s papriko (kar un iz trgovine) sardelni namaz (speštaš konzervo sardin skup z margarino - tko k v šoli, pa svež petršiljček not) lahk pa kruhke sam pokapaš z olivnim oljem in natreš s česnom (boš mela česnov kruh) pol pa gor kos mocarele in paradižnika (maj fejvorit!!!) Če gre za predjed so pomoje 3 kruhki na odraslo osebo dost. Ajde 4. Tega ponavad nč ne ostane. Glede kruha pa je tud toast (navaden, rženi...) ful dober al pa francoska štruca.
|
|
|
|
namazi za obložene kruhke? 13.6.2005 16:16:32
|
|
|
|
smrka
|
Eko ena ideja. Kupi toast. Prerezes jih poces da dobis trikotnik. Vsak trikotnik namazes z margarinom - potem pa das gor po zelji npr.: solata, sir, prsut; solata, losos, oliva; sir, paradajz, kos trdo kuhanega jajca; francoska solata, paradajz;...... kar ti pade napamet... Meni je to cool. smrka :kuza:
|
|
|
|
namazi za obložene kruhke? 13.6.2005 16:52:11
|
|
|
|
Lunca1
|
En super namaz, na katerega smo pri nas čist nori: 20 dag mortadele 15 dag šunke 20 dag sira (jošt, gauda, ementalec ali nekaj podobnega) Narežeš na drobne rezine, kockice. Zmešaš 1 1/2 tube majoneze, 1 žlico gorčice, 1 surovo jajce, 1/2 žličke origana Tej masi dodaš narezano šunko, mortadelo in sir. Namažeš na kruhke in jih daš v pečico. Popečeš pri približno 180° ca. 10 minut. Lahko seveda tudi v toasterju, samo tako da zgoraj ni kruha. Pa dober tek. nam je ta recept res zakon. (smileykisemucedijosline:)).
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?