|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   na spodnji meji teža in višina pri 15m!!!!
30.3.2006 21:21:59   
Pilar
Jure je bil danes končno cepljen( še tisto cepljenje, ki pride pri enem letu) in pred tem so preverili tudi njegovo težo in višino. Pri 15 m je težak 9,2 kg, velik pa 75cm. Pediater nam je rekle, da ni panike. Zaenkrat. Ampak mene skrbi, kaj bi lahko bilo narobe, če se redi premalo. REs ni velik jedec, včasih je živa umetnost nahraniti ga. Samo silit ga pa res ne morem, če noče.....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: na spodnji meji teža in višina pri 15m!!!!
30.3.2006 21:34:56   
mamči
Da bi ga silila itak nima smisla. Naš "malojedec" največ poje, takrat ko mu najmanj na krožnik gledam. Je pa eno obdobje zavračal hrano in smo ga preko igre vedno speljali. Ni pa rečeno, da se tvoj malček ne bo kar na hitro potegnil - je pa vse odvisno tud od tega, kakšne konstitucije sta vidva z dragim. Moj prvi sin se je tud nekje od zadaj vlekel za vrstniki in po teži in po višini. Pa je zdaj pri treh letih že orng dečko - lahko pogledaš v moj album, tam je star 2.5 leti.
Če sta pri bolj ta drobnih pol je itak normalno, da je user posted image  bolj droben.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.3.2006 22:34:59   
kepa*
Moj ima pri 15 mesecih 78 cm in 8, 8 kg. Torej, še manj kot tvoj. Je pa res, da mu je pediatrinja zdaj predpisala energijski dodatek, ker prepočasi pridobiva na teži. Mah, sem rekla, da bomo poskusili, čeprav je mali zelo živahen in sploh ne zgleda suh.

Letos pa bo!

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.3.2006 22:46:36   
ZARA
Ojjjj! Ma kaj nej ti rečem...Zara tud ni imela pri 15 mes dost več, tam ene 9500, se ne spomnem več točno, sam mi nihče ni rekel, da bi bla panika...
Če pa misliš, da je kaj narobe z malim, pa vztrajaj naj mu preiščejo kri, vodo in blato. Zari so to testiral pri 12 mes, ker se je od 9 -12 mes zredila samo ene 300 g. Pa je imela vse izvide super!

lpk

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.3.2006 0:39:12   
KODA
Ne se sekirat .Naš tastarejši je bil pri enem letu z 7000g zelo pri repu razpredelnice.
Zdaj pri 5,5 letih ,pa je pri vrhu razpredelnice z 25 kg.Sva bila kar malo skregana od pediatrinje,da se prehitro redi.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
31.3.2006 7:57:53   
dory
Ne se sekirat...nas je skoz glede teze na spodnji meji...pr enem letu je mel slabih 9kg...zej pri dveh letih jih ima 11kg...bo ze nadoknadu...

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
31.3.2006 8:03:24   
skuštrana
Mah, jaz se ne bi sekirala. Naša čebela je bila pri enem letu visoka 80 cm in je imela kroglih 10 kg. Sedaj pa je v 3 mesecih zrasla za 4 cm, kil ima pa še vedno istouser posted image ( 15 mesecev, 84 cm, 10 kg)

(odgovor članu dory)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.3.2006 8:24:18   
KATI321
Sama imam dva že kar velika otroka, kaj pa je to neješč in suh otrok pa še kako dobro vem. Sin je bil nedonošenček, vedno premali in presuh (kasneje je 3 leta dobival inekcije hormona za rast), pojedel pa je še manj kot ptič - tam nekje do 11 leta. Potem pa katastrofa - v enem letu se je zredil za 10 kg, tako da je čez noč postal debeluh. Vedno sem govorila, da ko bo začel jesti, mu tega ne bom nikoli preprečevala. Pa sem žal morala in ko mi je to očital (''si rekla, da mi ne boš nikoli rekla da ne smem jest'') je je zelo zabolelo. Sedaj je star 17 in kar elegantno izpopolnjen. Hčerka je stara 9,5 let in ima celih 25 kg - pravi ''debeluh'' - so je same kosti in koža. So me že v šoli vprašali, če doma nič ne je. Pa je, pojedla bi na tone čokolade in ostalih sladkarij, pa suhega kruha, čokopopsa ... Mesa ne, zelenjavo tako-tako, od sadja pa jabolka in banane. Za ostalo pa se pri obroku prepiramo. Je pa res, da je nikoli ne silim, kot sem sina. Bo že, lačna sigurno ne bo. Pa še boljše je, da je med suheci kot pa da je kot starši ''težke kategorije''. Je pa res tudi to, da zadnja 3 leta ni bila niti prehlajena - zdrava kot riba.
Ne se preveč sekirat in preveč silit, saj bo sam začel jest ko bo lačen. Mi je zdravnica za sina rekla - slabše je hranjenje na silo ker se mu bo hrana uprla - naj je kaj ima rad, ko bo lačen pa bo tako sam izrazil željo. Pa čimmanj sladkarij, ker bo apetita potem še manj. LP

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.3.2006 8:34:09   
SILVA
Matija ima pri dveh letih 9kg,velik jepa okloli 85cm.Je pa čisto zdrav fant in pokuri vsako kalorijo.Smo bili tudi na pediatriji zaradi teže,vendar so ugotovili,da mu nič ne manjka.
lp

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.3.2006 9:29:00   
asso
Ne se obremenjevat s tem. Če je zdrav in živ ni panike.
Naša je tudi med manjšimi. Pri enem letu je imela niti 8 kg, sedaj pri letu in pol jih nima še niti 9. Drugače pa je ko poper. Živa in zdrava ko riba.
Pač je bolj malo, dajem ji samo tisto kar ima rada, ker drugače, ko noče jesti samo jaz izgubljam živce, nihče drug.
Bo že prišla na svoje...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu SILVA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.3.2006 9:39:34   
Pilar
Najlepša hvala za vse odgovore, se kar malo boljš počutim.......no, meni moj sin deluje čisto zdrav, samo ko pa vidim in slišim  , da imajo eni 9kg pri 9 mesecih, se pa resno vprašam s čim so hranjeni in kakšen apetit imajo.
Bom pa verjetno pri 1,5 letu prosila, če mi pregledajo kri, vodo in blato.
No, še enkrat hvala za vse odgovore.

(odgovor članu asso)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.3.2006 10:40:17   
Anonimen
Ne tega primerjat, Pilar. To res ne smeš, ker se potem tkole sekiraš.
Naša ima zdaj že kakšnega pol leta 12kg. user posted image

(odgovor članu Pilar)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
1.4.2006 6:48:09   
dm#101
tudi naša je bolj na spodnji meji. pri enem letu je imela 7,8 kg, zdaj  - 1,5 leto jih pa tudi nima več kot 9. Poje veliko, ampak kaj, ko večino pokuriuser posted image , ko tako okol leta. Ne se sekirat, važno je, da je otrok zdrav in živahen, Sploh pa, manj kil ima, manj jih je treba okol prenašatuser posted image .  

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 13
3.4.2006 11:38:29   
idika
Ne sekiraj se, dokler je otrok zdrav in živahen. Moja hčerka ima sedaj pri 18 mesecih slabih 9 kg. Je zelo malo, ful je izbirčna, gibčna in živahna je pa bolj kot kdorkoli drug.

(odgovor članu Pilar)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......