KATI321 -> RE: na spodnji meji teža in višina pri 15m!!!! (31.3.2006 8:24:18)
|
Sama imam dva že kar velika otroka, kaj pa je to neješč in suh otrok pa še kako dobro vem. Sin je bil nedonošenček, vedno premali in presuh (kasneje je 3 leta dobival inekcije hormona za rast), pojedel pa je še manj kot ptič - tam nekje do 11 leta. Potem pa katastrofa - v enem letu se je zredil za 10 kg, tako da je čez noč postal debeluh. Vedno sem govorila, da ko bo začel jesti, mu tega ne bom nikoli preprečevala. Pa sem žal morala in ko mi je to očital (''si rekla, da mi ne boš nikoli rekla da ne smem jest'') je je zelo zabolelo. Sedaj je star 17 in kar elegantno izpopolnjen. Hčerka je stara 9,5 let in ima celih 25 kg - pravi ''debeluh'' - so je same kosti in koža. So me že v šoli vprašali, če doma nič ne je. Pa je, pojedla bi na tone čokolade in ostalih sladkarij, pa suhega kruha, čokopopsa ... Mesa ne, zelenjavo tako-tako, od sadja pa jabolka in banane. Za ostalo pa se pri obroku prepiramo. Je pa res, da je nikoli ne silim, kot sem sina. Bo že, lačna sigurno ne bo. Pa še boljše je, da je med suheci kot pa da je kot starši ''težke kategorije''. Je pa res tudi to, da zadnja 3 leta ni bila niti prehlajena - zdrava kot riba. Ne se preveč sekirat in preveč silit, saj bo sam začel jest ko bo lačen. Mi je zdravnica za sina rekla - slabše je hranjenje na silo ker se mu bo hrana uprla - naj je kaj ima rad, ko bo lačen pa bo tako sam izrazil željo. Pa čimmanj sladkarij, ker bo apetita potem še manj. LP
|
|
|
|