mojca345
|
no kaj je zdej prav drage dame ? pr 8 tednih ali 9 tednih ??? če je to ZAKON, zakaj potem vzreditelji niso obdavčeni ? 20 % na primer ! še vedno je to dejavnost, ki ni prijavljena nikjer, razen v nekih društvih in katero lahko upravlja vsak, ki ima dovolj kapitala, da si za začetek kupi rodovniškega psa. potem pa ima psa takoj za raztavni element na vseh možnih tekmovanjih kot mladiček, pa potem kot junior ...itd... Jaz sem hodila na razstave z zlato prinašalko, pa sem hitro vidla, da je to ciganski "poklic". in sem potem odnehala. tudi z beaglco, ki je rodovniški, sva šli na telesno oceno, kjer je dobila odlično in je bila na tekmovanju med vsemi lovskimi psi, zbrana za 3 najlepšo. ko pa sva šli potem bolj za hec še na razstavo, ki je potekala pri jesenicah, sva tam dobili oceno 3. tko, da..... no comment.... če bi ta pravila ( tudi za rodovniške muce ) bila NORMALNA in res v skladu z živaljo, potem bi razumela in sploh ne bi dvomila. tko pa, da mačka lahko oddide od doma šele pri 12 tednih ali še kasneje, se mi zdi popolnoma absurdna. poleg tega mlad muc nima možnosti, da se privadil novemu domu. vem, iz izkušenj. nov lastnik vzame mladička kužka ali muco zato, da ga bo privadil na sebe, vzgojil po svoje, ne pa, da bo dobil že psa ali mačko, ki je navajena določenih stvari od vzrediteljevega doma, ker potem to zelo težko odvadiš. jaz sem sprva mislila, da me RibicaRR sprašuje po očetu in materi od kužike zato, ker bi rada sama vzela enega mladička. Šele kasneje ko sem odprla temo, sem vidla, da je to pravzaprav neko ZASLIŠEVANJE...pa kaj še ? Boš poklicala lastnike in jim povedala svoje ali prijavila na kinološko društvo ali kam drugam ??? O družini, ki so mi predali kužiko lahko rečem samo, to, da so super družinica, ki so dali v te mladičke vso svojo ljubezen, pozornost, razumevanje, da so kužke spravili gor za oddajo primernim lastnikom. Vemo, da se dogaja to, da živali "švercajo" in potem prodajajo za minimalne zneske, potem pa živali čez 14 dni zbolijo ali umrejo...skratka nakoplješ si še goro stroškov pri kinologih in žalost. Sej, če malo pogledaš po salomonu hitro ugotoviš kateri so to ali pa če koga pokličeš po telefonu in uporabljaš svoj um, ko se uporabljaš z človekom - zmožnost PRESOJE. Do tukaj vse okej. Potem pa če se preselimo čisto drugam, na nek forum, kjer nekdo prejme malega princa ali princesko in je vesel in želi deliti izkušnje in slikice in se veseliti, mora takoj za ovinkom to takoj nekdo uničiti, moralizirati, pametovati, ustrahovati. Ali pa ko nekdo sprašuje kakšno pasmo psa bi imel, ali ko sprašuje za nasvet...vsakokrat znova se ponavljajo zgoraj navedena dejanja ! Žaliti mene in mojega psa in moje vzreditelje z besedami " Ne more bit prav super druzinica, ce po zakonu pred 9. tednom ne bi smeli oddajat mladickov "!!! Z kiro pravico že ???? Mislim, kdo sploh si ti ribicaRR ? Kaj si vzrediteljica ? Si ustanoviteljica kinološkega društva ??? Kakšna pomembna oseba ali kaj ??? Govoriš o nekih zakonih, pa še nimaš jih v wordu na svojem računalniku. Pa TKO pomembni so !!!