Ribica **
|
IZVIRNO SPOROČILO: mojca345 tudi z beaglco, ki je rodovniški, sva šli na telesno oceno, kjer je dobila odlično in je bila na tekmovanju med vsemi lovskimi psi, zbrana za 3 najlepšo. ko pa sva šli potem bolj za hec še na razstavo, ki je potekala pri jesenicah, sva tam dobili oceno 3. tko, da..... no comment.... Ce bi malo prebrala pesjanarja ali pa mojpes.net bi videla, da so telesne ocene pri nas vredne tocno NIC. Ker je ena sama kuhinja. In dosezki pri nas niso merodajni, menda moras imet mnenje tujih renomiranih sodnikov, ki so nepristranski, ce zelis realno oceno svojega psa. Ne vem, sama se v to ne spuscam, ker mi razstave niso vsec in ne bi razstavljala, pa ce bi imela se tako krasnega psa in bi bil tak, kot da bi ga kdo narisal tocno ob branju standarda (ki je, mimogrede, mednarodno veljaven). jaz sem sprva mislila, da me RibicaRR sprašuje po očetu in materi od kužike zato, ker bi rada sama vzela enega mladička. Šele kasneje ko sem odprla temo, sem vidla, da je to pravzaprav neko ZASLIŠEVANJE...pa kaj še ? Boš poklicala lastnike in jim povedala svoje ali prijavila na kinološko društvo ali kam drugam ??? Ce bi iskala mladica, informacij zagotovo ne bi iskala na RR ampak na KZS (pa se tu ne), ampak pri poznani vzrediteljici in bi po psa odsla v tujino, ker pri nas trenutno ni legla, ki bi bil meni vsec. Ta vzrediteljica je pse ze oddala, drugim pri nas pa pac ne zaupam. To ni cisto nobeno zaslisevanje, to je cisto normalno vprasanje, ki zanima vecino lastnikov beaglov. Ne, ne bom poklicala lastnikov, ker to ni moje delo ... KZS naj klicem? Zakaj ze? Ce se tam dogajajo ene vecjih svinjarij pri beaglih? Žaliti mene in mojega psa in moje vzreditelje z besedami " Ne more bit prav super druzinica, ce po zakonu pred 9. tednom ne bi smeli oddajat mladickov "!!! Z kiro pravico že ???? Mislim, kdo sploh si ti ribicaRR ? Kaj si vzrediteljica ? Si ustanoviteljica kinološkega društva ??? Kakšna pomembna oseba ali kaj ??? Govoriš o nekih zakonih, pa še nimaš jih v wordu na svojem računalniku. Pa TKO pomembni so !!! A ti pa imas pravico mene zalit? In se druge na forumu, tako kot v tisti temi o lulanju??? Nisem vzrediteljica, ker je to zelo odgovorno delo, ker moras vlozit v znanje kinologije se n-krat vec, kot sem vlozila jaz kot cisti laik, ker moras imet kot prvo primerne prostore, kot drugo razpolozljiva sredstva. In kot tretje .. vzreditelj beaglov pri nas si zagotovo ne zelim biti. Zakaj bi morala imet zakone na racunalniku v wordu??? Saj so dostopni na internetu, v uradnem listu. Sicer pa itak nima smisla. Je kot, da bi nekaj razlagal slepemu in gluhemu. Jaz tudi najprej nisem zelela sprejet vseh teh dejstev, da je moj pes pa mesanec (med beaglom in beaglom), ampak mi je zdaj jasno, ko sem si dolocena dejstva pustila dopovedat. Sicer pa vam zelim, da biste cimmanj pri veterinarjih in da vas mladic ne bo imel vsega tistega, kar pri beaglih ni zazeljeno. Moja namrec del tega ima in ni fino.
|