Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 14:41:04
|
|
|
|
Paštetka
|
Seveda se zmanjša. Jaz bi rekla, da bo 15 čisto dovolj. Čeprav na pamet govorim Jih pa ne rabiš špikat, lahko s prstom pritisneš na vrhu. Če nazaj skoči so veldan
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 15:14:02
|
|
|
|
zelda35
|
hja, ne vem... po moje bi bilo 8-10 min dovolj... standardne velikosti ne pečem dlje kot 20 min. Na tvojem mestu bi vseeno po 5-ih minutah preverila stanje
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 15:40:15
|
|
|
|
Penny
|
Se strinjam z Zeldo35 .
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 16:34:28
|
|
|
|
urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Jih pa ne rabiš špikat, lahko s prstom pritisneš na vrhu. Če nazaj skoči so veldan kaj pa naj bi zdej to pomenlo? ne res, si ne predstavljam kak to pri muffinu zgleda. klinc nisem neka huda domačica, bolj razočarana gospodinja
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 19:43:27
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: zelda35 hja, ne vem... po moje bi bilo 8-10 min dovolj... standardne velikosti ne pečem dlje kot 20 min. Na tvojem mestu bi vseeno po 5-ih minutah preverila stanje v pekaču pečem biskvit 30 minut na 180 stopinj tavelike muffine (6 kom) pečem natanko pol manj, torej 15 minut. Čisto tamale muffine bi torej jz pekla enih 7-8 minut, max 10 minut.
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 19:57:11
|
|
|
|
Paštetka
|
Madona, jaz pečem muffine točno 30 minut na 180 stopinj. Kakšne pečice potem ve imate? Pa niso nič "hrustljavi" ali izsušeni.
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 20:15:01
|
|
|
|
zelda35
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Madona, jaz pečem muffine točno 30 minut na 180 stopinj. Kakšne pečice potem ve imate? Pa niso nič "hrustljavi" ali izsušeni. ignis čist poceni varianta s parimi gumbi...za mali denar kupljena zraven kuhinje. V uporabi je ogromno čas in sem zelo zadovoljna z njo...hehe, pa ne delam reklame. Tudi jaz muffine pečem na 180°C verjetno je od recepta odvisno
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 20:37:23
|
|
|
|
TomTaylor
|
IZVIRNO SPOROČILO: Paštetka Madona, jaz pečem muffine točno 30 minut na 180 stopinj. Kakšne pečice potem ve imate? Pa niso nič "hrustljavi" ali izsušeni. Jz jih pečem 15 minut na 180. Po logiki se mi zdi, da bi morali prej tvoji biti izsušeni?
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 21:02:50
|
|
|
|
Paštetka
|
Ne, pa niso. Res ne. Sem ravno predvčeraj delala muffine z jabolki. In sem preverjala , ko je bilo 26 min in še niso bili pečeni, pri točno 30 pa veldan. . Naredim jih pa precej visoke. Ker tisti , ki segajo samo do košarice zame nekak niso mufini. Je pa res verjetno odvisno od recepta in sestavin. Jaz delam skoz po enem in istem osnovnem, in od njega ne odstopam. Potem pa delam kombinacije.
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 22.4.2013 21:11:50
|
|
|
|
TomTaylor
|
jz pa vzamem kar recept od biskvita, pol pa notri namečem pač tisto, kar imam trenutno v skrinji (zmrznjene maline/jagode/borovnice), v predalu (orehi, mandlji, čokolada, kokos) ali v sadni košarici (jabolka/breskve/...). Meni so muffini res tko nekaj za na hitrico. Po liniji najmanjšega odpora. Moj dragi pa dela po enem receptu za muffine (sok 2 pomaranč, malo moke, čokolada, malo pecilnega, kandirano sadje, rozine iz ruma, naribano jabolko,..in verjetno še kaj) in pridejo res TOP super dobri. Samo zame je to že preveč "packanja" in kompliciranja. . MIslim, da jih on tudi peče dalj časa .. Odvisno od recepta, zna bit.
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 23.4.2013 5:23:04
|
|
|
|
Hope2
|
Seveda odvisno od recepta (malo ali skoraj nič moke, veliko tekočine ali normalen recept....), od pečice (ventilator, klasična...) in koliko mase naložiš v muffine (eni do polovice modelčka, eni do vrha, da skoraj čez teče). Jaz nimam pojma kolk časa pečem muffine, vedno odpiram in probam z zobotrebcem. Že zato, ker mi malček skoz teži, a so že, daj probaj, pokaži mi, že so, vzami ven... Pa meni te ure v receptih skoz navzkriž hodijo
|
|
|
|
RE: muffini - eno vprašanje 23.4.2013 12:27:17
|
|
|
|
urška
|
IZVIRNO SPOROČILO: TomTaylor Moj dragi pa dela po enem receptu za muffine (sok 2 pomaranč, malo moke, čokolada, malo pecilnega, kandirano sadje, rozine iz ruma, naribano jabolko,..in verjetno še kaj) in pridejo res TOP super dobri. Samo zame je to že preveč "packanja" in kompliciranja. . MIslim, da jih on tudi peče dalj časa .. mislim, da imam jaz tudi ta recept. recept je od naše ronje in BTW muffini so fenomenalni!
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?