|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   morje in vročinski krči
14.5.2011 20:53:14   
lindy
Punce a veste kako je kej z morjem če je otrok mel vročinske krče, mi gremo na Pag?

Moja mala Manca je moja največja sreča!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: morje in vročinski krči
14.5.2011 20:56:53   
Najaa
Kakšna pa je povezava z morjem in vročinskimi krči?user posted image

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.5.2011 21:00:41   
lindy
ah tisti ki vedo za kaj gre in zakaj sprašujem bojo že odgovoriluser posted image

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.5.2011 21:27:56   
Najaa
No jaz ne vem za kaj se gre, pa me vseeno zanima povezava.Poznam nekaj otrok, ki jih imajo pa še nisem slišala, da ne smeli na morje. Zato sprašujem, da ne boš misla da se kej norčujem al kej takega.

< Sporočilo je popravil Najaa -- 14.5.2011 21:34:29 >

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.5.2011 22:29:01   
josephine27
tud sama ne vidim povezave. razen v primeru če greste na morje takrat ko je otrok bolan in ima mogoče vročino. al pa se bojiš da bo tam zbolel. v tem primeru bi se jst raje odločila za celino kot pa za nek otok odrezan od sveta.

(odgovor članu Najaa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
15.5.2011 9:15:04   
tikatonka
Tudi jaz ne najdem povezave user posted image . Naša mala je imela vročinski krč letos pozimi ko je prebolevala gripo. Dobili smo Stesolid in vsa ustrezna navodila v primeru ponovotve amapk da bi imelo to kakšno povezavo z morjem pa ni nihče omenil user posted image . Tudi mene res zanima kaj si mislila?

"Odločitev imeti otroka je pomembna. To pomeni odločiti se za vedno, da bo naše srce hodilo naokoli zunaj našega telesa."

Prijatelji so kot baloni: če jih spustiš, jih morda nikoli več ne ujameš.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.5.2011 9:25:52   
Udb
Tudi jaz ne vidim povezave. Pač s sabo boš vzela vse pripomočke (voltaren, stesolid, termometer) in to je to.

(odgovor članu tikatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.5.2011 11:13:06   
Toja22
Mi smo imeli že 4 vročinske krče, sedaj smo stari 3 leta, pa smo do zdaj šli na morje čisto normalno. Vzeli s sabo vsa zdravila in to je to. Tudi jaz ne vem kaj točno si mislila, ampak če je otrok zdrav je tako vseeni kje si.

(odgovor članu Udb)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.5.2011 12:03:47   
lindy
zanimalo me je, če gremo lahko na otok ker ni bolnice nobene tam, pa te eni strašijo da moraš bit na celini in te stvari, sej sem zdej zvedla da je tam zdravstveni dom, to me je zanimalo, zaradi zdravnika, hvala

(odgovor članu Toja22)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.5.2011 14:24:12   
nananaja
kar dobro znajo nekateri prestrašiti starše otroka, ki doživi vročinski krč.
Bistvo pa je, da v trenutku krča starši znajo pravilno odreagirat, ne pa bližina bolnišnice. Končno danes vzamemo na dopust mobilne telefone in v slučaju krča lahko pokličeš izbranega pediatra ali dežurno pediatrično pomoč na metelkovi - pač s seboj vzameš cifre - in dobiš povsem zadostna navodila, kako ukrepati naprej.
Sicer je pa tako, da otrok zaradi samega vročinskega krča (ne prvega), sploh če je enostaven in mu ni potrebno dati pomirjevala, samega obiska zdravnika ne potrebuje, potrebno pa je razčistiti bolezen, zaradi katere se je vročina pojavila. Tudi če se krč zgodi doma sredi noči, ni potrebno otroka pobasati in peljati v dežurno ambulanto, je pa prav, da pokličeš in se pogovoriš z zdravnikom, na pregled pa greš naslednji dan.
Jaz pa res ne vidim neke težave, zakaj ne bi šli na morje na Pag. Mi smo šli lani v Italijo kampirat, pa je imela hčerka vročino ob odhodu, smo za spremembo vzeli s seboj stesolid, ki ga sicer ne, pa seveda termometer, paracetamol, voltaren. Sicer se je pa pri mali vročinski krč ponovil, pri večji pa ne.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.5.2011 22:24:58   
Andromeda

IZVIRNO SPOROČILO: lindy

zanimalo me je, če gremo lahko na otok ker ni bolnice nobene tam, pa te eni strašijo da moraš bit na celini in te stvari, sej sem zdej zvedla da je tam zdravstveni dom, to me je zanimalo, zaradi zdravnika, hvala

Če bo kaj hujšega, je zdravstveni dom zagotovo v kakem večjem mestu na Pagu, v najslabšem primeru pa vas bodo poslali v bolnico v Zadar. Sicer pa brez panike, je pa tudi res, da nikoli ne veš, kdaj te kaj takega preseneti.

(odgovor članu lindy)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2011 10:39:40   
Polynesia
nananaja s teboj se niti v eni stvari ne strinjam!!! Ko otrok dobi vročinski krč, JA, takoj je potrebno iti, ampak res takoj k pediatru ali dežurnemu, ker je največja verjetnost ravno v začetku bolezni, da bo v roku 24 urah otrok dobil še en vročinski krč in mora biti pod nadzorom! Sploh ni potrebno tako posploševati vročinske krče, ker če ga dobi enkrat, je k temu nagnjen, drži pa, da ne veš če ga bo še kdaj dobil, ampak drži tudi, da ne veš ali ga bo v roku 24h urah spet dobil ali ne. Sem doktorirala iz tega in vem v detajle kako kaj gre!

Moj fantolin je tudi že imel 4 vročinske krče in točno pred letom dni se je vsa ta mora odvijala, marca in maja, ko sva bila parkrat na infekcijski. In pri nas je šlo za kompleksne vročinske krče.
Pa smo dobili vsa potrebna navodila, zdravila, imeli smo razne preglede pri zdravnikih na PeK in infekcijski kliniki...pa vseeno smo se ravnali vse po teh navodilih in smo čez dva meseca zopet dobili krč doma, hitro rešilca in na infekcijsko, in tam ga ja ponoči spet dobil in še dobro da sva bila v bolnici, da smo otroka rešili.
POPOLNOMA RAZUMEM tvoj strah, ker sem sama otroku merila temperaturo na pol ure, tudi ko je bil zdrav, da ne govorim, da ponoči mesece in mesece nisem mogla spat, ker sem se bala, da bo dobil krč jaz pa ga ne bi slišala. In tisto, ko smo klical rešilca, ker sem mislila, da mi je otrok v rokah umrl, ker je bil nekaj časa v nezavesti, groza, to lahko razume samo tisti, ki se mu je to zgodilo.
Ampak, kljub vsemu, smo se odločili, da gremo na dopust poleti na Ugljan in septembra na Pag. Povsod sem se pozanimala kako imajo poskrbljeno z zdravstvenimi ustanovami, in seveda imajo povsod urejeno, imej pa v glavi, da si ti tista prva, ki lahko otroku v tistem ključnem trenutku najbolj pomagaš. Ampak mi gremo letos zopet julija na Ugljan in septembra na Pag, pa nisem nič obremenjena več, imej s sabo vsa potrebna zdravila, ob 11:30 najkasneje s plaže in spet popoldan na plažo, da ne bi otrok dobil kakšno sončarico in s tem tvegaš vročino.
Vse bo ok, pozitivno razmišljaj, te pa popolnoma razumem, da ti je težko. Jaz sem rabila meseeeeeeeeece, da sem se nakulirala user posted image . In ne, vročinski krči niso hec, ker gre za otrokove možgančke.

< Sporočilo je popravil Polynesia -- 20.5.2011 10:49:40 >

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2011 11:17:09   
ThinkPink
Se strinjam s Polynesio! Naša je imela enostaven vročinski krč pri 9 mesecih, od takrat se ji ni ponovil (trkam in molim boga, da se ji ne bi...), še zdaj me je strah kot psa, ko ima vročino in dokler je možnost vročinskega krča, se pred potovanjem pozanimam glede  bližine bolnišnice oz. zdravnika. Boli me patak, kaj si kdo misli, kako kompliciram, saj gre za mojega otroka in v primeru kakšršne koli zdravstvene težave hočem, da se otroku lahko TAKOJ nudi pomoč. Zato že 3 leta dopustujemo na slovenski obali (lani smo šli po operaciji žrelnice v Izolo zato, ker je bolnišnica čisto tam) in ugotavljam, da je na naši obali prav fajn. Znanki je otrok zbolel v Turčiji in ko je opisovala celo kalvarijo z otrokom v bolnici - hvala lepa za tak dopust, jaz sem - če že trpim vsaj rada blizu doma. V skrajni sili popokam kufre, pa sem čez dve uri doma.

(odgovor članu Polynesia)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2011 11:28:01   
Polynesia
ThinkPink kako zelo te razumem! Tudi pri nas je tako, ko dobi vročino so pri nas "izredne razmere", ponoči imam budilko na pol ali eno uro, da ne bi slučajno zaspala, njemu bi pa vročina medtem narasla.
Ampak zmoremo, ni hudič user posted image .

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kdaj je čas za kahlico?
Tako kot na skoraj vseh področjih otrokove vzgoje se tudi pri navajanju na kahlico teorija in praksa skozi čas spreminja...
Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?