Polynesia -> RE: morje in vročinski krči (20.5.2011 10:39:40)
|
nananaja s teboj se niti v eni stvari ne strinjam!!! Ko otrok dobi vročinski krč, JA, takoj je potrebno iti, ampak res takoj k pediatru ali dežurnemu, ker je največja verjetnost ravno v začetku bolezni, da bo v roku 24 urah otrok dobil še en vročinski krč in mora biti pod nadzorom! Sploh ni potrebno tako posploševati vročinske krče, ker če ga dobi enkrat, je k temu nagnjen, drži pa, da ne veš če ga bo še kdaj dobil, ampak drži tudi, da ne veš ali ga bo v roku 24h urah spet dobil ali ne. Sem doktorirala iz tega in vem v detajle kako kaj gre! Moj fantolin je tudi že imel 4 vročinske krče in točno pred letom dni se je vsa ta mora odvijala, marca in maja, ko sva bila parkrat na infekcijski. In pri nas je šlo za kompleksne vročinske krče. Pa smo dobili vsa potrebna navodila, zdravila, imeli smo razne preglede pri zdravnikih na PeK in infekcijski kliniki...pa vseeno smo se ravnali vse po teh navodilih in smo čez dva meseca zopet dobili krč doma, hitro rešilca in na infekcijsko, in tam ga ja ponoči spet dobil in še dobro da sva bila v bolnici, da smo otroka rešili. POPOLNOMA RAZUMEM tvoj strah, ker sem sama otroku merila temperaturo na pol ure, tudi ko je bil zdrav, da ne govorim, da ponoči mesece in mesece nisem mogla spat, ker sem se bala, da bo dobil krč jaz pa ga ne bi slišala. In tisto, ko smo klical rešilca, ker sem mislila, da mi je otrok v rokah umrl, ker je bil nekaj časa v nezavesti, groza, to lahko razume samo tisti, ki se mu je to zgodilo. Ampak, kljub vsemu, smo se odločili, da gremo na dopust poleti na Ugljan in septembra na Pag. Povsod sem se pozanimala kako imajo poskrbljeno z zdravstvenimi ustanovami, in seveda imajo povsod urejeno, imej pa v glavi, da si ti tista prva, ki lahko otroku v tistem ključnem trenutku najbolj pomagaš. Ampak mi gremo letos zopet julija na Ugljan in septembra na Pag, pa nisem nič obremenjena več, imej s sabo vsa potrebna zdravila, ob 11:30 najkasneje s plaže in spet popoldan na plažo, da ne bi otrok dobil kakšno sončarico in s tem tvegaš vročino. Vse bo ok, pozitivno razmišljaj, te pa popolnoma razumem, da ti je težko. Jaz sem rabila meseeeeeeeeece, da sem se nakulirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . In ne, vročinski krči niso hec, ker gre za otrokove možgančke.
|
|
|
|