|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja starša
23.1.2012 10:46:14   
bardy
Pozdravljeni, s parnerjem sva skupaj cca 10 let in imava sina. Razumeva se super,se tudi skregava(nič hujšega) vendar se znava tudi pogovorit. Niti ne znam razložit zakaj vendar sva se šele zdaj "odločila" da bi se tudi poročila po vseh teh letih.... in tu nastane "problem" in to moji starši..moj partner ima mamo slovenko in očeta bosanca in tudi njegov priimek(jaz sem slovenka)....in zdaj so moji starši proti poroki, in to po 10-tih letih najinega skupnega življenja...kot izgovor navajata denar vendar ko povem da ne pričakujem nobenega financiranja z njihove strani najdeta kaj drugega user posted image in potem me mati praša kateri priimek mislim vzet in pravim da bi pač imela oba,sin ima samo očetovega...in potem mi zdaj pametuje da moram potem še sinu spremenit..... uglavne problem je ker moj dragi ni čisti slovenec...po njunem mnenju(tako sem pač razbrala iz cele štale) bi bilo bolje če bi imela kakšnega lenega,zahojenega in žleht slovenca kot pa da imam čudovitega partnerja tako zame kot za sina, ki me ne zmerja, kaj šele kako drugače stori krivico....in vse zaradi enega trapastega priimka na IĆ user posted image in potem še moj oče pravi da sem sina močno zafrknila za nadaljnje življenje ker nima slovenskega priimka.... pa dobro leta 2012 smo,je res treba s takimi "rasitičnimi" pogledi no user posted image
Uglavnem močno me boli da moja starša kaj takega počneta ker tega si res nisem predstavljala....
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moja starša
23.1.2012 12:49:56   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: bardy
.... uglavne problem je ker moj dragi ni čisti slovenec....in vse zaradi enega trapastega priimka na IĆ  in potem še moj oče pravi da sem sina močno zafrknila za nadaljnje življenje ker nima slovenskega priimka.... pa dobro leta 2012 smo,je res treba s takimi "rasitičnimi" pogledi no 

Z rasističnimi pogledi si bila seznanjena že prej. Ravno zato si tudi izbrala takšnega partnerja. Iz "kontre" očetu. No, seveda pa kljub temu takšnega s katerim rada živiš. Tako da mnenje staršev .... kolikor si dala na njihovo mnenje prej boš dala tudi sedaj t.j. se poročila. In prav je tako.

Sicer pa menim da je to spet ena izmed niza provkativnih novih odprtih tem, da bi povečali branost foruma.

(odgovor članu bardy)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.1.2012 12:59:11   
bardy
Se opravičujem za provokativnost...sem mislila da se na forumu izmenjujejo mnenja...ne do sedaj rasističnih pripomb ni bilo... bom sedaj naprej tiho in se brigala zase...

prijaznost pa takauser posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.1.2012 13:28:58   
tehnofil
za provokativnost...sem mislila da se na forumu izmenjujejo mnenja...

V zadnjem času se je povečalo število "zanimivih" sporočil, ki se kao dotikajo različnih standardov in vrednost. Ne zaradi vsebine ampak zaradi namena jih imenujemo "provokativne" ker naj bi sprovocirale odzive in branost foruma. Katero takšno sporočilo je pristno, ali ne ne more nihče vedeti.

...ne do sedaj rasističnih pripomb ni bilo...

Težko me boš prepričala, da si nisi nikoli mislila, da oče ne mara "južnakov". Sicer pa je to nepomembno, kot je nepomembno njegovo mnenje. Enostavno se bo moralodločiti ali mu več pomeni njegov "nacionalizem" ali tvoja sreča.

Ne glede na razlog, s tem ko oče zavrača njega, je prizadel tebe, ker on je tvoja najboljša izbira. Oče se lahko veseli tvoji sreči (da se želiš poročiti), lahko pa vstraja v svoji užaljenosti. Le to mu daj vedeti, da s tem ko žali njega, še bolj žali in prizadene tebe.

(odgovor članu bardy)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.1.2012 13:37:22   
bardy
to da ni nikoli rekel nič čez "južnake" ne bom trdila, ni pa rekel nikoli nič čez mojega partnerja. Odločila se bom za partnerja je pa trapasto da moram "izbirat" jaz gledam in ocenjujem ljudi po tem kakšni so do mene in ne katere pripadnosti so.... priznam,me je pa prizadelo vendar če ne želita "sodelovati" pri poroki se ne bom ob tla metala niti kregala z njima...sama si ustvarjam svoje življenje in iščem prave poti...

tko no,malo sem se spihala.... user posted image

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.1.2012 13:39:30   
katy83
ma glej, po 10-ih letih zveze, v kateri si zadovoljna in imaš otroka...se valda ne boš ozirala na starše glede poroke...user posted image

(odgovor članu bardy)
Neposredna povezava do sporočila: 6
23.1.2012 13:49:45   
bardy
ma neumno se mi zdi...kaj dokler sva živela na koruzi je bil dober zdaj pa ne bo več al kaj user posted image edino če sta mislila da verjetno itak ne bova ostala skupaj....eh, kr neki

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.1.2012 14:47:37   
Frodo Bisagin

ma neumno se mi zdi...kaj dokler sva živela na koruzi je bil dober zdaj pa ne bo več al kaj user posted image edino če sta mislila da verjetno itak ne bova ostala skupaj....eh, kr neki

Tvoja dva enostavno mislita to kar sta povedala - ni lahko v sloveniji imeti priimek na ić, ker te to na nekaksen nacin zaznamuje, oteza zadeve. Pades v stereotip, ki je se kako ziv pri mnogih in so ti marsikatera vrata zaprta namesto, da se odprejo ker.... verjetno imas neko hibo, sicer ne bi bila na ić.

Prazprav je vprasanje ali imajo kaj proti juznjakom ( glede an to, da je do sedaj bil mir - nimajo) jih pa skrbi kako se bo zadeve reflektirala nate , ker se zavedata, da ni niti lahko niti enostavno. Ce im ne bi bilo do tebe - bi jima bilo vseeno. na koruzi je pa bilo povsem ok, ker ni bilo formalnega, ocitnega znaka tvoje pripadnosti trenirkarskemu plemenu user posted image

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu bardy)
Neposredna povezava do sporočila: 8
23.1.2012 14:59:06   
kalbo
Pošlji tastaradva nekam in se zarad tega čim manj sekiraj.

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.1.2012 15:37:22   
ZARA
IZVIRNO SPOROČILO: kalbo
Pošlji tastaradva nekam in se zarad tega čim manj sekiraj.

Mhm - z one way ticket.

This will take some time depending on
your operating sistem and hardware.
(plačano oglasno sporočilo).

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.1.2012 15:41:04   
tajtaja
Poroči se brez njunega "žegna", ker tega itka ne rabiš, o njuni prisotnosti bi pa tudi razmnislila.
Kako se pa ob tej odisejadi počuti tvoj partner????user posted image  Kot da se ga ne glede na to, da je osrečil njuno hčerko, jima dal vnuka, daje v nič. Žalostno, omejeno, kaj naj rečem....čisto tapravo slovensko.
Jaz sem res čista slovenka, ampak mi dvigne žolč, ko se "slovenčki" zmeraj držimo kot da smo nekaj več.

Največja sreča so otročki, zato sem srečna petkrat.

(odgovor članu kalbo)
Neposredna povezava do sporočila: 11
23.1.2012 15:45:51   
ThinkPink
Ne vem, zakaj jima dovoljuješ, da se vmešavata v tvoje življenje? Ti imaš svojo družino in ne rabiš več mnenja ali blagoslova mame in očeta. Če imata pomisleke, pa ne rabita na poroko. (mimogrede - če se bova z mojim kdaj poročila, v kar dvomim, ker če se do sedaj nisva...v glavnem zaradi težke žlahte že vneprej vema, da bova imela poroko brez njihove prisotnosti, še najmanj pa se mi bodo vtikovali v priimek).

(odgovor članu ZARA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
23.1.2012 15:59:41   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: tajtaja

....Jaz sem res čista slovenka, ampak mi dvigne žolč, ko se "slovenčki" zmeraj držimo kot da smo nekaj več.

Prav zaradi taksnih (lahko upraviceno) starsa skrbi....
Ce bi bilo kaj drugega bi se "usajali" ze za casa koruznistva....

Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje. Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet skrivljen, biča vajen in željan!
(Ivan Cankar)

(odgovor članu tajtaja)
Neposredna povezava do sporočila: 13
23.1.2012 16:01:21   
Frodo Bisagin
IZVIRNO SPOROČILO: ThinkPink

Ne vem, zakaj jima dovoljuješ, da se vmešavata v tvoje življenje? Ti imaš svojo družino in ne rabiš več mnenja ali blagoslova mame in očeta. Če imata pomisleke, pa ne rabita na poroko. .....

Vedno je lazje razdirati in razdreti kot sestaviti in drzati skupaj.

(Ivan Cankar)

(odgovor članu ThinkPink)
Neposredna povezava do sporočila: 14
23.1.2012 16:28:51   
bardy
Verjetno me je zaradi tega to tudi prizadelo, ker nikoli nista nič rekla čez partnerja...zdaj ko sva se namenila poročit pa ni ok. Ali pa sta nad mano razočarana če sta takšnega mnenja da se pač ne smemo "družit" z ljudmi druge rase/pripadnosti..kako da se mene to ni "prijelo". Poroke ne nameravava imeti nevem kakšne..na občino podpisat in doma žurka z najbližjimi user posted image

Partnerju vsega ne povem,ker pomoje da bi ga zelo močno prizadelo. Povedala sem mu da nevem kakšne "probleme" imata mojadva s najino poroko in da sta me vprašala kar se priimka tiče...pa ga je že to nekoliko prizadelo čeprav pravi da ne.... saj ni bil on tisti da bi me "silil" za priimek, sama sem se tako odločila tako zase kot za otroka...

Vseeno mi je če ju ne bo na poroki jaz nimam slabe vesti...

(odgovor članu Frodo Bisagin)
Neposredna povezava do sporočila: 15
23.1.2012 21:52:09   
pelin

IZVIRNO SPOROČILO: tehnofil
Z rasističnimi pogledi si bila seznanjena že prej. Ravno zato si tudi izbrala takšnega partnerja. Iz "kontre" očetu. 

Tole se mi sicer zdi kar nekaj, ker si vsaj dekleta , ki jih jaz poznam ne zbiraj(m)o fante iz "kontre" očetu....V bistvu imajo ponavadi očetje bolj malo zraven..
Je pa res, da mogoče nista nič hudega mislila, temveč sta ti na nekako bedast neroden način hotela pokazati, da se bojita, da bi imela ti zaradi tega novega priimka več škode kot koristi...Žal je na velikih koncih pri nas res še vedno tako...Če bi imela osebno do tvojega partnerja kakšne posebne zadržke, bi ti spuščala klanfe in negativne pripombe že prej...Kot sem že rekla, te najverjetneje hočeta na svoj način zaščititi, te opozoriti...oz. preprečiti, da bi bila zaradi tega nesrečna...Neroden način, vendar po moje v sebi skriva dobre namene...ugibam...Mislim pa, da če boš ti pokazala trdnost, prepričanje in ponos, s katerim boš možev priimek nosila, ne bosta več tako trmoglavila...

< Sporočilo je popravil pelin -- 23.1.2012 21:59:51 >

(odgovor članu tehnofil)
Neposredna povezava do sporočila: 16
23.1.2012 23:05:36   
bardy
No,ko sva se naključno spoznala mu na čelu res ni pisalo da se piše na IĆ user posted image user posted image niti ni bilo drugače opazno da ni čisti slovenec user posted image pa tudi če bi mu bi ga vzelauser posted image in ne zato ker bi bilo kontra očetu ampak ker mi kot oseba,partner,oče zelo odgovarja.... pa še že vse naučenega sem "dobila", edina stvar ki jo opravi max enkrat na leto je pomivanje posode....ostalo dela vse če je treba user posted image user posted image in mislim da priimek nima nič pri temu kakšen je človek in pikauser posted image
Ubistvu se mi zdi da bo mojimdvema to nekakšna sramota če bom imela še njegov priimek zraven...
ah,očitno sem jaz staromodna da človeka sodim po značaju,obnašanju....in ne po barvi kože...user posted image

(odgovor članu pelin)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.1.2012 7:55:00   
browneyes
Sinu daj oba priimka in to zabij staršema kot ultimat. 

(odgovor članu bardy)
Neposredna povezava do sporočila: 18
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?