|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja mama
17.12.2006 13:18:06   
Anonimen
Nekaj me zelo jezi že kar nekaj časa. Moja mama je zelo velikokrat povabljena k meni na kosilo. Dvakrat na teden sigurno. In še to ni dosti vsak dan me kliče in kar naprej kaj boš kuhala kaj dobrega, a boš prišla po naju. Ne me narobe razumet v moji družini nas je 5 in vedno imamo dovolj, samo zelo me moti, ker se ona nikoli ne spomne, da bi rekla pridite vsi na kosilo k meni, mislim nikoli z mojim sva skupaj 15 let in še nismo vsi bili pri njej na kosilu. Ko pridem k njej sem že velikokrat tudi tam kaj skuhala za njiju in še potem doma kuhala. Vem da zelo dobro kuha nevem ali se ji neljubi več al kaj, tudi naroči kosilo za njiju iz restavracije. Sploh ne razumem, saj sem že tkole kdaj kaj omenla pa pravi bolana sem ne morem OK, vse razumem, vendar me pa jezi ker je ena moja kolegica, ki ji kuha ne gre in je prosila njo da ji speče potico za praznike in ji je rekla da bo, mislim tole mi pa naredi tilt, pa še rekla je da ji bo nekaj plačala, a zdaj pa nebo bolana. Sploh nevem več kaj si naj mislim, me je pa tole zelo razkurilo.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moja mama
17.12.2006 14:54:55   
Slončica
Enostavno, ne vabi njo, vas vse najavi na kosilo k njej pa še na večerji ostanite, vmes ji pa še perilo nes za zlikat..mogoče bo uspelouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.12.2006 15:11:56   
Gina
Najbrž ji res zelo veliko pomeni to, da skuhaš zanjo. Problem je samo v tem, ker tebi tudi veliko pomenijo pozornosti, vsaj da bi  sem in tja kdaj ona skuhala zate. Vidiš, ni problem v njej ali v tebi, problem je zgolj zaradi podobnih vrednot. In to, da se človek naveliča kuhanja, je lahko popolnoma razumljivo. A veš da mene tudi občasno to prime, 15 let vsak dan kuhat, kolikor kuham, še ni tolko, pa mam včasih dost, po moje me bo pa na stara leta to še bolj držalo. Hočem reči, da se ni za jezit nanjo zaradi tega. Ima pa gotovo druge pozitivne lastnosti, ki ti veliko pomenijo in si vesela, ker jih ima, pa ker s tabo deli svoj vsakdan, pa če te kdaj potem povabi na kosilo ali pa ne. A veš, meni je mama umrla, pa mi že tedaj ne bi prišlo na pamet se zaradi takih malenkosti se nervirat, čeprav je bilo pri nas obratno, je mami kuhala za vsakega, ki se je mimo primajal vsakodnevno. In če bi vedela, da mi bo tako kmalu umrla, mi na kraj pameti ne bi prišlo še za pol toliko stvari se nervirat, kot sem se okoli nje. Zdaj mi umira tašča. Fejst ženska. In kakšna bi se ful jezila čez njo. Ima pač svoje fore, kot vsak človek. Jaz pa jo imam rada in jo vzamem tako kot je, saj dobro misli, čeprav je na trenutke zmedena okoli česa in tako tudi reagira. Samo pojma nimaš, kako veliko lažje je živet, če se človek ne sekira zaradi bedarij, ki jih ljudje nevede delamo drug drugemu. Če jih vzame kot zmedenost, kot trenutek brezupa, ali v tvojem primeru, če jih vzameš kot vrednoto, kot nekaj, s čimer mami polepšaš dan. A ni to krasno, a se ne počutiš lepo, če veš, da si naredila nekaj, kar ji ful pomeni, pa sploh če praviš, da ti ni težko. A veš, ona to ne dela zato, da bi tebe jezila ali ker se ne bi spomnila nate. Nate se najbrž spomni še na kak drug način, če se s kuhanjem kosila ne. Če pa je to, o čemer pišeš zgolj pika na i nečemu drugemu, večjemu,širšemu, potem pa je stvar drugačna. Vendar potem je bolje, da tudi napišeš širše, da bomo razumeli. Aha, še to, veš, če gre za nekega tujega človeka, ki te nekaj prosi, kot je v vašem primeru mamo prosila prijateljica naj naredi potico, se človek toliko skup spravi za tsti dan, da naredi tudi nekaj, kar se mu drugače gabi - torej je mama spekla potico. Ali ni s tabo isto? A se ti ne sestaviš skup, če gre za izjemo? In za domače ljudi človek kasneje naredi izjemo, ker bolj računa, da bodo razumeli njegovo stisko. No, ponavadi je tako.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.12.2006 15:24:51   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Enostavno, ne vabi njo, vas vse najavi na kosilo k njej pa še na večerji ostanite, vmes ji pa še perilo nes za zlikat..mogoče bo uspelouser posted image

Ne zameri slončica, ker bom tvoj primer uporabila, vendar se mi zdi, da je standardna človeška reakcija taka, kot je zgoraj napisana. Vendar gre v tem primeru za borbo, kdo bo zmagal. In čim je borba, ne zmaga nihče, oba sta na zgubi. Oba bosta trpela, pa nihče ne bo zadovoljen.Kdaj pa je že kdo kaj dosegel v medčloveških odnosih, če je šel takole na zob? Mogoče je dosegel svoje, da mu mama ne bo več rekla, če bi mogoče lahko prišla na kosilo, ampak na vsesplošnem nivoju odnosov, pa sta obe strani zgubili. Nobeden ne čuti ljubezni do drugega nič večje, prej obratno.
Jaz pravim, da se je treba vprašat, kaj bi rad dosegel. A bi rad dobre odnose, ali bi rad zgolj da ga ne gnjavi s kosilom? Če bi rad ta drugo, mu lahko tudi direktno v ksiht pove, da naj neha, da ga ima dovolj in je stvar rešena. Če pa bi rad oboje, tako cilj dosežen kot odnose ok, pa se mora malce bolj vživet v človeka. Meni se itak zdi, da smo ljudje nasploh totalno preobčutljivi, vsak vidi le sebe večinoma. Če ne bi bilo tako, se ne bi nihče žrl, če ga nekdo prosi, naj mu naredi kosilo. Četudi bi rekel, da ne, ne bi bil nihče užaljen, ne proseči, ne tisti drugi.

A lahko dam drug primer, nikoli niso reči čisto uravnotežene, mislim nikoli ne moreš čisto enko nudit kot dat, iz preprostega razloga, ker to ne bi bilo pravično. Npr. otroci imajo naročeno v šoli malico. Vedno vsak dobi enako vsega. A je to ok? Na nek način je, vendar jaz zagovarjam drug način reševanja reči. Vedno vsi dobijo enako. Vsak vzame, kar on želi, ostalo pusti na kupu. Vsak lahko iz kupa vedno vzame, kar želi. En bo enkrat vzel še dodatna 3 jabolka, drugič bo pustil čokolado. En ne bo vzel tri dni nič dodatka, četrti dan bo vzel dodaten krof in banano. Vedno bodo vsi siti in dobili točno tisto, kar njim najbolj ustreza. Če bodo pa dobili vedno vsi enako malico, pa bodo večkrat lačni. Enkrat zato, ker malice ne marajo, drugič zato, ker jim bo ena malica premalo, ker je tako dobra, druge pa ne bodo dobili, saj je samo ena za vsakega. 
V življenju je popolnoma identično. Nečesa rabiš več, drugega manj. In drugi ravno tako. Poanta je v tem, da dobiš vsega dovolj, in tudi drugi vsega dovolj. In ni bistvo, da je to identično. Imaš pa prav, problem rata, kadar si dva želita točno isto uslugo, kot si želita vidve z mamo. Dveh enakih malic pa ni v dodatkom vred. Dobita samo vsaka svojo, ali pa tista, ki ji je nanj do te malice, dobi pač manj, pa nečesa drugega jutri več. Štekaš?

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.12.2006 15:42:03   
Slončica
Ojej a lahko to mal bolj na kratko napišeš, sem se zgubila že pri borbi za zmago, pa btw mislm da je mama (od anonimne) zdrava in da enostavno teži, ker se ji ne da vsak dan kuhat, za njeno kolegico pa bo spekla potico, za plačilo seveda, pa ni bolana, tko da...verjetno gre za željo po bližini, pozornosti in malček lenobe in želja po lagodnem življenju je vmes.
To je moje mnenje in ne obsojam nikogar.
Sama nisem utrpela nobene izgube bljižnih, zato se ne morem postavit v tvojo kožo, samo če bi se to dogajalo pri nas, bi zgoraj opisan nasvet ziher uporabla.

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.12.2006 15:50:09   
Anonimen
user posted image  Še malo heca.Pošlji svojo mamo k meni,jaz sem cele dneve sama in zelo rada kuham,pa nimam
za koga.
Drugače te pa popolnoma razumem,saj kar je preveč je preveč.Tudi sama mislim,da je tvoja mama
osamljena in potrebuje družbo,samo obstajajo tudi kakšne druge variante,kjer bi se lahko več družila
z ljudmi.Upokojenci in starejši ljudje imajo ogromno društev,kjer se sestajajo in stalno imajo neke
izlete,kjer se spoznavajo.Morda bi ji kaj takega svetovala.

(odgovor članu Slončica)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
17.12.2006 23:26:38   
Pupica
jaz sem cele dneve sama in zelo rada kuham,pa nimam
za koga.

mekeke, dej povej naslov, bomo še mi prišli. Jaz pa kuham vsak dan , sicer z veseljem, ker vsi razen najmanjšega škrata z veseljem jejo, ampak bi se mi pa prleglo, če kak dan ne biuser posted image

Drgač pa kr tale nasvet probej.
IZVIRNO SPOROČILO: Slončica

Enostavno, ne vabi njo, vas vse najavi na kosilo k njej pa še na večerji ostanite, vmes ji pa še perilo nes za zlikat..mogoče bo uspelo
Aja pa malco mejte v nahrbtniku, al pa vsaj številko od hitre prehrane, če se mama ne bo spomnila.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.12.2006 7:33:52   
srki
Mogoče je pa enostavno naveličana vsega kuhanja, pa bi se rada malo "razvajala" Mogoče se ne bi bilo slabo pogovorit z njo, mogoče je bo minilo hodit vsak dan k tebi. Ne vem, potrpi, kregat se zaradi tega se mi ne zdi vredo, saj če praviš, da je kuhanega za vse dovollj....če pa prideš ti k njej na obisk, pa niker ne piše, da ji skuhaj kosilo, če pač tega ne želiš. Če pa bo zaradi tega užaljena-je to njej problem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?