Gina -> RE: moja mama (17.12.2006 15:11:56)
|
Najbrž ji res zelo veliko pomeni to, da skuhaš zanjo. Problem je samo v tem, ker tebi tudi veliko pomenijo pozornosti, vsaj da bi sem in tja kdaj ona skuhala zate. Vidiš, ni problem v njej ali v tebi, problem je zgolj zaradi podobnih vrednot. In to, da se človek naveliča kuhanja, je lahko popolnoma razumljivo. A veš da mene tudi občasno to prime, 15 let vsak dan kuhat, kolikor kuham, še ni tolko, pa mam včasih dost, po moje me bo pa na stara leta to še bolj držalo. Hočem reči, da se ni za jezit nanjo zaradi tega. Ima pa gotovo druge pozitivne lastnosti, ki ti veliko pomenijo in si vesela, ker jih ima, pa ker s tabo deli svoj vsakdan, pa če te kdaj potem povabi na kosilo ali pa ne. A veš, meni je mama umrla, pa mi že tedaj ne bi prišlo na pamet se zaradi takih malenkosti se nervirat, čeprav je bilo pri nas obratno, je mami kuhala za vsakega, ki se je mimo primajal vsakodnevno. In če bi vedela, da mi bo tako kmalu umrla, mi na kraj pameti ne bi prišlo še za pol toliko stvari se nervirat, kot sem se okoli nje. Zdaj mi umira tašča. Fejst ženska. In kakšna bi se ful jezila čez njo. Ima pač svoje fore, kot vsak človek. Jaz pa jo imam rada in jo vzamem tako kot je, saj dobro misli, čeprav je na trenutke zmedena okoli česa in tako tudi reagira. Samo pojma nimaš, kako veliko lažje je živet, če se človek ne sekira zaradi bedarij, ki jih ljudje nevede delamo drug drugemu. Če jih vzame kot zmedenost, kot trenutek brezupa, ali v tvojem primeru, če jih vzameš kot vrednoto, kot nekaj, s čimer mami polepšaš dan. A ni to krasno, a se ne počutiš lepo, če veš, da si naredila nekaj, kar ji ful pomeni, pa sploh če praviš, da ti ni težko. A veš, ona to ne dela zato, da bi tebe jezila ali ker se ne bi spomnila nate. Nate se najbrž spomni še na kak drug način, če se s kuhanjem kosila ne. Če pa je to, o čemer pišeš zgolj pika na i nečemu drugemu, večjemu,širšemu, potem pa je stvar drugačna. Vendar potem je bolje, da tudi napišeš širše, da bomo razumeli. Aha, še to, veš, če gre za nekega tujega človeka, ki te nekaj prosi, kot je v vašem primeru mamo prosila prijateljica naj naredi potico, se človek toliko skup spravi za tsti dan, da naredi tudi nekaj, kar se mu drugače gabi - torej je mama spekla potico. Ali ni s tabo isto? A se ti ne sestaviš skup, če gre za izjemo? In za domače ljudi človek kasneje naredi izjemo, ker bolj računa, da bodo razumeli njegovo stisko. No, ponavadi je tako.
|
|
|
|