Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 6.4.2011 19:58:49
|
|
|
|
superstar7
|
Od prijateljice hčerka je shodila z 18 mes. od druge prijateljice sin z 16. mes nihče niti pediater ni delal problemov. Mogoče vseeno raje prašaj zdravnika, ampak niso vsi otroci po knjigi narejeni! tko da se ne sekiraj.
|
|
[Brisano sporočilo] 6.4.2011 20:02:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 6.4.2011 20:09:37
|
|
|
|
hubi
|
Naša je s 17 meseci. Je hitro nadoknadila.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.4.2011 20:11:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 6.4.2011 20:44:17
|
|
|
|
emica2008
|
moj tudi še ne hodi samostojno...dela korake če ga držiš, pa dva, tri naredi sam....čez celo sobo pa nimam pojma kdaj se bo opogumil it... upam, da čimprej....aja je pa 15 mesecev pa en teden star
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 6.4.2011 20:44:56
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 6.4.2011 20:46:50
|
|
|
|
Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333 pusti casu cas Če je do zdaj razvoj potekal v mejah normale - naredi točno tako. Pač eni shodijo prej, drugi kasneje, to je vsa filozofija.
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 6.4.2011 21:01:01
|
|
|
|
nananaja
|
Sama hoja ni noben problem tja do leta in pol, najbrž ste imeli pregled pri enem letu, če bi bilo takrat kaj narobej, bi vam že povedali. Moj nečak je kobacal že od slabih 6m, pa je shodil šele pri 16m, pa to tako trdo, da se je komaj upal spustiti. Nikoli pa ni potreboval nobene posebne obravnave.
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 6.4.2011 23:13:50
|
|
|
|
aelail
|
Ko bo pripravljen bo shodil vsak otrok je drugačen. Moja prva je shodila pri 10 mesecih, druga pa je zdaj stara 11 pa še čakamo, da bo shodila.
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 7.4.2011 9:12:17
|
|
|
|
Oren
|
Moja bo tudi stara zdaj 15 mesecev in še ne hodi. Pediatrinja je rekla da s tem ni čist nič narobe. Z ničemer je ne silimo hodit, sploh pa ne s kakšnim vodenjem za roke (ki je čist mimo za razvoj) sama že hodi zelo hitro ob kavču, ob mizici,itd ampak da bi se pa sama spustila pa še pač ni ziher. Od kolegice je shodila pri 16 mesecih in ko je shodila je v enem tednu že tekala naokrog.
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 7.4.2011 9:28:42
|
|
|
|
eva1
|
Moj je lih včeraj dopolnil 16 mesecev-shodil je pri 15 in pol, sedaj je že res stabilen...vse ob svojem času
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 7.4.2011 10:10:23
|
|
|
|
viv_
|
Od 9 do 18 mesecev je vse OK!
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 7.4.2011 20:54:12
|
|
|
|
ljupka
|
Moj prvi otrok je shodil pri 18 mesecih ,drugi pri 13 mesecih,dvojčka sta sedaj stara 1 leto pa se še nič nevid da bi kaj začela,se pa tudi ne sekiram,če me pa gdo vpraša,če hotta pa rečem,da ja da že nogomet igrata.
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 8.4.2011 8:47:14
|
|
|
|
neli365
|
Moj je shodil z 15,5 mesecev, in to tako da se je lepega dneva na sredini sobe ustal in prišel k meni, pa še ob opori ni vredu hodil, kaj šele da bi se par korakov spustil.Sedaj pri 20 mesecih pa sploh ne zna hodit ampak samo laufa in je dosti bolj stabilen od vrstnikov, ki so shodili ob letu. Pusti času čas, ko bo dosti zrel bo shodil in vse nadoknadil. Še srečna boš če bo kakšno minuto pri miru sedel
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 8.4.2011 9:14:23
|
|
|
|
madam
|
Moja pa je stara skoraj 14 m in tudi še ne hodi. Zanima pa me, če tisti otroci, ki so shodili bolj pozno, če so pri 14 m vsaj stali brez opore in kdaj so se s tal dvignili v stoječ položaj brez opore? Naša stoji glih enih par sekund, nekje do 6 sek, ko ima dober trenutek. Dviguje pa se izključno ob opori. In še to bolj slabo hodi ob njej.
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 8.4.2011 9:28:35
|
|
|
|
lenika83
|
Moja je shodila s 13 meseci, prej pa večinoma plazila in vstajala ter hodila ob opori. Samostojno pa ni stala menda več kot 1 sekundo dokler ni shodila, potem pa je kar naenkrat lahko sama stala. Sploh mi ni bilo jasno kako je to mogoče. Poznam pa tudi tak otroke, ki so že en mesec ali več samostojno stali, ampak koraka pa niso naredili sami. Dvigovala pa se je ob opori še skoraj cel mesec po tistem, ko je shodila. Izgledalo je pa tako, da če je slučajno padla, je po 4 šibala do neke opore, se dvignila in potem po 2 dalje. Res pa je, da je čisto nikoli nismo silili k hoji oziroma k stanju na nogah, še posebej ne pri 7 mesecih kot imam priložnost videti velikokrat. Smo ji povsem pustili, da je sama prišla do tega, da se je znala dvigniti ob opori. Je pa bila od prvega trenutka samostojne hoje izjemno stabilna. Padala je res redko, pa še to je bilo bolj tako, da se je usedla, ne da bi ful padla, pa da bi naprej ali na hrbet padala, tega pri nas ni bilo nikoli. Se mi zdi, da so tisti, ki kasneje shodijo res precej bolj stabilni in ne padajo toliko.
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 8.4.2011 10:06:16
|
|
|
|
dreamhorse
|
Moja se je prvič postavila na noge pri 11, shodila pri 13. Prvič šla po štirih pri 12, (puzala je po riti) .. Njen razvoj je bil čisto mimo tistemu "pravilnemu"... Ni se obračala, Zdaj je čisto normala dvoletnica, le da je v tem času, ko se ni ukvarjala z gibalnimi sposobnostmi, pridno trenirala svoj jeziček. In pri dveh letih govori kot prava čveka. Skratka, ne skrbi... Bo že.. samo silit je ne, da se ji ne zameri... Pa veliko sreče..
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 8.4.2011 10:13:55
|
|
|
|
manna
|
IZVIRNO SPOROČILO: madam Moja pa je stara skoraj 14 m in tudi še ne hodi. Zanima pa me, če tisti otroci, ki so shodili bolj pozno, če so pri 14 m vsaj stali brez opore in kdaj so se s tal dvignili v stoječ položaj brez opore? Naša stoji glih enih par sekund, nekje do 6 sek, ko ima dober trenutek. Dviguje pa se izključno ob opori. In še to bolj slabo hodi ob njej. Vstati s tal brez opore je zelo težko, tako da to bo sigurno prišlo pozneje (tako da se z rokicami opre od tal in dvigne) Naša je začela pravilno kobacati po vseh štirih pri 10 mesecih, nato je pol leta kobacala, postala je pravi virtuoz v kobacanju, hitra in spretna da jo nisi ulovil, nato je shodila pri 16 mesecih. Pri 15 mesecih je hodila ob opori. Sama vstala brez opore je šele okoli 17,5-18 meseca, je bla pa lih zima takrat in ker je bila v kombienzonu ali debelih oblačilih, ji je tudi takrat vstajanje brez opore bolj redko uspelo. Danes pri 22 mesecih hodi, teče, skače, hodi po stopnicah, pleza na tobogan...skratka je vse nadoknadila!
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 9.4.2011 6:16:26
|
|
|
|
ksenjaka
|
Naš je shodil pri 17ih pa je čisto ok. Sem se pa jaz tudi presekirala...
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 9.4.2011 13:54:15
|
|
|
|
mišk
|
Naša ta mala je shodila pri 19 mesecih!!! Ta starejša pa pri 15-ih. Obe sta bili hipotoni. Ta starejša je od 10. meseca do 15. meseca plazila, potem pa na hitro shodila. Ta mala pa je od 10. do 19. meseca drajsala po ritki, potem pa tudi kar naenkrat shodila ( V 14 DNEH). Z obema sem zaradi hipotonosti hodila v RA. S ta malo sva bili celo napoteni na Nevrološki oddelek Pediatrične klinike, kjer so ji delali EMG-je. V tistem obdobju so nas ful prestrašli, a važno je, da je sedaj res vse v redu, končna diagnoza pa je Generalizirana hipotonost in sindrom hiperlaksnih sklepov. Sedaj bo stara 2 leti in šiba kot vsi ostali vrstniki!
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 9.4.2011 13:57:13
|
|
|
|
mišk
|
Aja, še to. Ta mala se je prvič posedla iz ležečega položaja pri 13. mesecih, vstala ob opori pri dobrih 15. mesecih, hodila ob opori pri 17,5 mesecih,...
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 11.4.2011 9:22:43
|
|
|
|
seru
|
Mene pa zanima, če so tisti otroci, ki so bolj pozno shodili kasneje kaj bolj nerodni? Meni se zdi da se pri nas kar pozna, če primerjam z drugimi otroci. Bolj nerodno hodi po stopnicah (kdaj hodijo po stopnicah brez, da se držijo ograje)? Pa ko teče po travi se mi zdi, da precej nerodno teče. Se to kdaj popravi ali se ta zaostanek vedno pozna?
|
|
|
|
RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi 11.4.2011 14:29:11
|
|
|
|
nananaja
|
Po stopnicah brez držanja je pri nas začela lepo hoditi tam do nekje treh let. Saj gre tudi tamala pri dveh, če so stopnice dovolj nizke, ampak to še ni tisto sigurno, da bi povsod lahko sama prišla. Je pa res, da nismo pristaši učenja za vsako ceno.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Kam z otroki za noč čarovnic 2024? Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.