lenika83 -> RE: moj otrok je star 15 mesecev pa ne hodi (8.4.2011 9:28:35)
|
Moja je shodila s 13 meseci, prej pa večinoma plazila in vstajala ter hodila ob opori. Samostojno pa ni stala menda več kot 1 sekundo dokler ni shodila, potem pa je kar naenkrat lahko sama stala. Sploh mi ni bilo jasno kako je to mogoče. Poznam pa tudi tak otroke, ki so že en mesec ali več samostojno stali, ampak koraka pa niso naredili sami. Dvigovala pa se je ob opori še skoraj cel mesec po tistem, ko je shodila. Izgledalo je pa tako, da če je slučajno padla, je po 4 šibala do neke opore, se dvignila in potem po 2 dalje. Res pa je, da je čisto nikoli nismo silili k hoji oziroma k stanju na nogah, še posebej ne pri 7 mesecih kot imam priložnost videti velikokrat. Smo ji povsem pustili, da je sama prišla do tega, da se je znala dvigniti ob opori. Je pa bila od prvega trenutka samostojne hoje izjemno stabilna. Padala je res redko, pa še to je bilo bolj tako, da se je usedla, ne da bi ful padla, pa da bi naprej ali na hrbet padala, tega pri nas ni bilo nikoli. Se mi zdi, da so tisti, ki kasneje shodijo res precej bolj stabilni in ne padajo toliko.
|
|
|
|