|
RE: misicna hipotonija, konvulzije 23.2.2007 21:20:21
|
|
|
|
hanakz
|
Pozdravljene mamice, ki se spopadate s hipotonijo in z vsem tistim, kar pride zraven. Po dolgem času sem spet na tej temi, pa sem prebrala, kako sem bila oktobra še optimistična glede Leninega napredka. Saj do takrat je kar nekako šlo, počasi sicer, pa vseeno. Potem pa se je kar ustavilo. Tudi pri naši sumijo na mitohondrijsko hipotonijo, na biopsijo mišice pa še kar čakamo. Pa smo v tem času bili že ničkolikokrat na nevrologiji, ampak vedno nam rečejo, da se bomo naslednjič dogovorili za datum... Zdaj smo spet naročeni naslednji teden, me prav zanima, kaj bo. Ker kolikor sem razumela, so diagnostiko že čisto izčrpali (razen biopsije). Rada bi, da končno rečejo to je to, čeprav se s tem za našo pikico ne bo nič spremenilo. Banela, nekaj me zanima glede terapije - ali mora tudi vaš Lan jemati vitamine (B2,B6, B kompleks, biotin, pa še L karnitin in Q10). Meni je to prava muka. Lena že itak zelo slabo požira, vedno je vse nasvinjano v radiju 2m, midve pa se morava praktično po vsakem hranjenju preobleči. Saj, če bi verjela (videla), da ji to res pomaga, mi ne bi tako težko padlo... No, pravzaprav ni tak problem s to svinarijo, ampak s tem, da slabo pridobiva na teži (pri skoraj 15 mesecih nima niti 8 kg). Dodatek teh ogabnih uprašenih tablet ravno ne prispeva k večji ješčnosti. Glede "boga mama, bogi otrok" pa: Prejšnji teden sva se po daljšem času slišali s sošolko (po telefonu). Sem ji povedala, da se tamala ne razvija kot bi se morala in da jo bomo dali v razvojni vrtec. Mi ga je toplo odsvetovala, ker tam se nima kaj naučit, ker tam so sami kruljavi otroci (dobesedno s tem izrazom). Ja, take dobronamerne nasvete bi pa lahko obdržala zase. (pa tudi ). Držite se, mamice (in atiji in hipotončki)!
|
|
|