|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   meso
15.11.2012 16:51:48   
leo**tia
Danes sem kupila sv.meso ki je do jutri rok.nekaj smo zdaj jedli ostalo sem spanirala1a bo kaj temu paniranemu mesu jutri?naj zamrznem?je pol se dobro ko odmrznem?ali naj urzem stran?2snicla pecena sta osala.to se lahko jutri poje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: meso
15.11.2012 16:55:37   
leo**tia
Ima pa v skrinji tudi neke puranje panirane zrezke ki jim je rok bil do9..11.nisem gledalla..naj vse vrzem proc?

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: meso
15.11.2012 17:26:38   
mini86
vse lahko pojeste-tudi tiste iz skrinje..

_____________________________

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: meso
15.11.2012 17:36:13   
nusi
lahko vse danes spaniraš in bo jutri ok, pa še dela ne boš imela user posted image , zmrznjeni so pa itak še ok, tisti datum bi veljal če bi bili sveži

(odgovor članu leo**tia)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: meso
15.11.2012 18:59:51   
Felicita
nope, ne bo dober. danes ponoči ob udarcu na gong ob 0:00 se bo pokvaril - torej bakterije bodo pogledale na svoje male ročne urice in se točno ob polnoči namnožile tolko, da bodo pokvarile meso. Torej, danes po polnoči - bognedaj jest!

ok, ampak resno - rok uporabe pomeni, da se do takrat sm prodajati. Užitno pa je, dokler nima spremenjenih organoleptičnih lastnosti (= spremenjenega okusa ali/in vonja). če je zadeva ustrezno shranjena (hladilnik) in spečena (kar svinjina itak more bit) potem zadevi tudi do konca tedna po vsej verjetnosti ne bo nič (sploh v originalni embalaži).

aja, pa če mi ne verjamete da majo bakterije ure user posted image :

user posted image



_____________________________

Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will
philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize
that when you were young prices were reasonable, politicians were
noble and children respected their elders.

(odgovor članu nusi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: meso
15.11.2012 22:18:41   
leo**tia
user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: meso
16.11.2012 9:32:23   
rozilu

IZVIRNO SPOROČILO: Felicita

nope, ne bo dober. danes ponoči ob udarcu na gong ob 0:00 se bo pokvaril - torej bakterije bodo pogledale na svoje male ročne urice in se točno ob polnoči namnožile tolko, da bodo pokvarile meso. Torej, danes po polnoči - bognedaj jest!



...in slika: user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sicer pa resno: moj brat je čisto obseden s temi roki... ko je bil majhen se je enkrat zastrupil z mlekom (ki je blo poleti zunaj preveč časa, pa zmešano s kakavom in se zgleda ni vohalo - user posted image )... pa je bil tadrug brat v veliko hujšem stanju - šel v bolnico... (meni je pa zgleda tisto jutro kakav smrdel in ga nisem pila user posted image ).

V glavnem zdej po mojem nardi točno tko kot v prvem odstavku: ob 0.00 zmeče stran vsak jogurt/mleko/meso... s pretečenim rokom user posted image

(odgovor članu Felicita)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: meso
16.11.2012 11:00:37   
mateyka
well, če se ti zdi, da bo drug dan že začelo smrdet - spečeš (skuhaš, spohaš..), ohladiš in daš v hladilnik; to komot počaka še dan-dva (če je spečeno, mu s tem podaljšaš za nekaj dni "rok").

(odgovor članu rozilu)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: meso
18.11.2012 16:48:02   
tečla
Rok uporabe je NAJMANJ DO...torej lahko uporabiš  še kakšen dan dva čez, če je pravilno hranjeno seveda. Povonjaj, poglej, pokusi (no to je pri surovem mesu težko izvedljivo) če je vse ok uporabi,če ne pa pač zavržeš.

(odgovor članu mateyka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: meso
19.11.2012 8:36:53   
ZmajTolovaj
Zadnjič sem gledala en ful dober dokumentarec Taste the Waste. Koliko hrane gre v smeti ravno zaradi teh rokov, trgovine jih po par vozičkov dnevno zvozijo zadaj v kante, pa čeprav je mogoče še par dni do roka (jogurti ipd.) in čeprav proizvajalci sami povejo, da je to samo varnostna zaklopka, da jih ne bi kdo tožil. Stvari so dejansko uporabne še veliko čez rok, če so hranjene v primernem okolju (hladilnik itn.)
Kar se mesa tiče, jaz spečem vse, če je tik pred potekom roka, pa potem dam v hladilnik za drug dan, če kaj ostane; sicer pa meso kar precej smrdi, če ni OK. Mislim, da komot vse pojeste.

_____________________________

The only man who had his work done by Friday was Robinson Crusoe.

(odgovor članu tečla)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: meso
19.11.2012 9:59:59   
kalbo
Tiste šnicle, če niso bli ravno predolgo zunaj med paniranjem komot spečeš in pojeste, čeprav bi blo vseeno smiselno spečt vse in potem hladno naslednji dan pojest. Zmrznjeno meso je seveda uporabno čez rok. Tud jest zmečem stran vse, kar ma pretečen rok in se s tem ne zezam.

(odgovor članu ZmajTolovaj)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Zapeljimo se v skriti svet voda
Človeška ribica ni le čudež narave – je tudi pokazatelj, kako čisto je okolje. Ker živi izključno v kristalno čistih pod...
Kako izbrati idealno sobo za vašega otroka?
Pri opremljanju otroške sobe za šolarja je ključno ustvariti funkcionalen delovni kotiček, poskrbeti za organizacijo, pr...




Znaki poroda.
пеперутка16

Kakšni so bili vaši zadnji simptomi pred porodom tisti dan ali dan ali dva prej? Če ste imeli kakšne simptome?