Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 30.10.2012 13:11:59
|
|
|
|
fjonda
|
Pozdravljena, naša pupa je bila tudi na rito obrnjena in moj ginekolog je od prvega dne spodbujal naravni porod kljub medenični legi. Je pa res, da sama ne spadam med drobižke, mala pa tudi ni bila posebno velika. No niti majhna ne... 3500 g in 50 cm. No, šli smo v porodnišnico planirano (10 dni pred PDP so mi sprožili porod, bila sem pa že 4 cm odprta), vendar se nam porod ni izšel. Pomikala se je gor in dol po porodnem kanalu in po treh urah so me vprašali ali bi šla na CR al še malo vztrajamo. Še nikoli se nisem operacijske dvorane tako veselila kot takrat. Poznam pa več deklet, ki so v medenični brez težav rodile, kljub temu, da so vsi nad tem zgroženi, ko omenim, da je ginekolog spodbujal naravni porod. Sama sem popolnoma zaupala ginekologu in se odločila za naravni porod, danes bi se mogoče drugače samo zaradi tega, ker sem imela splošno anestezijo in sem bila posledično cel dan čisto odsotna in po malem švrknjena. Dojenčice nisem prvi dan ne pestvala ne dojila. Srečno, ne glede na razplet...
|
|
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 30.10.2012 14:52:34
|
|
|
|
irenav
|
Dvojčka, oba medenično. Porod se je pričel naravno, končal pa z carskim rezom (ki bi bil izveden tako ali tako). Zame je bila to ena najlepših izkušenj. Ves čas postopka sem bila budna, zraven je bil partner. Bolj je bilo boleče premikanje naslednjih nekaj dni kot vse kar so počeli z menoj tisto uro kolikor sem bila v porodni sobi :).
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 30.10.2012 15:41:35
|
|
|
|
anckabancka
|
Moj 5 otrok (sedaj ima 2 meseca in pol) je bil v medenični vstavi. V 38 tednu sem šla na zunanji obrat v Lj. porodnišnico. Obrat je brez problemov uspel in 3 dni kasneje sem s svojimi popadki rodila našega fantiča - točno 38 tednov nosečnosti. Imela sem polno strahov in dvomov kako se bo izteklo, ali bo potreben CR, bom rodila v medenični... No, na koncu sem bila vesela, da sem se odločila za zunanji obrat in je šlo vse lepo naravno in hitro. :)
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 30.10.2012 21:30:33
|
|
|
|
ninej
|
Hvala punce za odgovore.....meni je sicer ginekologinja rekla da je svoje pacientke pošiljala v Kranj na zunanji obrat,ma da ni blo lih uspeha,sej je plod biu na naslednjem pregledu že nazaj na ritki.....upam,da se tud naš otročiček premisli in se obrne.....najbolj se bojim da bi blo kaj narobe z njim,ker sem prebrala da so otroci v takem položaju veliko bolj podvrženi raznim nepravilnostim.....upam,da je strah odveč,itak je v interesu vsake nosečke da rodi zdravega .....
|
|
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 31.10.2012 21:37:44
|
|
|
|
rdeča pesa
|
Jaz sem tudi imela medenično in me je gin. poslala še h Pušenjaku na pregled in je nato on ocenil ali naravno ali CR. Pri meni je bil CR,ker je bila lega res čudna, na obrat pa nisem šla, ker sem imela premalo tekočine. Če pa bi imela izbiro, bi raje poskusila naravno.
|
|
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 31.10.2012 23:26:51
|
|
|
|
3buši33
|
Moja kolegica je imela isto. Zunanji obrat pri Pušenjaku ni uspel. Obljubljali so ji CR (ma G ji je kar zagarantirala), ko so se začeli pa popadki, so rekli da nič CR, da bodo probali. Je rodila z ritko naprej in se je izšlo vse ok. Le šivana je bila pa ornk. Je pa rodila v Lj.
|
|
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 1.11.2012 1:59:52
|
|
|
|
carbene
|
Moja hčerka je bila prav tako v medenični vstavi. Proti koncu sem imela že premalo plodovnice za zunanji obrat, povrhu pa sem skasirala še preeklampsijo, tako da sploh ni bilo dileme, ali CR ali ne. Porod se je tako zgodil 2 tedna pred PDP.
|
|
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 3.11.2012 17:09:53
|
|
|
|
archie
|
Moja prva hčerka je bila v medenični vstavi. ZO v Kranju sem zavrnila (nisem šla niti na pregled). Raje sem izbrala CR. Pa mi nikoli ni bilo žal. Drugače sem pa slišala za kar nekaj primerov, ko so punce rodile otroka v medenični vstavi, pa se je porod lepo končal (minimalno šivanje). Pa za nekaj primerov, ko so imele toliko in toliko ur popadke, pa na koncu CR. Ter žal tudi za nekaj primerov, ko so sicer rodile naravno, samo bile so pa ful šivane (in posledično je bilo okrevanje daljše kot po CR).
|
|
RE: medenična vstava,carski rez,izkušnje 3.11.2012 18:14:34
|
|
|
|
Goldy
|
Naš sine je bil na ritki - baje šolski primer. Rodila sem s CR, ker baje lahko z medenično vstavo rodiš samo v Lj in še nekje pri nas. V Celju ne moreš. Na ZO nisem šla, ker je bilo premalo plodovne vode. Par let nazaj jih je večina rojevalo tudi pri medenični vstavi, naravno. Imela spinalni blok in je bilo vse kuuul. Pri prvi sem bila pa spodaj šivana, tako da je bolelo tako ali pa tako.
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?