|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mazilo materina dušica
16.2.2011 13:08:57   
klara2007
zanima me če jo uporabljate pri otrocih in kje jih mažete če kašljajo.vem da jo lahko po podplatih, za prsi pa nisem prepričana zato sprašujem vas...namreč ponoči kašljamo obupno, tako da ne vem kaj naj še naredim...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mazilo materina dušica
16.2.2011 13:12:11   
Hope2
Našega 2 letnika namažem fajn po podplatih in čisto malo po prsih in med lopaticami, ko je res kriza. Če malo kašlja in ni neke panike pa samo po podplatih.
Dojenčke bi se naj mazalo samo po podplatih

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.2.2011 13:26:26   
kristinaj
če ponoči kašlja in je starejša od dveh let... pejdi v lekarno po sinecod kapljice in ji dej preden gre spat, kšno určko prej.. ji bo ustavilo kašelj..

naši je to pomagalo, razen pri pljučnici ne..

polona 5.4.2007, 55 cm 3900 g
vili 19.10.2008, 57 cm, 3910 g

bila bi neustavljiva, če bi lahko začela....

(odgovor članu klara2007)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.2.2011 13:30:19   
Precious
ne uporabljam,ker ni bilo potrebe. Vedno si pomagamo z parnimi inhalacijami,položajno drenažo,sirupi za izkašljevanje itd.  Bi pa samo nekaj pripomnila: kašlja se ne zaustavlja. kašelj je obramba in otrok se mora sčistiti

(odgovor članu kristinaj)
Neposredna povezava do sporočila: 4
16.2.2011 17:08:50   
pefika90
Moji sestrci mama da pred spanjem na prsi majhno krpico, ki je napojena s to materino dušico.
Se pa strinjam s tem, da kašlja se ne sme zaustavljat. Zato so tudi sirupi za izkašljevanje, da se otrok odkašlja, da tisto ven ...

lp

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 5
16.2.2011 17:45:34   
Hope2
Jaz mu to namažem samo pred spanjem, da lažje zaspi in bolje spi. Čez dan ga ne mažem, se tudi jaz strinjam, da je treba izkašljat zadevo.

(odgovor članu pefika90)
Neposredna povezava do sporočila: 6
16.2.2011 19:27:33   
bori2
To je edina reč, na katero sta oba moja alergična.
Materina dušica od podjetja Just.

Po mazanju sta vsakič postala na namazani površini pikasta.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 7
16.2.2011 19:36:23   
pefika90
A res?
Mi mamo tudi tole od Justa, pa ni nč narobe...
No, ljudje smo si različni :)

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 8
16.2.2011 21:38:49   
naja78
mi jo up.od 5 meseca in mažemo po podplatih in prsih.če ne boš probala ne boš vedela.pa saj daš za grah veliko kreme.
ne dela pa groznih čudežev,pomaga pa malo.

(odgovor članu pefika90)
Neposredna povezava do sporočila: 9
16.2.2011 21:39:54   
naja78
IZVIRNO SPOROČILO: Precious

ne uporabljam,ker ni bilo potrebe. Vedno si pomagamo z parnimi inhalacijami,položajno drenažo,sirupi za izkašljevanje itd.  Bi pa samo nekaj pripomnila: kašlja se ne zaustavlja. kašelj je obramba in otrok se mora sčistiti

se strinjam in vedno ful pucat nos.

(odgovor članu Precious)
Neposredna povezava do sporočila: 10
16.2.2011 21:45:58   
m_o_i
nas mulc je bil delezen mazanja s to kremo od tretjega meseca dalje(na podplatkih in pod noskom nerazredceno, po prsih, za usesi in hrbtku na predelu pljuc pa pol centimetra te kreme, premesane z navadno, negovalno).
je pa res, da nismo "zdravili" kaslja, ampak zamasen nosek user posted image

pikice nastanejo zaradi reakcije koze na to koncentrirano zavbo-za tiniminijeuser posted image jo je pac potrebno razredcit

ITAK pa vse to po tistem, ko smo zalaufali sesalec in je babyvac potegnil iz nosa cuda in poluser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu naja78)
Neposredna povezava do sporočila: 11
17.2.2011 9:25:59   
Čebel@
materino dušico uporabljam le ko ima fejs zabasan nosek in sicer le zvečer in po podpladkih...proti kašlju pa ji HB pomaga slezov sirup

(odgovor članu m_o_i)
Neposredna povezava do sporočila: 12
17.2.2011 9:32:42   
lananai
Mi jo namažemo zvečer pred spanjem - po prsih in med lopaticama. Vsak večer zdaj med zimo, ko se spomnimo (to je vsak drug dan približno user posted image ).

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 13
17.2.2011 10:13:49   
Nika v službi
Mi uporabljamo materino dušico, jo namažem po prsih, ampak v zadnjem času smo materino dušico nadomestili s kamilicami. Nam to bolj zaleže in zares pomaga. Kamilice prepražim na olju, zavijem v gazico in še toplo (pozor, da ne bo prevroče!) položim na njene prsi čez noč. Deluje!

..... Poljubi me nežno, ko drugi hitijo, povabi me v mesto, ko drugi že spijo.... Napravi to zmeraj, ne bodi kot drugi, ljubezen ni reka, ki teče po strugi.....
F. Lainšček

(odgovor članu lananai)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.2.2011 15:04:09   
koala.cek
IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Mi uporabljamo materino dušico, jo namažem po prsih, ampak v zadnjem času smo materino dušico nadomestili s kamilicami. Nam to bolj zaleže in zares pomaga. Kamilice prepražim na olju, zavijem v gazico in še toplo (pozor, da ne bo prevroče!) položim na njene prsi čez noč. Deluje!

podpisuser posted image

mažem pa tudi z justovo materino dušico, ampak zelo nežno. sicer pa prej s svinjsko mastjo in nato to kremo. pa ne se smejat, otrok za to nič ne smrdi.

se pa strinjam, da se kašlja ne zatira, zato ne dajem skoraj nobenih sirupov, kakšne smrekove vršičke, parne kopeli, pucanje noska.

(odgovor članu Nika v službi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
21.2.2011 19:02:53   
Gina
IZVIRNO SPOROČILO: bori2

To je zaradi dodatkov h kremi in baze za kremo, ki so pri justu enako zanič, kot pri večini krem (polno kemije), ne pa zaradi vsebnosti materine dušice, no vsaj veliko je možnosti, da je temu tako.

(odgovor članu bori2)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.2.2011 7:01:25   
Hope2
IZVIRNO SPOROČILO: Gina

IZVIRNO SPOROČILO: bori2

To je zaradi dodatkov h kremi in baze za kremo, ki so pri justu enako zanič, kot pri večini krem (polno kemije), ne pa zaradi vsebnosti materine dušice, no vsaj veliko je možnosti, da je temu tako.

Naš ni imel pikic, sem ga pa enkrat malo preveč namazala po hrbtu in je takoj dobil pikice. Alergija sigurno ni, ker bi potem imel pikice tudi prej in kasnej, ko sem ga normalno mazala in tudi po prsih bi imel, pa ni imel. Zato raje bolj namažem po podplatih, po prsih in hrbtu pa samo, ko je res hudo in še takrat raje manj kot več.  Se bolj strinjam z gino

IZVIRNO SPOROČILO: Nika v službi

Pri našemu so kamilice delovale do 1 leta, res zelo učinkovito. Sem pa parkrat probala po 1 letu in ni več delovalo, napadi kašlja so še vedno bili, zato smo to opustili.

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 22.2.2011 7:02:17 >

(odgovor članu Gina)
Neposredna povezava do sporočila: 17
28.2.2011 13:02:33   
mariy
Mi smo ga mazali samo pozimi zjutraj in zvečer približno 7 dni, nato smo 14 dni prekinili in ponovno, tako nekako, se že bolj slabo spolnim.
Mazali pa smo neglede ali smo kašljali ali ne, ker smo pred to kremo (preden sem jo dobila) kar naprej kašljali, iz nosa nam je vedno teklo, skratka bili neprestano prehlajeni.

(odgovor članu Hope2)
Neposredna povezava do sporočila: 18
   [Brisano sporočilo]
28.2.2011 13:29:34   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu bori2)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
28.2.2011 21:45:36   
naia
mi jo vsak večer namažemo po podplatih, prsih, med lopaticami in za ušesi

naj zgleda kokr kol podobno reklami, ampak mi smo fuuuul zadovoljni z justovimi izdelki user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 20
3.3.2011 10:31:32   
dreamhorse
jaz justovo kremo uporabljam zase. Pa da se ne boste uštele. Materina dušica je za izkašljevanje, ne pa za zatiranje kašlja. Sivkina ga pa pomirja... Ko sem mazala hčero, nisem razumela zakaj kašlja še bolj, dokler niso povedali, da se po materini dušici izkašljuje...
Jo pa uporabljam zase pod nosom in prsnem košu, kadar imam zamašen nos. Pa pomaga...

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Norice ali vodene koze
photo
Norice ali vodene koze so najpogostejša nalezljiva bolezen z izpuščaji. Bolezen se pojavlja skozi vse leto, v večjem šte...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......