|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   mama in sin
31.7.2007 14:07:20   
Anonimen
Razložila bo na kratko in upam tudi razumljivo.

Midva nimava stikov z njegovo mamo, niti z nikomer z njegove familije. Nekaj časa smo se trudili, potem pa je med mojim in njegovo mamo in tudi njegovim bratom počilo. Zaradi dediščine.
In ker je moj potegnil kratko, v bistvi jo še ni, ampak tako kaže, se midva ne javljava več njegovi mami.user posted image

Meni tašča ne ugaja in mi je kar fino, da ne rabiva hoditi k njej. Po drugi strani pa se mi to ne zdi prav. Sploh ni lepo, da otrok kar zanemari svoje starše.  
Pogovarjava se kaj bova nardila, sam nama je obema lažje zdaj, ko je ni več v najinih življenjih. Tašča kot tašča. Po drugi strani pa vem, da to ni prav.
Moj pravi, da če oni njega pozabili-pri dediščini- bo tudi on njih.user posted image  
Naj povem, da je mama dala hišo drugemu sinu in se preselila v stanovanje. Stanovanje bo pa ali prodala, da bo imela za dom ali bo dala tistemu, ki bo skrbel zanjo, oz, tistemu ki ji je dal več vnukovuser posted image
Brat jih ima 4, midva jih pa ne moreva imet. 
Čist resno. Je sama izjavila.
Z
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: mama in sin
31.7.2007 14:09:40   
Mešamdrek
Malo več napiši zakaj je prišlo do razdedinjenja.Samo ker nimata otrok?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
31.7.2007 14:09:48   
Enolla
Nujni delež bo vsekakor lahko iztožil. Sicer pa zelo grdo.

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
31.7.2007 14:10:42   
srki
A ne dobi nujnega deleža?

Drugače pa, če on za njo ni dober, ker ne moreta dat vnukov, se ne bi kaj preveč trudila okrog njih. Malo mimo razmišljanje, za moje pojme.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
31.7.2007 14:14:31   
Anonimen
Takšnih ljudi pa najbrž ne potrebujeta v življenju, pa najsi bodo takšna ali drugačna družinska razmerja vmes.
Prijatelje si lahko izbiramo, družine pa ne.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
31.7.2007 14:19:21   
Anonimen
oh ja...groza, samo meni to ni fer...tudi pri nas se je zgodilo nekaj podobnega samo, če ti nisi pri dediščini udeležen pravično tud ni treba da oni zate obstajajo....moje mnenje žal

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
31.7.2007 14:19:30   
lemavrica
Nujni delež lahko zahteva samo od stanovanja, če mama le tega prej ne proda in gre npr. v dom za ostarele. Hišo pa je nejbrž z darilno pogodbo dala drugemu sinu in hiša ni več v dedni masi.
Ne razumem takih staršev ki tako očitno dajejo prednost enemu otroku pred ostalimi. In tako situacijo poznam, ker jo imam v družini. Za user posted image

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
31.7.2007 14:19:33   
silvya
Če je vzrok za razdedinjenje, da nimata otrok, je res žalostno. Mislim, da tudi jaz v taki situaciji staršev ne bi več hodla pogosto gledat.

LP
Silvya

(odgovor članu srki)
Neposredna povezava do sporočila: 8
31.7.2007 14:27:56   
paris
Kakršna koli že je situacija, svetujem ti, da se vzdržiš kakršnih koli komentarjev v zvezi z njegovo materjo. Nastalo situacijo mora mož rešiti sam, seveda mu stoj ob strani, samo odločit za ali proti se bo moral pa mož. Drugače te bodo potegnili zraven v kreg in zna biti, da boš ti tista "usrana" na koncu, oni se bodo pa pobotali.

Kar se tiče otrok, in njihovega morebitnega števila, pa jaz sploh ne bi dovolila nobenih debat na to temo, to je samo vajina stvar in niti slučajno nikogar drugega!

Ljubezen sta prostor in čas, merjena s srcem.
(M. Prust)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
31.7.2007 14:32:43   
tanikaa
Moj nasvet???

Izloči iz svojega življenja ljudi, ki kakorkoli slabo vplivajo na tvoje počutje.

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu Mešamdrek)
Neposredna povezava do sporočila: 10
31.7.2007 14:38:47   
trojči
Zbodlo me je to, da ni prav, da otrok prekine stike s starši. Če ga ne marajo, je edino prav, da se ne hodijo na silo gledat med obiski in en drugemu odvzemat energijo.

Poznam žensko, katere oče je bil alkoholik in pijanec. Rekla je, da se cel teden psihično pripravlja, da ga pokliče in vpraša kako je. Mama je že pokojna. Kliče ga pa zaradi tega, ker vsi, celotna družba s cerkvijo vred pravi, da je treba odpuščati, ljubiti starše, ki so samo ljudje,.....žalostno, da se ljudje ne zavedajo, koliko škode povzročijo s pripombami, da so oni naši starši in jih moramo vsaj dvakrat na mesec obiskati (zadnjič pisalo na tem forumu).

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 11
31.7.2007 14:44:09   
tanikaa
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Zbodlo me je to, da ni prav, da otrok prekine stike s starši. Če ga ne marajo, je edino prav, da se ne hodijo na silo gledat med obiski in en drugemu odvzemat energijo.  user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Je** se mi za vse in vsakogar.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 12
31.7.2007 14:45:48   
Anonimen
Trojči user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tanikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 13
31.7.2007 14:45:54   
andrej77
no, jaz z mojo familijo tud nimam stikov malo manj kot pol leta... smo se pač skregal zaradi določenih stvari (po smrti starega očeta je stara mama prodajala starejši avto brez klime, katerega sem jaz hotel kupit, nakar so mi postavili tako ceno, da sva za isti denar kupila mlajši avto s klimo-avto pa je bil po mojem mnenju že prej rezerviran za sestrično)..no, nakar sva se z mojo mam spičla (pač se je spet pokazala kot nekakšen najin "mecen" in bi razliko v vrednosti moji stari mami dala ona) in ker sva oba karakterja (trmasta) se zdej nismo videl ali pogovarjal cca. pol leta, tud drugih stikov, razen 1x z bratom nismo imeli...

če se mi zdi lepo? ne od njih, ne od mene, samo podkurjeno pa sem dobil s stavkom:"Bomo vidli, kdo bo koga prej rabil!" in tako se je končalo

drugače se pa sploh ne sekiram.. imava z mojo drago user posted image dost bolj pametnih zadev za pošlihtat, poleg tega pa moramo biti zdaj itak doma in počivat...

me pa prav zanima, kaj bo v začetku marca 08...

drugače pa imam čudovito taščo... tako da na obiske še vedno laho kam hodim

< Sporočilo je popravil andrej77 -- 31.7.2007 14:47:46 >

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 14
31.7.2007 14:47:02   
mojamura
IZVIRNO SPOROČILO: paris

Kakršna koli že je situacija, svetujem ti, da se vzdržiš kakršnih koli komentarjev v zvezi z njegovo materjo. Nastalo situacijo mora mož rešiti sam, seveda mu stoj ob strani, samo odločit za ali proti se bo moral pa mož. Drugače te bodo potegnili zraven v kreg in zna biti, da boš ti tista "usrana" na koncu, oni se bodo pa pobotali.

Kar se tiče otrok, in njihovega morebitnega števila, pa jaz sploh ne bi dovolila nobenih debat na to temo, to je samo vajina stvar in niti slučajno nikogar drugega!

se kar podpišem po to!

Assumption is mother of all fuc*k*ups.

(odgovor članu paris)
Neposredna povezava do sporočila: 15
31.7.2007 14:50:23   
Enolla
IZVIRNO SPOROČILO: trojči

Zbodlo me je to, da ni prav, da otrok prekine stike s starši. Če ga ne marajo, je edino prav, da se ne hodijo na silo gledat med obiski in en drugemu odvzemat energijo. Ja je prav, če ti jemljejo energijo.

Poznam žensko, katere oče je bil alkoholik in pijanec. Rekla je, da se cel teden psihično pripravlja, da ga pokliče in vpraša kako je. Mama je že pokojna. Kliče ga pa zaradi tega, ker vsi, celotna družba s cerkvijo vred pravi, da je treba odpuščati, ljubiti starše, ki so samo ljudje,.....žalostno, da se ljudje ne zavedajo, koliko škode povzročijo s pripombami, da so oni naši starši in jih moramo vsaj dvakrat na mesec obiskati (zadnjič pisalo na tem forumu).
Se strinjam, naj tega ne dela in naj gre mimo teh pripomb. Nekoč sem prebrala, da je največ škode človeški psihi naredila ravno četrta zapoved (mislim, da spoštuj očeta in mater). Odnos se goji obojestransko.  

Nič ni težjega od iskrenosti in nič ni lažjega od laskanja(Dostojevski).

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 16
31.7.2007 14:50:33   
Anonimen
Poglej, ker še prekleto dobro vem, kaj lahko stori dediščina v familiji, ti lahko rečem samo to: imejte se lepo, kot ste se do sedaj, to je edina vrednota, za katero je vredno živeti.
Jaz sem na račun dediščine izgubila 1 strica, 1 teto, 3 bratrance, 1 sestrično.
Žalostno, vendar to je bilo samo zaradi DEDIŠČINE!

Kot sama praviš, da si srečna, ko jih ni v vaši bližini, ne sili se zraven ljudi, kateri ti lahko na hitro uničijo tvoje življenje.

Tisti nujni delež bo pa vseeno dobil, brez skrbi. Ker mu po zakonu pripada.
Vse te stvari dajem skozi že 3 leta, pa sodniška zgodba se še ni zaključila....

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
31.7.2007 14:58:03   
piščanc
prepir z njegovimi starši lahko uredi samo tvoj dragi. ti ga spodbujaj pri njegovih odločitvah, ne mu pa sodit.

lahko ga samo miriš, da nededovanje pa res ni nekaj najhujšega v življenju. a hišo potrebujeta, ali je res samo ljubosumen na brata?

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Sploh ni lepo, da otrok kar zanemari svoje starše.  

še grše pa je od staršev, da zanemarijo svojega otroka

uživajta v življenju in pozabita na taščico

iz malega zraste veliko

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 18
31.7.2007 15:06:54   
darja72
Ljubi bog, kakšne kregarije zaradi dediščine. K sreči smo to pri nas rešili v dobro vseh. Sicer pa razumem vse tiste, ki nočejo več imeti stikov s starši. Partnerja so namreč lastni starši dobesedno vrgli iz stanovanja oz. mu dali rok izselitve. In ko je še isti trenutek s torbo odšel, se je zaklel, da praga prestopi več nikoli. K sreči ga je to, tudi po moji zaslugi minilo. Vendar menim, da so njihovi odnosi na relaciji starši-otrok bolj slabi oz. nikakršni. 

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 19
31.7.2007 15:12:59   
trojči
Darja, zakaj k sreči? Možno tudi, da k nesreči. user posted image

(odgovor članu darja72)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.7.2007 15:16:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: darja72
K sreči ga je to, tudi po moji zaslugi minilo. Vendar menim, da so njihovi odnosi na relaciji starši-otrok bolj slabi oz. nikakršni. 

Zakaj k sreči? Jaz pa svojega ne silim k boljšim odnosom. To je njegova družina in se bo že sam odločil ali bo odpustil ali ne.

(odgovor članu darja72)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
31.7.2007 15:32:17   
BAMBINA_
Odvisno kako je človek požrešen. Sama se zaradi dediščine ne bi nikoli prepirala, saj nisem hijena, ki bi si svojo finančno situiranost krepila na račun smrti svojih najbližjih. Kar potrebujem sem si ustvarila z lastnimi rokami. Če pa je v igri še kaj drugo, kot samo to, kdo bo kaj dobil, potem je pa to druga reč. Sicer me pa v 1. vrsti zanima, zakaj so tvojega moža sploh razdedinili. Če zato, ker nimata otrok, potem je to nabolj gnusen absurd in jih tudi jaz ne bi nikoli več niti povohala.

(odgovor članu trojči)
Neposredna povezava do sporočila: 22
31.7.2007 15:37:02   
Anonimen
Moj mož ni dobil nič, ker nimava otrok.Njegova sestra je dobila dosti, kar je pa moj mož doma pri starših ustvaril (za kar nima računov) je pa oče obljubil vnukom, torej sestrinim otrokom.
Lastnemu sinu je rekel,kaj vidva rabita, saj nimata otrok.Žalostno, toda resnično.

(odgovor članu BAMBINA_)
  Neposredna povezava do sporočila: 23
31.7.2007 15:37:06   
Anonimen
Stanovanje bo pa ali prodala, da bo imela za dom ali bo dala tistemu, ki bo skrbel zanjo, oz, tistemu ki ji je dal več vnukovuser posted image
Brat jih ima 4, midva jih pa ne moreva imet. 

Đizus, mi je kar sapo vzelo. Žalostno. Človek kar ne more verjet, da obstajajo tako kruti ljudje.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
31.7.2007 15:49:44   
Kuba

Moj mož ni dobil nič, ker nimava otrok.Njegova sestra je dobila dosti, kar je pa moj mož doma pri starših ustvaril (za kar nima računov) je pa oče obljubil vnukom, torej sestrinim otrokom.
Lastnemu sinu je rekel,kaj vidva rabita, saj nimata otrok
.Žalostno, toda resnično.

Sprašujem se, če ni morda sestra zelo močno nagovorila očeta user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?