robinzon
|
Delam podobno in je res zelo okusna. Lahko se uporabi kot priloga k mesu, v vsako jed pa res ni treba tišati meso. Jajčevce narežeš na kolobarje debeline caa 3/4cm, posoliš, čez pol ure ožameš, da gre grenkoba ven. Potem jih popečeš, da dobijo lepo barvo, enako bučke. Ker je treba kar nekaj materiala in je peka zamudna tukaj pride v poštev picopek in pečeno je 1,2,3. Še nasvet glede peke jajčevcev. Ti popijejo maščobe, kolikor bi jim jo dal. Sama sem problem rešila tako, da sem olje nalila v plastenko, katera se uporablja za barvanje las. Tako lahko olje zelo natančno doziram. Preden dam jajčevec v ponvo, brizgnem malo olja in dam gor rezino. Sliši se zamudno. pa ni. Ko so enkrat vse v ponvi, jih malo naoljim še na zgornji ploskvi, preden jih obrnem. Pri takem načinu peke je poraba olja precej manjša kot običajno. Na dno pekača zložiš na tesno kolobarje pečenih jajčevcev, nato bučke, čez poliješ malo narezane pelate s tekočino vred. Sama naložim čez še malo kuhane cvetače ali brokolov. Stepem dva jajca z dvema žlicama kisle smetane, polijem in izdatno potresem s sirom. Variacij je več, če hočeš bolj dietno, uporabiš namesto smetane mleko, namesto sira precej manjšo količino parmezana - da zelo dober okus. S skuto še nisem poizkusila, pa ne more biti slabo, jaz bi jo dala kar na pelate, mogoče najbolje grudasto, da se kar potrese. Od začimb pa poleg soli lahko poper, pica začimbe ali mediteranske, pač odvisno od jedcev, kaj imajo najraje. LP
|