Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 10:57:07
|
|
|
|
čmrgelj
|
No mi smo z vnetjem ušes malo kasnej začeli pri 2,5 letih, se pravi od konca oktobra pa vse do spomladi vsake 14 dni, meni se je že kar malo mešalo, sprobala sem vse možne varijante, vsak drugi teden drugačen antibiotik - katastrofa No proti koncu smo že bili do dobra sfrezirani, najboljš pomaga da so ušeska na toplem in da je glavica mal vzdignjena (brez povšterčka nismo več ležali) .... eni prakticirajo kapljice od justa da z njimi samo namažeš okoli ušes, no tega nisem sprobala, sem pa preiskusila mariborske kapljice za blaženje boličin v ušesih, te pa resnično pomagajo, nekateri pa uporabljajo rastlino uhec sem jo sprobala pa ni nič pomagal, no kako je za tako majhnega ne vem. Jaz bi na tvojem mestu grela pazila da so ušeska na toplem in ga imela bolj pokon, seveda moraš paziti da je glavisa višje od nog pa da ni v sklučenem položaju no sej se da z blazinami to uredit. Čim maj takih dni, bolečine v ušesih so res hude, vem ker tudi mene kdaj pa kdaj to deleti, v otroštvu me je velikokrat, če se spomnim me je takrat motil celo hrup. Držim pesti da bo tega čim manj Verjetno imate te težave kar dedne
Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega, ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 11:29:00
|
|
|
|
ledenaa
|
A cepili ga pa ne bi
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 11:30:46
|
|
|
|
Naja31
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja78 mi smo bili cepljeni že 2x za pnevmokok,nos zalivamo up.operil. Pa saj je napisala, da je bil cepljen že 2x.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 11:36:28
|
|
|
|
naja78
|
ej,zdej lahk komentiram da pr vseh to k... cepljenje NE pomaga.pr tastarejšem je pomoje nekaj prispevalo k izboljšanju,ampak definitivno pa je boljš po op žrelnice. ja pomoje imamo dedno.strah me pa je,da ne bo več antibiotik pomagal.nekaj tudi vem da je kriva anatomija-majhen nosek vse strukture so skupaj,...bla bla lahk diplomo napišem.drugo. a mogoče katera ve kolk majhne že operirajo????nekje sem zasledila da že če je kritično tudi po enem letu?
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 11:39:38
|
|
|
|
Felicita
|
a kri vam dajo pregledat? ker men je čudno da skoz dobivate ab in ne (oz skor ne) pomagajo? lahko gre za virusna vnetja?
Accept certain inalienable truths: prices will rise, politicians will philander, you too will get old. And when you do you’ll fantasize that when you were young prices were reasonable, politicians were noble and children respected their elders.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 11:39:38
|
|
|
|
Najaa
|
čmrgelj, kaj misliš s tem,. da morajo bit ušeska na toplem? In te mariborske kapljice, to se verjetno dobi sam v MB lekarni? no mi smo kooončno dali čez te zadeve z ušesi, se mi zdi. Smo pa prav tako zverzirani do amena kar se tiče "pazi na ušesa". Fiziološka vsak dan zjutraj in zvečer, operil ob prvih znakih gnojnega izcedka, vitaminčki (naravni in kolostrum), cepljeni sta bili obe za pnevmokok, pa se je tavečji vseeno po enem letu spet v zaporedju ponavljajo vnetje ušes. Kaj vem... malo pomaga cepljenje (tamala je bila preventivno, saj vnetih ušes sploh še ni imela), malo to ko pazimo, malo verjetno tudi leta pripomorejo. Vem, da ti nisem kaj dosti pomagala, vem pa kako je, ko ne veš več, kaj bi naredil. Zato upam, da čimprej mine.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 14:01:38
|
|
|
|
čmrgelj
|
Ja jaz delam tako takoj ko mi omeni da ga bolijo ušeska ima tudi v stanovanju trak čez ušesa in nekajkrat kar pogrejm na radijatorju blazince vate (10 x10 cm velike)v luknjco mu dam čisto majhne ne premajhne da bi notri zlezlo ful pommaga - meni je in tudi malemu pomaga , ker kar sam reče da naj mu jih pogrejem - samo pazi ne vroče in ne preveč prepogosto da se ne pregreje, mogoče prvi dan ene 4krat pol postopoma zmanšujem. Z Mariborskimi kapljicami je pa tako, sem z gorenjske, pa mi je enkrat po naključju nekdo omenil da tam delajo svoje kapljice, tako kot ima vsaka lekarna kaj svojga, naša ima naprimer svoje proti krčem za najnaj mlajše, sem na netu poiskala njihovo tel. poklicala in se pozanimala, po pogovoru so mi rekli da mi jih lahko pošljejo samo da bo poštnina dražja kot kapljice same, pa to ni bitno vse skupaj me ni prišlo več kot 7€ - tako da nisem nič premišljevala, če mi jih zmanjka samo pokličem da mi pošljejo nove. Je pa res s temi kapljicami pomagajo če je to v začetnem stadiju, če vnetje že preveč napredje pol samo še AB. Seveda pa je potrebno otroka čimprej naučit da pihne v robček čim bolj močno da sam te bacile ven zmeče. Sem se pa tudi zanimala za cepljenje na samem inštitutu za zdravje, kjer dela ena od mojih prijateljic pa so mi to odsvetovali, da lahko pomaga, lahko da ne, da pa bo prišlo obdobje ko bo to minilo. Smo eni temu bolj podvrženi kot drugi.
Nasmeh in prijazna beseda sta nevidno orožje dobrega, ki razoroži še tako nedostopno osebo. Lepota je v drobnih stvareh in majhnih pozornostih. In ko boš drugim polepšala dan, bo tudi tvoj dan postal povsem nekaj drugega,
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 15:46:25
|
|
|
|
ledenaa
|
No,nise videla. Sicer pa otrok ni bil pravilno cepljen in zato ne pomaga
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 11.10.2010 21:59:31
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: ledenaa No,nise videla. Sicer pa otrok ni bil pravilno cepljen in zato ne pomaga kaj ni bil pravilno cepljen,vraga.kako pa bi po tvoje mogel bit.daj razloži mi.nisem dr.,laik pa tudi ne.čakamo na 3 cepljenje pa ga ne moremo imet,ker je mali bolan,daj da bom lahk pr P pametna.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 12.10.2010 9:21:39
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: čmrgelj Ja jaz delam tako takoj ko mi omeni da ga bolijo ušeska ima tudi v stanovanju trak čez ušesa in nekajkrat kar pogrejm na radijatorju blazince vate (10 x10 cm velike)v luknjco mu dam čisto majhne ne premajhne da bi notri zlezlo ful pommaga - meni je in tudi malemu pomaga , ker kar sam reče da naj mu jih pogrejem - samo pazi ne vroče in ne preveč prepogosto da se ne pregreje, mogoče prvi dan ene 4krat pol postopoma zmanšujem. Z Mariborskimi kapljicami je pa tako, sem z gorenjske, pa mi je enkrat po naključju nekdo omenil da tam delajo svoje kapljice, tako kot ima vsaka lekarna kaj svojga, naša ima naprimer svoje proti krčem za najnaj mlajše, sem na netu poiskala njihovo tel. poklicala in se pozanimala, po pogovoru so mi rekli da mi jih lahko pošljejo samo da bo poštnina dražja kot kapljice same, pa to ni bitno vse skupaj me ni prišlo več kot 7€ - tako da nisem nič premišljevala, če mi jih zmanjka samo pokličem da mi pošljejo nove. Je pa res s temi kapljicami pomagajo če je to v začetnem stadiju, če vnetje že preveč napredje pol samo še AB. Seveda pa je potrebno otroka čimprej naučit da pihne v robček čim bolj močno da sam te bacile ven zmeče. Sem se pa tudi zanimala za cepljenje na samem inštitutu za zdravje, kjer dela ena od mojih prijateljic pa so mi to odsvetovali, da lahko pomaga, lahko da ne, da pa bo prišlo obdobje ko bo to minilo. Smo eni temu bolj podvrženi kot drugi. Hvala za odgovor. Kako se pa reče tem kapljicam? A kar mariborske kapljice ali kako? In kako jih doziraš?
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 12.10.2010 9:23:22
|
|
|
|
Najaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: naja78 ej,zdej lahk komentiram da pr vseh to k... cepljenje NE pomaga.pr tastarejšem je pomoje nekaj prispevalo k izboljšanju,ampak definitivno pa je boljš po op žrelnice. ja pomoje imamo dedno.strah me pa je,da ne bo več antibiotik pomagal.nekaj tudi vem da je kriva anatomija-majhen nosek vse strukture so skupaj,...bla bla lahk diplomo napišem.drugo. a mogoče katera ve kolk majhne že operirajo????nekje sem zasledila da že če je kritično tudi po enem letu? Seveda ne pomaga cepljenje pri vseh. Sej to so ti menda povedali? V cepivu je določeno št. pnevmokokov, obstaja jih pa še veliko več. Baje, da operirajo tudi mlajše, če je res tako hudo. Pravilno ali nepravilno cepljenje... tudi mene zanima, kaj je pravilno. Če to pomeni čas med cepivi, potem se res lahko učinek zmanjša, če je čas predolg. Koliko doz pa dobi tako majhen otrok? Moja tamala je po enem letu dobila dve dozi. Tavečja je bila pa cepljena pri 2,5 letih in je dobila samo eno.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 12.10.2010 9:38:20
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Najaa IZVIRNO SPOROČILO: naja78 ej,zdej lahk komentiram da pr vseh to k... cepljenje NE pomaga.pr tastarejšem je pomoje nekaj prispevalo k izboljšanju,ampak definitivno pa je boljš po op žrelnice. ja pomoje imamo dedno.strah me pa je,da ne bo več antibiotik pomagal.nekaj tudi vem da je kriva anatomija-majhen nosek vse strukture so skupaj,...bla bla lahk diplomo napišem.drugo. a mogoče katera ve kolk majhne že operirajo????nekje sem zasledila da že če je kritično tudi po enem letu? Seveda ne pomaga cepljenje pri vseh. Sej to so ti menda povedali? V cepivu je določeno št. pnevmokokov, obstaja jih pa še veliko več. Baje, da operirajo tudi mlajše, če je res tako hudo. Pravilno ali nepravilno cepljenje... tudi mene zanima, kaj je pravilno. Če to pomeni čas med cepivi, potem se res lahko učinek zmanjša, če je čas predolg. Koliko doz pa dobi tako majhen otrok? Moja tamala je po enem letu dobila dve dozi. Tavečja je bila pa cepljena pri 2,5 letih in je dobila samo eno. tamačkeni so cepljeni po programu,torej pr 3 mesecih,5 mesecih in potem čez mesec dni.če je otrok star več kot leto pa samo 2x,in več kot 2 leti samo 1x.mislim pa da se še razlikuje to cepljenje. vem sevav ki povzročajo vneta uha in še druge stvari je okoli 80.v cepivu so zbrani največ pogosti.to mi je jasno.itak pa da vem da ne drži,mene bolj jezi ker nevem kako naj malemu pomagam.očitno bo skoz na antibiotikih.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 12.10.2010 9:42:58
|
|
|
|
Najaa
|
Aja, tako je to. Pred enim letom dobijo 3 doze. Glej, moji dve sta na srečo čisto različni glede teh ušes. Tavečja, ko je šla vvrtec je imela pol eni leto vsak emsec AB ali celo na 14 dni... dokler nismo cepili pri 2,5 letih. Nisem vedla več, kako ji pomagat in prav tako sem bila obupana. Tamala pa je bila cepljena preventivno in sploh še ni imela vnetih ušes. Mogoče mu res lahko daješ trak na ušesa in narediš tako, da so na toplem, kakor je čmrgelj svetovala. Pa te kapljice, če res pomagajo, da si nabaviš. Pa če se kopa, obvezno zaščitiš ušesa. Druga pa... ne vem.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 12.10.2010 12:11:37
|
|
|
|
čmrgelj
|
Hvala za odgovor. Kako se pa reče tem kapljicam? A kar mariborske kapljice ali kako? In kako jih doziraš? Kar poveš njihove kapljice proti bolečinam v ušesih, ki jih oni delajo, pol takoj vejo za katere kaplije gre, ( na njih pa piše KAPLJICE ZA UHO), daš po eno kapljico za majhne zase če potrebuješ daš več, sicer so pa priložena navodila in opis, tako da ne boš imela problemov s tem, delaš tko kot piše.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 12.10.2010 13:43:27
|
|
|
|
Najaa
|
Hvala! Si jih bom nabavla.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 12.10.2010 14:34:50
|
|
|
|
čmrgelj
|
malenkost
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 25.10.2010 17:37:55
|
|
|
|
Barbk
|
Naš Žiga je svoje prvo vnetje oz. direkt gnojni izliv iz levega ušesa dobil pri 3 mesecij (korig. 1,5 meseca), dobil Hiconcil. Po slabem mesecu se mu je zopet zlilo ven iz istega ušesa, pristal na Amoksiklavu in pri orl spec, na Metelkovi, kjer je voden še danes. Po slabih 3 tednih se mu je zopet zlilo ven in tako je imel od 3. do 10 meseca 11 gnojnih vnetij levega ušesa. Vmes je bil 1 teden v kliničnem na orl oddelku, kjer je 7 dni dobival na 8ur Amoksliklav v žilo-ob odpustu je bil njegov status-ni zdrav! So tam rekli, da ga moramo nujno cepit za pnevmokok (to smo vedli, samo do cepljenja ni moglo priti, ker je bil skoz bolan-ušesa), so pa poudarili, da cepljenje ne bo pomagalo. Opravili smo tudi testiranje imunskega statusa na pediatrični, kjer se je pokazalo odstopanje le po alternativni poti, drugače bp. Maja nam je končno uspelo cepit za prvo dozo za pnevmok in od takrat pa do zdaj smo imeli mir. No v soboto se mu je zopet zlilo iz levega ušesa-pristali na orl kliniki, spet na Zinatu. Zdaj samo upamo, da se ni začela serija ponavljajočih izlivov, saj so našega Žigija AB-ji čist zdelal, pri 15 mesecih in pol ima 7600g pa se mu vsaka doza ab-ja pozna na kilogramih. Kot sem jaz slišala je prva starost za operacijo žrelnice 18mesecev, tudi pri hudih zadevah. Jaz bi ti priporočala, da ob primeru ponavljanj vnetij izprosiš od pediatra napotnico za testiranje imuskega statusa.
30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o) Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5! (10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 27.10.2010 8:48:37
|
|
|
|
naja78
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbk Naš Žiga je svoje prvo vnetje oz. direkt gnojni izliv iz levega ušesa dobil pri 3 mesecij (korig. 1,5 meseca), dobil Hiconcil. Po slabem mesecu se mu je zopet zlilo ven iz istega ušesa, pristal na Amoksiklavu in pri orl spec, na Metelkovi, kjer je voden še danes. Po slabih 3 tednih se mu je zopet zlilo ven in tako je imel od 3. do 10 meseca 11 gnojnih vnetij levega ušesa. Vmes je bil 1 teden v kliničnem na orl oddelku, kjer je 7 dni dobival na 8ur Amoksliklav v žilo-ob odpustu je bil njegov status-ni zdrav! So tam rekli, da ga moramo nujno cepit za pnevmokok (to smo vedli, samo do cepljenja ni moglo priti, ker je bil skoz bolan-ušesa), so pa poudarili, da cepljenje ne bo pomagalo. Opravili smo tudi testiranje imunskega statusa na pediatrični, kjer se je pokazalo odstopanje le po alternativni poti, drugače bp. Maja nam je končno uspelo cepit za prvo dozo za pnevmok in od takrat pa do zdaj smo imeli mir. No v soboto se mu je zopet zlilo iz levega ušesa-pristali na orl kliniki, spet na Zinatu. Zdaj samo upamo, da se ni začela serija ponavljajočih izlivov, saj so našega Žigija AB-ji čist zdelal, pri 15 mesecih in pol ima 7600g pa se mu vsaka doza ab-ja pozna na kilogramih. Kot sem jaz slišala je prva starost za operacijo žrelnice 18mesecev, tudi pri hudih zadevah. Jaz bi ti priporočala, da ob primeru ponavljanj vnetij izprosiš od pediatra napotnico za testiranje imuskega statusa. OMG.VIDIŠ TEGA SE BOJIM. BOGI BOGI.in točno vem kaj prestajate.mi smo tako imeli pr prvem sinu,od 13 meseca do 2,5 let kakih 15 vnetij. tako da sem ga na lastno željo,sem pop******na metelkovi in smo ga dal operirat.in je mir!!!!!!!pa cepili smo ga vem pa da če tako pravi da bo po op.otrokovo zdr.stanje boljše,operirajo tudi prej.po 1 letu. sem pa dolžna mamicam še nekaj povedat v pomoč! ko bodo vaši malčki zelo prehlajeni,da se izognete antibiot. za ušesa,ali vsaj preskočite kako vnetje....UPORABLJAJTE TOBREX kapljice v NOS. 7 DNI PO 2 KAPLJICE 3X NA DAN.na očiščen nos in plus operil. še boljše so TOBRADEX.ki pa jih P neradi dajo.ampak kako jih dobit: klicat da ima otrok vnete učke.za to ga ni potrebno peljat k P.no in mi smo 1 teden brez antibiotika,danes nehamo še postopoma tobrex.smo brez smrklja.(ljubi bože upam da bo vsaj malo mir!!!). pr tavelkem pa to stalno prakticeram.naš mali pa je sedaj 7 mesecev in bo verjetno treba isto.se pravi da se jih enako obravnava. upam da sem kateri pomagala.
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 27.10.2010 20:10:39
|
|
|
|
skuštrana
|
Naš najmlajši je imel pri cca 6 mesecih prvi gnojni izliv iz ušesa (samo levega) in od takrat nismo imeli miru dokler mu pri 10 mesecih niso v uho vstavili cevko. Od takrat je pa mir. Sedaj je od tega že pol leta in ni imel niti enega gnojnega izliva, pa je bil vmes že parkrat prehlajen. Niso mu odstranili žrelnico, samo cevko so mu vstavili. Pred tem paje bil 4 mesece skoraj non stop na ab, 2 krat sva bila sprejeta na orl...koma.
< Sporočilo je popravil skuštrana -- 27.10.2010 20:14:51 >
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 27.10.2010 20:39:40
|
|
|
|
Barbk
|
Pred tem paje bil 4 mesece skoraj non stop na ab, 2 krat sva bila sprejeta na orl...koma. Tudi Žigatu se vedno zlije le iz levega ušesa. V vseh dosedanjih obolenjih je le ene 3 imel zraven prej ali zraven vročino. Nos je praktično suh,brez prehlada...le kako uro pre izlivom je jok in ko poči je ok, razpoložen-seveda do prihoda k zdravniku. So nam v KC na orl odd. (ko je bil 1 teden not), rekli, da se vidi tekočina in da njemu ta stalno stoji v ušesku in je zato stalno levi na udaru. Zato so nam tudi omenjali vstavitev cevke, cepljenje... No zaenkrat smo le pri cepljenju. Skuštrana upam, da vam to resnično še naprej pomaga.
< Sporočilo je popravil Barbk -- 27.10.2010 20:40:41 >
30.12.2006 sva po osem dnevni zamudi dočakala najino princesko Manco.Najina sreča je zdaj popolna...:o) Za mesec in pol sta Brina in Žiga pohitela in našo družinico povečala...Pa nas je 5! (10.7.2009 ob 9.49 in 9.50)
|
|
|
|
RE: majhni otroci in vneta ušesa 27.10.2010 20:42:54
|
|
|
|
Barbk
|
Naja78 hvala, sicer že poznamo te kapljice, ampak saj veš vsaka info je dobrodošla.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Prvi koraki k srečnemu otroštvu z GeneraliProgram Za srečen začetek zavarovalnice Generali mladim staršem ponuja ključne nasvete o negi dojenčka in malčka ter prv...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?