naja78 -> RE: majhni otroci in vneta ušesa (27.10.2010 8:48:37)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Barbk Naš Žiga je svoje prvo vnetje oz. direkt gnojni izliv iz levega ušesa dobil pri 3 mesecij (korig. 1,5 meseca), dobil Hiconcil. Po slabem mesecu se mu je zopet zlilo ven iz istega ušesa, pristal na Amoksiklavu in pri orl spec, na Metelkovi, kjer je voden še danes. Po slabih 3 tednih se mu je zopet zlilo ven in tako je imel od 3. do 10 meseca 11 gnojnih vnetij levega ušesa. Vmes je bil 1 teden v kliničnem na orl oddelku, kjer je 7 dni dobival na 8ur Amoksliklav v žilo-ob odpustu je bil njegov status-ni zdrav! So tam rekli, da ga moramo nujno cepit za pnevmokok (to smo vedli, samo do cepljenja ni moglo priti, ker je bil skoz bolan-ušesa), so pa poudarili, da cepljenje ne bo pomagalo. Opravili smo tudi testiranje imunskega statusa na pediatrični, kjer se je pokazalo odstopanje le po alternativni poti, drugače bp. Maja nam je končno uspelo cepit za prvo dozo za pnevmok in od takrat pa do zdaj smo imeli mir. No v soboto se mu je zopet zlilo iz levega ušesa-pristali na orl kliniki, spet na Zinatu. Zdaj samo upamo, da se ni začela serija ponavljajočih izlivov, saj so našega Žigija AB-ji čist zdelal, pri 15 mesecih in pol ima 7600g pa se mu vsaka doza ab-ja pozna na kilogramih. Kot sem jaz slišala je prva starost za operacijo žrelnice 18mesecev, tudi pri hudih zadevah. Jaz bi ti priporočala, da ob primeru ponavljanj vnetij izprosiš od pediatra napotnico za testiranje imuskega statusa. OMG.VIDIŠ TEGA SE BOJIM. BOGI BOGI.in točno vem kaj prestajate.mi smo tako imeli pr prvem sinu,od 13 meseca do 2,5 let kakih 15 vnetij.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]tako da sem ga na lastno željo,sem pop******na metelkovi in smo ga dal operirat.in je mir!!!!!!!pa cepili smo ga vem pa da če tako pravi da bo po op.otrokovo zdr.stanje boljše,operirajo tudi prej.po 1 letu. sem pa dolžna mamicam še nekaj povedat v pomoč! ko bodo vaši malčki zelo prehlajeni,da se izognete antibiot. za ušesa,ali vsaj preskočite kako vnetje....UPORABLJAJTE TOBREX kapljice v NOS. 7 DNI PO 2 KAPLJICE 3X NA DAN.na očiščen nos in plus operil. še boljše so TOBRADEX.ki pa jih P neradi dajo.ampak kako jih dobit: klicat da ima otrok vnete učke.za to ga ni potrebno peljat k P.no in mi smo 1 teden brez antibiotika,danes nehamo še postopoma tobrex.smo brez smrklja.(ljubi bože upam da bo vsaj malo mir!!!). pr tavelkem pa to stalno prakticeram.naš mali pa je sedaj 7 mesecev in bo verjetno treba isto.se pravi da se jih enako obravnava. upam da sem kateri pomagala.
|
|
|
|