Lenck -> RE: Lažni popadki oz. trd trebuh (18.8.2009 10:48:18)
|
Še ena izkušnja z lažnimi popadki: Sem v 38. tednu in že dobrih 14 dni imam redne (občasno na manj kot 5 minut, včasih pa tudi pol dneva nobenega) zelo boleče popadke. Pa so menda še vedno le lažni. Torej, tudi lažni popadki lahko bolijo! In to zelo zelo - pri nas doma vsi prijemajo ključe od avtov, ko začnem sopihat in stokat. Otrdevanje trebuha in druge bolečine so mi sicer precej znane, saj so me spremljale celo nosečnost, sedaj pa je včasih tako hudo, da mislim, da me bo raztrgalo, in to niti slučajno ni primerljivo z nebolečim otrdevanjem trebuha ali krči pri širjenju. Pa vendar se dete še ni odločilo za rojstvo. Zdravnica ve za krče in bolečine, tudi na zadnjih dveh ctg-jih so se popadki videli (čeprav so bili izredno šibki proti tistemu, kar včasih zagrabi, so bili tako lepo izrisani, da sem bila presenečena), in vse, kar je zdravnica rekla, je, da bo pač treba rodit... hja, saj jaz bi z veseljem. Če imate take krče, torej brez panike. Bistveno je, da otroka še vedno čutite (na to opozarjajo mene), da redno miga, če ne, pa ga spodbudim z božanjem trebuha, tresenjem, če trdneje spi, ali pojem kaj sladkega... po tem se vsekakor mora kaj premikati. Čutim tudi, da krči otroku niso prijetni, saj se med njimi zelo upira (kar je še dodatno neprijetno in še bolj boli). Zase upam predvsem, da ne bom imela tako bolečih popadkov kar cel mesec, ker se bojim, da bom na koncu preveč izmučena, da bi lahko rodila (po treh urah, recimo, kolikor včasih traja napad rednih popadkov na tri do pet minut, sem povsem izčrpana), druge pa bi rada le opozorila, da tudi boleči popadki očitno niso problem, če ste še zaprte. Vsekakor povejte zdravniku in spremljajte gibe, skrbite pa preveč ne. Pa še to. Ko sem se pošalila, da sploh en bo vedela, kdaj gre zares, ker me že sedaj boli in pritiska (kot bi otrok hotel "uiti" ven), je zdravnica rekla, da vseeno vsekakor bom vedela. [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|