|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   konec dojenja- mleko je še vedno
6.7.2006 14:59:49   
Naja31
Situacija je taka:

sinko je star 15 mesecev. V zadnjih dveh mesecih sem uspešno "skenslala" nočno dojenje, večerno in jutranje je bilo še na sporedu. Skoraj 2 tedna nazaj ni več pokazal interesa za večerno dojenje, kar sem bila zelo vesela. Zdaj zvečer zaspi tako,da se k meni stisne in zaspi. user posted image
No, ponoči se itak skoz zbuja, pa prej ko je bilo vroče, je skoz vodo pil. Jutranje dojenje sem ohranila, tam nekje ogrog 6h, 7h. Po tem dojenju zaspi še nazaj za eno, dve urci. Dve noči nazaj pa se tudi zjutraj ni podojil, tako da sem bila res vesela, da je mogoče pa konec z dojenjem. Saj mislim, da on tudi nima kakšnega interesa več, vsaj pokaže ne in tudi majice mi več ne vleče gor sredi noči, kot je prej počel.

Problem je pa nastal včeraj zvečer, ko je bila leva dojka ( dojiva se samo na eno stran že kar nekaj časa) že kar polna, na enem mestu je začela boleti in tudi mleko je ven teklo. Zato sem ga danes zjutraj, ko se je zbudil ob 7h, vseeno podojila, pa bi on komot brez tega.
Zdaj pa ne vem kako naprej?
Strah me je da bi dobila mastitis, nočem pa da ga dojim samo zato, da jo izprazni, saj potem ne bova nikoli prenehala z dojenjem.

Upam na kakšen nasvet.
Hvala
Lp, Naja
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: konec dojenja- mleko je še vedno
6.7.2006 15:14:40   
Anonimen
Majko milo, vesela bodi, da je sam nehal! In nikar ga ne provociraj s tem, da mu še kar tiščiš, da bi se dojil. Mleko bo počasi izginilo. Če je dojka res polna, jo malo izprazni z roko, samo za božjo voljo ne tišči jo njemu.

Jaz mislim, da po 15 mesecih itak sploh nimaš več toliko mleka, da bi lahko dobila mastitis. Jaz sem imela skoz (do 13. meseca) dovolj mleka za dojit, ampak ko sva nehale, ni bilo uopšte nobenega problema. Je presahnilo in pika.

(odgovor članu Naja31)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
6.7.2006 17:30:28   
mika
Jaz naše ne dojim več približno en mesec, pa imam še vedno mleko. Sem zdaj malo stisnila, pa je priteklo. Nimam  nobenih težav.
Verjetno boš tudi ti imela mleko še nekaj časa in če imaš napete in boleče prsi si mleko iztisni ven toliko, da prsi ne bodo več napete.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.7.2006 19:21:12   
TONČI.
Ja jaz sem nehala dojit pred 3m, otrok je bil pa star 6m. Nehala sem ker nisem imela več mleka. Sedaj po 3m ga imam še kar toliko kot takrat.

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.7.2006 19:26:02   
tulip
Moj ima zdaj 11 mes in počasi končujeva z dojenjem. Ga pa dojim še tako kot si ga ti, po potrebi - začela sem samo še zjutraj, zdaj pa 1x na približno dva dni, saj me drugače bolijo dojke in se mi napravijo bule. Tako je zdaj že 10 dni in mleko počasi usiha. Ne vem, če je to pravi način, a meni zaenkrat ustreza, mali pa se ne pritožuje, če enkrat dobi dojko, drugič stekleničko.user posted image

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
6.7.2006 20:02:47   
Urška//
uu blagor vam, jaz sem imela mleko samo tri mesce in potem naslednji dan niti kaplje večuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

no sem samo malo pojamralauser posted image

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu tulip)
Neposredna povezava do sporočila: 6
6.7.2006 21:46:45   
tina104
Če želiš nehat dojit, mu res ne ponujaj zize. Ena kolegica je, ko je sinko pri 8 mesecih odklanjal zizo, mu jo vztrajno ponujala in on se je potem začel spet čisto normalno dojit. Osebnih izkušenj pa nimam.

Imam pa nekaj vprašanj za tebe, Naja31, ker koliko spremljam RR, si večkrat pisala, kako se tvoj ponoči zbuja in zahteva zizo. Torej je kar naenkrat ga minilo zanimanje za dojenje ali kako? Je znal že prej zaspat kako drugače kot na dojki? Se ponoči zdaj manj zbuja, ko se ne dojita?
Se opravičujem, ker sprašujem tu, ampak res sem že čisto zmedena od tega visenja na dojki. Moj je star 10 mesecev in se doji še najmanj 3x na dan in nekje 3x ponoči, redko manj. Pa ne zna zaspat sam brez zize niti pod razno. Jaz pa še vedno upam na čudež in da bo čas prinesel spremembe. Groza mi je ga pustit jokat.
Hvala za odgovore.

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu Naja31)
Neposredna povezava do sporočila: 7
6.7.2006 21:49:21   
Minkaa
matere še tedne, mesece ali celo leta po prenehanju dojenja, proizvajamo mleko. S tem ni narobe in ponavadi ne povzroča težav, saj se neizpraznjeno mleko razgradi v okoliška tkiva. Mleka pa ne iztiskate.

Srečna družina

www.bambino.si

(odgovor članu Urška//)
Neposredna povezava do sporočila: 8
6.7.2006 22:15:26   
Pingvinčica
Naša Tia, se ni nikoli dojila (prvi mesec sva poskušali, a brez uspehov), potem pa sem si do njenega sedmega meseca stiskala mleko. Še sedaj stara je 13, 5 mesecev, če si stisnem mleko priteče. 

(odgovor članu Minkaa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.7.2006 14:21:31   
BarbaraE
Jaz sem princesko dojila do nedavnega, zdaj pa od nedelje dalje nič več. Pa še to sem jo dojila le z desne, ker v levi je bilo mleka premalo, čeprav še zdaj kakšna kapljica priteče. Nehala sem jo dojit, ker sem dobila antibiotike (poškodovala sem si oko). In sem zvečer enostavno ji rekla, da ne smem dati mlekca, ker sem dobila zdravila. Itak me je pa prav začudeno gledala v prevezo na očesu. In zdaj se 5 dni nisva zvečer podojili (trkam na les). Me je bilo tudi strah zaradi mastitisa. Pa zaenkrat še ne čutim napetosti. Če pa bo - si bom toliko ročno izčrpala, dokler ne bo napetost popustila. Bom pa najbrž poskusila z žajbljevim čajem - baje da povzroči, da se neha delat mleko. Je to res?

Za Tina104 - Princeska se je do mojega odhoda v službo tudi ves čas dojila - zjutraj, pred dnevnim spanjem, zvečer, ponoči po potrebi. Pa smo s službo ukinili jutranje in dojenje pred dnevnim spanjem premaknili na popoldansko - ko sem prišla iz službe, večerno je še ostalo, nočno pa tudi - dokler nisem začela kot zombi okoli hodit in je ponoči začel vstajat mož in ji nositi čajčka. Mene ponoči ni smela videt, ker je takoj hotela joško. Kakšen mesec nazaj smo ukinili popoldansko dojenje (to, ko sem prišla iz službe) - enostavno sem jo vzela v naročje in sva skupaj pojedli moje kosilo. No, večerno pa smo ukinili malce s pomočjo moje poškodbe. Upam, da smo z dojenjem zaključili. Ker bo v soboto stara 15 mesecev, mislim, da je bilo dojenja dovolj. user posted image   itak pa se je zadnje čase bolj crkljala. Se pa zdaj drugače crkljamo. In danes je bila sploh pridna - je spala v svoji postelji in se ni zbudila do 5.30 user posted image  
Torej, Tina104, poskusi s postopnim odvajanjem. Meni je šlo to takoj lažje, ko sem začela s službo in ko je mož prevzel nočno vstajanje.

(odgovor članu Pingvinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.7.2006 14:52:23   
piščanc
midva se zdaj že kakšne 4 mesece ne dojiva pa je še vedno mleko v dojki, me pa ni nikoli bolelo, ko je nehal, mastitis sem pa imela enkrat prej, ko je imel ene 4 mesece

aja, dojila sem pa dokler je hotel, pa če je bilo to cel dan in noč - če sem mu kaj branila je to le še bolj želel

< Sporočilo je popravil piščanc -- 7.7.2006 14:55:12 >

iz malega zraste veliko

(odgovor članu BarbaraE)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.7.2006 20:33:52   
ninocka
Midva sva se dojila prve tri mesece, pa se to ne polno (smo zraven se dodajali), pa mam se zmeri mal mleka. Star bo pa 11 mesecev. Minimalno kolicino mleka "proizvajam" ze 8 mesecev za ne vem koga ze...user posted image user posted image

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu piščanc)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Trmast otrok
Čeprav ste šokirani, na otrokovo trmo nikakor ne odgovarjajte z jezo in kričanjem. Najbolje je, da otroku poskušate mirn...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.