|
RE: IVF, ICSI - JULIJČICE IN AVGUSTOVČICE 16.7.2006 10:25:57
|
|
|
|
*Karmen*
|
Čao, punce! Ja, glede injekcij je takole: ura injiciranja naj bi bila vsak dan ista. Če sem jaz hotela za kakšno uro prestavit pač sem. Ampak samo za eno uro. In še to tako, da sem npr. prvi dan dobila injekcijo ob šestih zjutraj, drugi dan ob pol sedmih, tretji dan pa ob sedmih. Kaj več si pa nisem upala. Injekcija drži 24 ur in če jo dobiš šele po 27-ih urah je nevarnost, da ti kakšno nedozorelo jajčece uide. Zato, punce, če le morete se držite tiste ure, ki vam jo je svetoval G. Pa še zaradi punkcije je tako bolje. Jaz sem dobivala injekcije ob šestih zjutraj. Zadnji dan sem dobila ob šestih le polovično dozo, zvečer ob devetih pa že stop injekcijo. Stop injekcijo moraš dobiti zvečer, ker punkcija sledi čez 36 ur - torej čez en dan in pol - zjutraj ob devetih. Zvečer in ponoči punkcij ne delajo, vsaj kolikor je meni znano. Kapica, a tebi je G rekel, da si injekcije dajaš zvečer? Samo, da te ne boli več. Saj ni tak bav-bav, a ne? Mišek1, ti si se pa glede nadaljnega dopusta čisto prav odločila. Zakaj le bi hodila na dopust z ljudmi, ki te spravijo iz tira? Je bolje, da se kar v kadi namakaš. Ja, moja roka je kar ok. Boli nič več, ampak dvignit in prijemat pa še vedno ne smem ničesar, ker je še vedno nevarnost, da se kaj premakne. Zdaj z dragim skupaj kuhava, pospravljava, pomaga mi, da se oblečem, stuširam... Ma, sranje, no. Čeprav je to leva roka, mi do te nesreče sploh ni bilo jasno, kako zelo jo človek potrebuje. Ne moreš si zapet modrčka, ne moreš se stuširat, ne moreš prestavljat loncev na štedilniku, ne moreš si odrezat kruha... Ja, za vse ze stvari potrebuješ obe roki... No, bom videla kako bo za naprej - v petek imam kontrolo... Punce, zdaj pa en LP in veliko sreče in veselih, sončnih uiric! Karmen.
< Sporočilo je popravil *Karmen* -- 16.7.2006 10:30:00 >
|
|
|