srki
|
AnBan, tole je pa res lepo napisano. Res je, tudi garat je treba zravan, ne samo gospe špilat, za vsako delo je treba poprijet. Meni tudi ni nič težko naredit, sem tega že od malega navajena. Ko smo šli v gozd po drva, smo šli vedno vsi-ne samo moški, tudi mami, stara mama in mi-otroci, vedno smo vsi vse delali in ni mi žal, da imam delavne navade. Pa tudi zadnji stavek si lepo napisala-če znaš šparat, si kljub temu lahko tudi kaj privoščiš, kot npr. izlete pa tudi za hrano ostane. Smo imele ravno prejšnji teden debato v službi. Rekla sem, da nekateri jamrajo, da je vse drago in oh in sploh težko življenje. V resnici pa mislim da v slo ni take revščine kot drugod po svetu. Pol mi pa jokajo take, ki imajo vsak teden nova oblačila-ne kos oblačila ampak več kosov, nove čevlje, nove torbice in ne vem kaj še vse, hodijo v šopinge vsak vikend, pa na morje vsak vikend-pol mi pa jokajo. Sori, to zame ni revščina! Pol me pa debelo gledajo, ko sem rekla, da nobena od tle ni revna. Pa tudi take so, ki imajo kredite ali bajto zidajo, pa tudi otroke v šolah in vrtcih, pa si lahko vse privoščijo, pol pa pravijo, da so revne ko cerkvene miši. Da bi se pa kdaj pa kdaj kakemu kosu garderobe odpovedale-o ne, morajo bit vse v nulu uštimane. Pol pa čevlje iz prejšnje seznone-nepoškodovane mečejo v smeti. Pa ne ga srat no! Sem se malo razpisala, sem morala dat iz sebe ven, ker me že prav mori tole njihovo jamranje.....
|