|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
24.10.2006 10:52:14   
A-N-J-A
Dajadada najprej čestitke zauser posted image !
Glede merjenja mat. vratu ,pri Eli sem tud jaz šla v lj. porodnišnico.Je bila pa to ena raziskovalna naloga in baje da so zakjučil.Škoda,ker si mel okol 30t še en brezplačen UZuser posted image .

(odgovor članu Dajadada)
Neposredna povezava do sporočila: 2301
24.10.2006 11:03:48   
dolgolaska
OO!

Najprej....
DANES IMAMO 19T...torej še en teden in bom tudi jaz na polovici!JUPI!!!!!!!!user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image .

Kar pa se tiče mazanja jaz uporabljam kremo Sanosan kupila sem jo v Baby centru in meni je za enkrat full dobra,hitro se upije in ni sto let vse mastno kot pri oljih!
Kaj pa mislite v zvezi z masažo hrbta v nosečnosti oz.pozna katera kak salon ali kaj kjer imajo prilagojeno masažo hrbta za nosečnice???!!Me tako hrbet in križ boli .....in mislim da bni mi masaža full pomagala!

Jaz sem tudi včeraj dobila previjalno komodo in sicer tisto katero hoče tudi Tejčica...Vanili barvo od Lip Poljčane "lana"!

ANJA...a ti pa če daš roko na trebuh že čutiš otročkove brcike????IJEEEEE...jaz bi tudi ,oz.moj dragi tega ne more dočakati!!!Kdaj pa se bo pri meni to končno čutilo????????

LP!user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2302
24.10.2006 12:28:17   
amy26
Tejčica, pri tebi se bo verjetno upoštevalo izplačilo plače, ki bo 15.12. oz. 10.12. če imaš pač takrat plačo. Jaz sem v prvo oddala vlogo 60 dni prej tako da nisem čakala zadnji mesec in je bilo vse ok.

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 2303
24.10.2006 13:08:13   
draja
Pozdravljene!

Sem na hitro pregledala veljavno zakonodajo in nisem nikjer zasledila predvidene spremembe glede odmere letnega dopusta za porodnice. Če bom kje kaj zasledila vam javim, sicer pa mislim da velja kot je napisala Tinaaja, da nam pripada cel dopust za leto 2007.

Za tiste, ki ste hotele imeti bolniško in vmes izrabiti letni dopust pa sem našla mnenje Inšpektorata za delo:

Letni dopust je pravica delavca, katere namen je rekreacija delavca in regeneracija njegovih delovnih zmožnosti za naslednje obdobje dela v letu. Pri odsotnosti z dela zaradi zdravstvenih razlogov pa gre za to, da zdravnik presodi, da je delavec (oz. njegov bližnji, ki ga delavec v času bolezni neguje) nezmožen za delo in je delavčeva odsotnost namenjena njegovi ozdravitvi oz. rehabilitaciji (ali ozdravitvi tistega, ki ga neguje). Če je torej delavec nezmožen za delo iz zdravstvenih razlogov in zaradi tega odsoten z dela, tudi letnega dopusta ne more izkoristiti, dokler se njegovo zdravstveno stanje ne popravi v tolikšni meri, da bi bil spet zmožen za delo.

To pomeni, da bi morale vmes prekinit bolniško, da bi lahko imele dopust, kar bo pa pomenilo kar veliko preračunavanja in kalkulacij.

Pa še enkrat glede izrabe letnega dopusta za leto 2007 v letu 2008 (kar smo sicer že vse vedele, pa naj bo še enkrat napisano):

Kako je s prenosom izrabe letnega dopusta v primeru odsotnosti delavca zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka?

V skladu z določbo 3. odstavka 163. člena ZDR ima delavec pravico izrabiti ves letni dopust, ki ni bil izrabljen v tekočem koledarskem letu zaradi odsotnosti zaradi bolezni ali poškodbe, porodniškega dopusta ali dopusta za nego in varstvo otroka do 30. junija naslednjega koledarskega leta, če je v koledarskem letu, v katerem mu je bil odmerjen dopust, delal vsaj šest mesecev.

Če pa je delavec v koledarskem letu, v katerem mu je bil dopust odmerjen, delal manj kot šest mesecev, ima pravico izrabiti letni dopust do konca tekočega koledarskega leta, od tega mora izrabiti do konca koledarskega leta najmanj dva tedna, preostanek pa v dogovoru z delodajalcem do 30. junija naslednjega leta.

Tako. Ko bom imela kaj več časa pa bom preučila če je na področju delovne zakonodaje še kaj novega. Je pa res, da se sicer s tem področjem ne ukvarjam in mi je precej tuje.

Lep pozdravček! 

(odgovor članu amy26)
Neposredna povezava do sporočila: 2304
24.10.2006 13:22:27   
*sonchek*
Ojla user posted image

Jaz sem ravno s kosila - sem pojedla cel krožnik jetrc, pa pire krompirček, za sladico pa še sladoled s smetano user posted image  No, samo da se ne bom čudila, če bodo kilce kar na lepem poskočile user posted image
Drugače pa naš user posted image  ves čas brca - danes celo podnevi, tako da upam, da bomo ponoči spali. Zadnje tri dni je bil čez dan več ali manj pri miru oz. se je mogoče samo malo obrnil, zvečer pa začel z brcami user posted image  Je pa tako lep občutek, ko ga začutim user posted image

dolgolaska čestitke za 19 tednov user posted image  tebi dajadada pa za uspešno morfologijo in user posted image  user posted image

Tiste, ki ste že bile na morfologiji - koliko časa traja pregled? Jaz že nestrpno čakam na morfologijo in upam, da ne bo trajalo samo nekaj minut user posted image  Zanima me tudi kaj vse so vam pogledali in povedali na morfologiji...

Pozdravček user posted image

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2305
24.10.2006 13:33:18   
tinaaja
Draja - super si user posted image

Naomi - na sreco je bil mir od zadnjega bruhanja - huh.. user posted image

Dolgolaska, moj tud komi caka, da bi ka zacutil.

Dajadada, za merjenje MV potrebujes napotnico od G. Anja tista raziskava je bila verjetno BUM, kjer delajo studijo dolocenih skupin nosecnic (prvesnice + tiste s sladkorno,..). Mislim pa, da se poteka, vsaj je 2 meseca nazaj.

Punce, pridne bodte. Pozdravcek.

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2306
24.10.2006 14:31:40   
urla
Dolgolaska - sem se že spraševala, kdaj se boš javila s svojimi polnimi 19 tedni user posted image .

Jest sem si pa danes privoščila pohan sir in krompirček. Kako nizkokalorično. Da se pohvalim glede kg: imamo že +10 kg. Juhuuuu. Komaj čakam, kako jih bom slišala na pregledu.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 2307
24.10.2006 15:33:29   
Snorklja
Pozdravljene punce,

da se še jaz malo oglasim po dolgem času. Gužva v službi, preurejanje stanovanja doma in še milijon izgovorov, da nimam časa kaj pisati, vas pa redno berem.

Danes sem imela morfologijo in z mojim user posted image  je vse OK, je zelo živahen otročiček in prav lepo je bilo videti kako sesa prst. Zelo sem bila radovedna in sem hotela zvedeti ali je user posted image  aliuser posted image , pa se zdravnik ni nič potrudil. Pa tudi OK, važno je, da je vse bp.

Drugače pa sem prve prave brcike začutila v nedeljo točno pri 19t in včeraj jih je še moj ljubi. To se zgodi zvečer, ko se uležem pred TV in zjutraj, ko grem po zajtrku še malo počivati. Imam občutek tk kot , da bi mi žabica skakala po trebuščkuuser posted image .

Lep pozdrav vsem skupaj,
Snorklja.

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 2308
   [Brisano sporočilo]
24.10.2006 16:25:09   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Snorklja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2309
24.10.2006 18:41:38   
Ela80
Ojla,

jaz sem bila na morfologiji dobrih dvajset minut, potem mi je pa še cd posnla, ki stane 2.000 sit. Morfoloh+gija se je meni zdela elo podobna, kot nuhalna samo da vse bolj vidiš ker je dete večje.
Pri meni moja punčka tut ful brca, potem sem pa na kakšnem sestanku v službi vsi ful resni ona me pa ful brca, se moram ful kontrolirat da se ne zasmejim ker je tok dobr.
Aja glede imena ste me spraševale, mislim, da bo tako kot imam že od samega začetka vzdevek brez številke. Mene cela koža po trebuhu včasih ful srbi, pa se mažem z oljem, pa s kremo ampak vseeno, a vas tudi?

lp

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2310
24.10.2006 18:44:35   
Ela80
AJA MIDVE SVA TUDI DANES NA POLOVICI, JUPPI, SAMO ŠE POL, PA JO BOM LAHKO V ROKAH DRŽALA,user posted image KOMAJ ČAKAM, VSI MI PRAVIJO NAJ SE ZDAJ NASPIM, SAM JAZ BI JO ŽE KAR ZDAJ IMELA; KOK SEM NEUČAKANA.

(odgovor članu Ela80)
Neposredna povezava do sporočila: 2311
24.10.2006 18:56:04   
*sonchek*
No, jst imam ginekologinjo, ki je bolj tako tako in upam, da morfologija pri meni ne bo trajala 5 minut user posted image Včasih se že sama sebi zdim zoprna, ker tečnarim pri g. in se ne pustim kar tako na hitro odgnati user posted image

Za strije sem si pa kupila olje v DM-u. Zaenkrat (tok, tok, tok) se strije še niso pojavile. No, bomo videli - saj smo šele/že na polovici user posted image

(odgovor članu Ela80)
Neposredna povezava do sporočila: 2312
24.10.2006 19:32:00   
Sibil_
Pozdravček!

Tu pri nas imamo bolnico, vročina pride in gre, jaz pa letam okrog s podočnjaki od enega do drugega.No, vsaj ta mali je malo boljši, je imel zjutraj še malo vročine in je zdej nima, ta star je pa bogi.Včeraj ga je celo treslo zvečer-kriza.Upam, da bo čimprej ok.user posted image

Sicer se pa jaz še držim, pa veselim se pregleda jutri pri ginekologu.Upam da je vse ok, pa komaj čakam uz.In seveda po možnosti da izvem kaj imamo v trebuščku-me firbec matra, priznam.user posted image

Trebušček raste, iz postelje že vstajam kot stara oma, če se ne spomnim na bok prevalit zaboli ko vrag.

Za vodene koze bomo malega cepili, pa upam na najboljše.Res bodite srečne vse, ki ste jih že prebolele.A je katera šla na test za glukozo?Kdaj se ga sploh dela?Mene bo verjetno čakal, ker sem med rizičnimi (debelost).A katera ve kako izgleda?Baje je to neka voda s cukrom, pa da je dobro s seboj imet limono da gre lažje dol.A je katera že to poskusila?user posted image

LP,
Sibiluser posted image  

Moja dva srčka:

angelček Patrik - 13.10.2004 - 05.04.2011
Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu *sonchek*)
Neposredna povezava do sporočila: 2313
24.10.2006 20:12:51   
Anonimen
Sibil, test za previranje sladkornega diabetisa zgleda takole... Glede na tvojo težo, ti odmerijo čisto glukozo (en prah) in ti ga razstopijo v malo vode, da se kr vleče ko tisto piješ. Je sladko in ogabno za kozlat in  mogim se obrne želodec. Zato je res fajn s sabo imeti sok limone. In potem ti čez pol ure vzamejo kri in če je vse bp greš domov ali pa ti še enkrat vzamejo kri in greš potem domov. Ne vem več točno. Sicer sem jaz ta test delala zaradi suma na diabetis že pred nosečnostjo, ampak je bilo vse OK.

Midva dava jutri dat vodo, pojutrišnjem v četrtek, ko bomo na polovici nosečnosti, v 20t, pa imava morfologijo in bom še enkrat vparašala, če bo res fant.

Lp, jjasna

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2314
24.10.2006 20:22:02   
Sibil_
Jjasna tudi jaz imam morfologijo v četrtek verjetno, vsaj tako mi je napovedal g.Pa se mi zdi da jih je še nekaj takrat.user posted image

Hvala za info, verjetno greš na ta test za glukozo na tešče zjutraj?In kakšen limonin sok naj imam s seboj?Tistega kupljenega?Ker meni itak ne leži preveč sladkega, taka gosto-sladka zmes mi pa ziher ne bi šla po grlu.A vodo pa lahko piješ na to zadevo-da si spereš tale okus dol?user posted image

LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2315
24.10.2006 20:30:39   
Anonimen
Ja, meni so dali test z glukozo zjutraj na tešče. Vodo potem naj ne bi pila, niti jedla ničesar, ker bi hrana in voda lahko vplivala na rezultat. Zato je pa dobro imeti s seboj doma stisnjeno limono in jo narediti požirek, dva.

(odgovor članu Sibil_)
  Neposredna povezava do sporočila: 2316
24.10.2006 21:00:24   
Žabika
Pozdravljena Magor in čestitke za še enega otročička! Prosim napiši še letnico rojstva in kraj kjer imaš namen roditi, da še to dodamo na seznam!

Čestitke vsem za opravljene preglede, nove občutke v trebuščkih in osvojene tedne!

No jaz pa sem danes zelo zelo vesela, ker sem bila na morfologiji - ja res je, moji kar drugi morfologiji, ker sem bila s prvo pri moji G zelo nezadovoljna! Pa sva se z mojim kar odločila da greva še enkrat k Pušenjaku (tam sva bila na NS) in res se je potrudil. Pregled je trajal 15 minut, vse smo si lepo natančno ogledali, Juniorček je ful luštkan! Vse je ok, pravi samo da je mlajši in da bi on za en teden prestavil rok! Oboje meritve - tako NS kot morfologija so pokazale identično zakasnitev PDPja. Sem mu pa že na začetku omenila, da mu ni potrebno preveč med nogice gledat, saj sva se z mojim odločila, da se pustiva presenetiti šele marca! Posnel mi je tudi tri 3D filmčke, ki jih že pol ure pregledujem! Čist sem raznežena!

Glede mazanja - jaz sem zdaj, ko se je trebušček končno začel povečevati začela mazat s karitejevim maslom od Loccitana in sem res zaenkrat ful zadovoljna. Koža je cel dan tako navlažena, oziroma bolje rečeno mastna! Meni osebno je zelo zelo všeč. Pa tudi poraba je zelo majhna, nanašanje pa malo olj zoprno, ker je zadeva zelo nemazljiva! Ampak jaz ima namen kar to uporabljati!

Tinaaja : te smem vprašat, kje si včeraj telovadila???

Takole zdej pa šibam še malo na sprehod s psom, potem pa ajat!

Aja šele glede porodniške - jaz si želim delati še do konca leta, pa potem izrabiti dopust in jit 28 dni pred PDPjem na porodniško! Me pa zanima kdaj ti postavijo PDP, na katerega je vezana porodniška. Pri meni se dogaja, da mi samo dr. Pušenjak na teh samoplačniških pregledih prestavi PDP, moja G pa se za to nič kaj dosti ne zmeni! Kako mislite da bo s tem?

Pa še malo osvežen seznamček:

user posted image 1.3. Zora (28) - LJ
user posted image 1.3. SPOKY
user posted image 1.3. Urla (29) - PO
user posted image 2.3. Slonči
user posted image 2.3. freya
user posted image 3.3. Lana 22 (24) - PO
user posted image 3.3. Bibi user posted image
user posted image 3.3. sezam (32) – LJ user posted image
user posted image 3.3. pocka
user posted image 3.3. erna14
user posted image 4.3. Žabika (30) - LJ
user posted image 5.3. force
user posted image 6.3. Vanji
user posted image 6.3. Lejci
user posted image 7.3. Thaiss (28) – PO
user posted image 7.3. LULU3
user posted image 7.3. magor user posted image
user posted image 8.3. Barči78 (28) – KR
user posted image 8.3. brundi
user posted image 8.3. urskas (31) – LJ
user posted image 8.3. Karina (32) – MB
user posted image 8.3. Ela80 - LJ user posted image
user posted image 9.3. Dajadada (28) – LJ user posted image
user posted image 9.3. Meaa
user posted image 9.3. Sibil – IZ
user posted image 10.3. Majita
user posted image 10.3. darchy
user posted image 11.3. tejčica (29)
user posted image 11.3. Encijan
user posted image 12.3. klavdyk (24) – SG
user posted image 12.3. *sonchek* (25)
user posted image 14.3. MoonEve (26) - KR
user posted image user posted image 15.3. NMJ (35) - LJ
user posted image 15.3. jjasna (24) - LJ user posted image
user posted image 15.3. Kr_enamami (35) -JESENICE
user posted image 15.3. marjetka (24) - LJ
user posted image 15.3. Gio
user posted image 17.3. tinaaja (28) - LJ
user posted image 18.3. brinaa
user posted image 18.3. leya - LJ
user posted image 18.3. malička
user posted image 18.3. miri
user posted image 18.3. Snorklja (30) - SG
user posted image 19.3. dskubin - IZ
user posted image 19.3. blanči
user posted image 19.3. babri - BREŽICE
user posted image 20.3. dolgolaska (27) - LJ
user posted image 21.3. LI (29) - MS
user posted image 21.3. Naomi (30) - LJ
user posted image 22.3. Pegica* (30)
user posted image 23.3. A-N-J-A (29) – LJ user posted image
user posted image 23.3. TeDyBear (32) - JESENICE
user posted image 23.3. kresnička – LJ
user posted image 23.3. soncek78 - IZ
user posted image 25.3. LeINA (25) - MB
user posted image 25.3. VRTNICA30 – LJ
user posted image 25.3. Cinca79 – LJ
user posted image 25.3. Pikca - LJ user posted image
user posted image 26.3. slumpo (27) – PO
user posted image 26.3. amy26 (27) – LJ
user posted image 27.3. draja (27) - PO
user posted image 28.3. anna2007 (35) - GO
user posted image 31.3. Katja 80 - CE
user posted image --.3. Boni3
user posted image --.3. Neda

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2317
24.10.2006 22:09:05   
babri
ahoj,
tudi jaz sm še med živimi, čeprav me ni bilo na spregled kar lep čas. Imam prestavljen rok na 25.3., kar pomeni, da bom lahko rodila na svoj rojstni dan, ki ga imam 26.3. To bi bilo prav zanimivo. stara pa sem 30 - za dopolnitev seznama.
punce uživajte

(odgovor članu Žabika)
Neposredna povezava do sporočila: 2318
25.10.2006 7:47:39   
draja
Sibil, jaz grem na testiranje za diabetes 2.11., mi je pa dala ginekologinja naslednja navodila:

zjutraj pojem normalen zajtrk, nato se počasi enkrat dopoldne do 11-ih zglasim v laboratoriju, kjer mi bodo dali pit zelo, zelo sladko tekočino (ki je baje res ogabna in nekaterim obrača želodec), nato bom morala počakati 1 uro in nato mi bodo vzeli kri. Je pa tudi meni svetovala, naj si pri nesem C vitamin oz. limonin sok s seboj, da bom lažje popila. Je pa izrecno poudarila, da po zajtrku, ker sem jo to 2-krat vprašala.

Mene tudi kar malo skrbi, ker mi na primer še vedno obrača želodec ob umivanju zob in ker mi zdaj v nosečnosti sladko sploh ne paše, ampak saj po moje ta glukoza tudi najbolj sladkosnedim ne sede user posted image .

Želim ti, da dobro odpraviš in, da se tvoja fanta čim prej postavita na noge in začneta onadva tebe crkljati. Imaš pa res nezavidljive skrbi v tej nosečnosti, sploh glede vodenih koz. Srečno!

(odgovor članu babri)
Neposredna povezava do sporočila: 2319
25.10.2006 7:50:34   
draja
Žabika, jaz sem nekje na forumu prebrala, da ti PDP, ki je relevanten za določitev porodniške, postavijo na morfologiji. Tako so pisale mamice, ne vem pa , če to drži.

(odgovor članu draja)
Neposredna povezava do sporočila: 2320
   [Brisano sporočilo]
25.10.2006 9:57:20   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu draja)
  Neposredna povezava do sporočila: 2321
25.10.2006 12:07:02   
Sibil_
Pozdravček!

Jaz sem iz pregleda, mali pikici bije srček (joj kako je to lepo slišat) in miga, uz imam pa šele naslednji teden.PA se mi je zdravnik smejal, ker sem rekla naj me tako naroči na uz, da se mu ne bo mudilo-hehe.In je takoj rekel da je navadno med prazniki bolj malo ljudi.Upam na dolg uz, itak pa smo baje vse nosečke navdušene nad uz.user posted image

Zdravje se je povrnilo v našo hišo, vsi brez vročine in zdravi-zaenkrat.Trkam na les.user posted image

Sem vprašala za glukozni test, ampak ga pri nas delajo šele okrog 28 tedna in takrat ga bom tudi jaz imela.Upam da bo vse ok, pa tej tedni za preiskave bodo padli vsi v veseli december-hehe.user posted image

Grem malo ležat in brat,LP,
Sibiluser posted image

Moja dva srčka:

Lukas - 28.02.2007

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2322
25.10.2006 17:43:41   
anna2007
živio mamice!!!

Čestitke vsem za opravljene preglede, nove občutke v trebuščkih in osvojene tedne! Imamo 6 user posted image  in 2 user posted image

Glede mazanja - včeraj sem dobila od prijatelice "nive body - bogato negovalno mleko, za suho kožo s dolgotrajno vlaženje!
Ona je rekla da je dobra in da ona ni imela težave in včeraj mož me je mazal (je rekel da je zelo lep občutek)
s jutraj sem imela tako lepo, nežno kožo!

Tudi jaz sem imela test za previranje sladkornega diabetisa in je bilo ogabno!!! obup

A sem ta zadnja ki bo čutila pikico? A je še nekdo ostalo?

lp,
anna

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 2323
25.10.2006 19:25:59   
Snorklja
Hojla,

ko tako prebiram forum na naši strani se mi poraja vprašanje in me zanima vaše mnenje.

Punce, pa mislite, da je dobro imeti toliko ultra zvokov? Kaj hočete z njimi doseči? A če bi vam potem en drugi zdravnik rekel, da je npr. glavica pa za 1 cm manjša kot je normalno za to starost, bi šle pa delati splav? Res me zanima zakaj preverjate še pri drugih zdravnikih, če je podatkek, ki ga je zapisal vaš ginekolog pravilen? Če niste zadovoljne z ginekologom, se pa prestavite drugam.

Meni se mojuser posted image kar smili, ko ga žoka z ultrazvokom in se mora potem obračati in bežati stran, ker mu je neprijetno.

Glede člankov, ki se pojavljajo v medijih, da bi lahko bili novi 3D ultrazvoki škodljivi, pa mi je moj ginekolog zatrdil, da drži, če imajo ultarzvoki nastavljeno večje sevanje kot je priporočljivo. Manjše je sevanje, bolje je. Seveda pa, če hočemo lepšo slikico, mora biti večje sevanje. Problem je lahko pri ginekologih, ki dobijo te aparate na novo in še ne znajo z njimi upravljati. Poznam en tak primer moje prijateljice, ko je ginekolginja šele na zadnjem uz tik pred porodom ugotovila, da ima uz zoom in če prebliža lahko vidi spol. Ta ženska skratka pojma ni imela kako se dela z aparatom. Tudi, če je npr. katera že hodila v solarij, je lahko le ta problem, če si predolgo notri, ko imajo ravno zamenjanjo žarnico.

user posted image za vse!

Snorklja

(odgovor članu anna2007)
Neposredna povezava do sporočila: 2324
25.10.2006 19:36:13   
A-N-J-A
Snorklja glede škodovanju Uz ne bom pametna ker se še strokovnjaki ne morejo dogovort al škodi al ne.
3D UZ pa nič bolj ne škoduje kot 2D samo računalniški program je druguser posted image .

(odgovor članu Snorklja)
Neposredna povezava do sporočila: 2325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  91 92 [93] 94 95   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?