draja -> RE: Marčevke (28.3.2007 10:12:16)
|
Evo mene s pregleda. CTG ravna črta (vsi popadki s prejšnjih CTG-jev so čudežno izginili. Malo me je edino prestrašilo, ker naj bi imela zelo, zelo malo plodovnice. Me je dolgo gledala pa premetavala na UZ, če bi bilo kaj bolje pa ni bilo. Ker pa sem ji že prej povedala, da je pupa precej živahna, se je odločila, da pridem v petek še enkrat k njej na CTG in kontrolo plodovnice in če ne bo OK grem v P. Sem bila kar malo v šoku, potem pa je moj dragi klical babco v šolo za starše pa mu je razložila, da ni panike, da če bi bilo plodovnice premalo, bi me sigurno g. poslala direkt v P itd.... Sem se kar malo potolažila. Zdaj moram biti samo še bolj pozorna na gibe naše pupe. Sem pa točno vedela, da nimam dovolj plodovnice, ker se mi je moj trebuh zdel zadnje tedne premajhen in premehak. Popek se mi je spet začel rahlo noter vsedat in sem res imela občutek, da povsod čutim pupo, nič plodovnice. Pa se je moj občutek izkazal za resničnega. No, upam da bo Ok in da rodim naravno in ne ob sprožitvi. Tega sem se namreč najbolj ustrašila, da bom ležala v P in čakala da mi sprožijo. Pikca merjenje pretokov je v bistvu UZ, kjer je pogledala lego otroka, količino plodovnice, starost posteljice in pretočnost popkovine. Se pravi, kako se otročku godi. Če te skrbi, ker ti tega še ne delajo (sicer večinoma g. tega ne delajo še 1 teden po roku, potem pa itak padeš pod pristojnost porodnišnice in tam ti vse to izmerijo), greš lahko na pregled v P. Pač rečeš, da nisi otroka dovolj čutila tisti dan in potem ti bodo vse to pregledali.
|
|
|
|