|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
31.7.2006 7:39:46   
tejčica
Jutro punce!

Jaz sem že klicala G pa je ravno danes začel z dopustom. Me je pa sestra naročila za jutri k nadomestnemu. Tudi ona je rekla da najbrž ni nič hujšega in da je samo kakšna kapilara počila, ampak za vsak slučaj bo G naredil še pregled. Se mi pa krvavitev kasneje ni več pojavila. Od noči pa danes nisem imela nič. Ma če nisem ponoči 10x vstala in šla na wc gledat če je spet kaj krvi. Bo še dolga do jutri zjutraj.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 326
31.7.2006 8:41:35   
dolgolaska
OJLAAAAAAAA SREČKE   user posted image !!!!!!!

Evo mene nazaj..jah nažalosz je teh par dni tako hitro minilo...zdajle pa spet po starem...veselo na delo!!
Ja mene tudi zanima če lahko letiš....z dragim sva imela namen iti sept.nekam na dopust z avionom...a lahko???
..drugače pa počutje tko ,tko....ko sem lačna kaj pojem..pol čez 5 min.pa mi je že slabo ...od danes naprej po tanovem mi je pa že na tešče bilo slabo...sem si mogla stručko kupit  in  pojest...in sedaj je končno dobro!!!
KAP!Kako pa ve????
Ste me pogrešale,a ne???user posted image
Vidim da se vas je nekaj na novo pridužilo nam marčevkam...vsem  velik   user posted image   user posted image    za   user posted image !!!!!!!!!!!!!!
..no to je zaenkrat vse od mene ....
Pa-Pa!!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 327
31.7.2006 8:44:09   
dolgolaska
aja!

sem pozabla napisat da ste ble fulll pridne ....sm kr neki časa rabila da sem prebrala vse kar ste napisale v teh parih dneh!!!!!
Velik  user posted image    user posted image    user posted image    user posted image    user posted image  za vse !!!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 328
31.7.2006 9:35:44   
tejčica
Dolgolaska, dobrodošla nazaj z dopusta. Smo bile pridne ja, sedaj ko si pa ti nazaj bomo pa še bolj.user posted image

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 329
31.7.2006 11:20:11   
slumpo
ojla

me sam zanima če ima katera kdaj čudne slutnje oz. strah da mogoče se noter dogaja kaj narobe....če se slučajno plod ne razvija ali kaj podobnega, krvavim ne hvala bogu tako da do kakšnega splava ne more kar prit....upam da bo tako OK do konca.

pri G (prvi pregled) pa še vedno nisem bla ker je še vedno na dopustu in bo do 15. jaz pa bi že tako rada videla ta mali moj mehurček in rekla da je vsaj do sedaj vse OK z njim.

prosim za mal vzpodbudnih besed....saj nekatere znanke najraje ko  jim poveš za tako novico povejo koliko njenih prijateljic je že imelo splave pa razne druge težave tako da si z vsem tem ne mores kaj dosti olajšati dni.

ve ste tuki bolj vzpodbudne.   bodte pridne pa se slisimo.

lp

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 330
31.7.2006 11:27:03   
NMJ
Slumpo tudi sama še kar čakam na svoj prvi pregled (21.8.), sicer se v redu počitim - razen tipičnih user posted image  težav (slabost čez cel dan, hrana mi smrdi, utrujenost, zaspanost,..user posted image  Ampak vsake toliko časa pa le pomislim ali mojemu user posted image  bije srček,.... ali se razvija,... je vse o.k. .....mislim, da je to kar normalno in bomo na 1. pregledu vse lepo potolažene.

lep dan vsem user posted image

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 331
31.7.2006 11:47:03   
tejčica
Slumpo, tudi jaz sem bila zelo živčna do prvega pregleda. Potem pa vidiš da srček bije in pikica raste in se pomiriš. Jaz sem sicer včeraj malo zakrvavela in sem jutri naročena na kontrolni pregled, ampak se vzpodbujam da je vse o.k. in da bom videla koliko je pikica v enem tednu (prejšnji teden sem imela prvi pregled) zrasla.

Prvo nosečnost sem imela res brezskrbno, tokrat pa se veliko bolj obremenjujem z vsemi spremembami in občutki in to že na samem začetku. Ne vem zakaj.

(odgovor članu NMJ)
Neposredna povezava do sporočila: 332
31.7.2006 12:14:47   
dolgolaska
ja tudi jaz....ko berem tukaj raznorazne stvari..začnem razmišljati..kaj pa če....BOG NE DAJ!!!
pomoje je boljše da sploh ne bereš teh stvari,in potem tudi ne misliš na to da je lahko kaj narobe!
jaz tudi še nisem bila na pregledu,in sem zelo nestrpna zaradi tega...(ali bo slišat srček ali ne,ali je z mojim user posted image  vse ok...) Moja g pride jutri delat...tok da upam,da me bo kaj kmalu naročila glede na to ,da bom jutri noseča 7 tednov!!!

Jaz zaenkrat nimam nekih nobenih problemov,razen občasnega šraufanja(kot prej pred menstruacijo),zaspanosti,hrana mi smrdi , po novem mi je slabo že navsezgodaj zjutraj, in joške me bolijo tako.....moji moderčki so mi že bolj tako tako(vse kipi) ...ha-ha user posted image ...pa bradavičke me tako skelijo,bog ne daj da se jih jaz ali pa moj dragi ji jih dotakne...ajjjooojjjj!!!!user posted image
........drugače je pa vse cool!!!user posted image
No javite se kej!

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 333
31.7.2006 12:25:59   
bibi
Lep pozdravček! Da se še jaz malo javim. Počutim se user posted image , ker mi je cel vikend bilo narahlo slabo, vožnje ne prenesem več tako fajn, danes sem se komaj pripeljala do službe (35 km). Hec je v tem, da mi je ful slabo, ko pa pridem do školjke in mi vrže gor, ne morem bruhat! A se je to že kateri dogajalo? Že cel dan mi je slabo, komaj sedim v pisarni! user posted image

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 334
31.7.2006 12:46:42   
slumpo
slabosti od casa do casa tudi jaz cutim, pa joški oh, pa spodnji del trebuha en časa boli pa rahli krči...sicer pa me preseneca... nič mi ne smrdi kar se hrane tiče vse lepo jem pa nič bolj kot sem pa manj seveda tudi ne. kar mi pa res obrača je pa švic v kakšnih zaprtih prostorih ufffffffffff.

ali mi  lahko katera pove kaj lahko pričakujem na prvem pregledu ko ga bom imela.

LP

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 335
31.7.2006 12:54:47   
bibi
Prvo te stehtajo, zmerijo pritisk. Potem pa sledi ultrazvok. Dajo ti materinsko knjižico (ni pa nujno, da jo dobiš na prvem pregledu). Ginekolog ti pove, kaj je priporočjivo in kaj ni priporočljivo (hrana, gibanje, dvigovanje, nega...).

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 336
31.7.2006 13:39:29   
Anonimen
Ali mogoče katera ve če je lahko partner prisoten pri prvem pregledu?

(odgovor članu bibi)
  Neposredna povezava do sporočila: 337
31.7.2006 13:47:44   
bibi
Po moje je lahko! Meni je rekla moja G, da naj čimprej vključim partnerja v nosečnost oz. da je zraven pregledov! Prvič in drugič ni mogel it, sedaj v četrtek bo šel pa z veseljem zraven!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 338
31.7.2006 13:52:43   
zora
Živo punce!
Bolj redko se oglašam, ker se v službi ne maram regitrirat. Berem vas pa redno.
A se tiste, ki imate PDP bolj v začetku marca že kaj bolje počutite? Meni je slabost v glavnem minila, tudi prsi me skoraj več ne bolijo. Se bojim, da ni šlo spet kaj narobe, kot že enkrat letos. Pregled imam šele 21. 8., ko imam pravzaprav NS. Upam, da je vse v redu.
Tiste, ki vam je slabo, se lahko malo tolažite tudi s tem, da je vse OK.

Lp

Zora

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 339
31.7.2006 13:56:35   
tejčica
Prvi pregledi se od G do G razlikujejo. Meni je vzel bris in naredil vaginalni ultrazvok, materinske knjižice še nisem dobila. Pri prvi nosečnosti pa sem na prvem pregledu morala dati tudi vodo, sestra mi je merila pritisk in me stehtala.  Predvsem pa sprašuj, sprašuj, sprašuj. Moj G si je res vzel čas in to mi je veliko pomenilo, ker pri prejšnji G tega nisem bila vajena.

Glede prisotnosti partnerja na UZ je tudi pri vsakem G lahko drugače. Moj v prvi nosečnosti ni smel biti na nobenem UZ pregledu, sedanji G pa je rekel da lahko pride na UZ preglede ki jih bo delal preko trebuha. Na prvem pregledu ti delajo vaginalni UZ in takrat partner običajno ni zaželjen. Najbolje da pokličeš svojo G in preveriš.

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 340
31.7.2006 15:04:51   
Sibil_
Pozdravček!

Kako je kaj?Jaz sem hodila po tržnici danes in se mi je zaluštala ena taka omakca z jajčevci in paradižnikom-in sem seveda kupila sestavine in skuhala.Ampak ker sem noseča, in se mi stvari res lušta, sem zmazala že cel krožnik te dobrote, kar brez nič.PA kosilo imamo šele ob 16.30-jao meni.KAr nisem mogla od lonca stran.Ah ja.user posted image

KAj pa ve kuhate po tej vročini?JAz se kuhanju izogibam-razen ko so kake posebne želje in lušti-npr. danes.

A na UZ-je nosite s seboj kaseto oziroma CD, da vam jih posnamejo?A katera ve kako je z NS v Postojni-na kaj snemajo?Ne vem kaj nest s seboj-dvd al cd al kaseto?user posted image

Se vam že pozna kaj trebušček?Meni se otipa taka bolj trda bula, kar velika že.Pa čudno se mi zdi, ampak se mi vsak dan dozdeva da čutim kot neke mini gibe, po moje mi kaj trza noter in se potem čudim kaj se to premika.A tudi kateri drugi kaj takega dogaja?user posted image

LP zaenkrat,
Sibiluser posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 341
31.7.2006 15:21:02   
2cmokca
Jaz sem pa takooo lačna! Zdele bi en golaž zmazala (pa sem imela kosilo ob 12h). Drugače se mi pa večkrat lušta paradižnikova juha al pa golaževa juhauser posted image

Zgleda, da si bom morala prigrizke nosti v službo. Kakšne prepečence... imate še kakšno idejo, kaj bi bilo še takega (kolikor toliko zdravega)?

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 342
31.7.2006 15:57:26   
tejčica
Sibil, ko sem se naročila na NS v Postojno sem vprašala samo za slikice in so že vključene v ceno . Če pa snemajo se mi pa ne sanja. Vem da snemajo 3D UZ, za NS pa ne vem.

Jaz imam trebuh samo napihnjen, da bi se mi pa že nosečniški buši poznal pa še ne. Itak pa imam preveč obloženega, da bi že kaj tipala.user posted image

Jaz tudi ne morem več samo na sadju zdržat do kosila, tako da si običajno privoščim kakšen jogurt, včasih tudi zelenjavni sendvič. Kadar pa sem dežurna v pisarni, si pa kosilo običajno prinesem s seboj. Sedaj čez poletje so to največkrat kakšne solate, danes pa sem imela posebno poslastico. Mi je mami včeraj dala žgance, zraven pa sem pojedla navaden jogurt. Sicer bi zraven bolj pasalo domače kislo mleko, ampak kje naj ga dobim! Kolk je blo to fino!!! Bo pa to dovolj do večerje, saj sedaj šibam še na teren in ni časa za lakoto. Drugače pa kadar me med glavnimi obroki matra lakota, se  sladkam s sadjem. Melona, lubenica, nektarine, mareilce... se ne morem prenajesti.

< Sporočilo je popravil tejčica -- 31.7.2006 15:58:02 >

(odgovor članu 2cmokca)
Neposredna povezava do sporočila: 343
31.7.2006 20:02:01   
Sibil_
Samo tako v opozorilo punce-ne jest preveč sadja.Ker ima fruktozo, dvigne insulin, poleg tega pa dviguje tudi holesterol v krvi.Skratka-ne pretiravat.Pa recimo lubenica je čisti sladkor, izogibajte se je (to je meni muka, ampak se poskusim izognit).Predvsem pa ne jest sadja zvečer-vam zna bit slabo in lačne boste hitro.Da ne govorim o kaki zgagi kasneje v nosečnosti.user posted image

Za snemanje bom pa jaz klicala, pa kar vprašala pa bo.Tejčica-a s tabo bo šel mož na NS?Z mano sigurno-ga firbec matra,hehe.Aja pa za dvojni hormonski test moram še vprašat kako in kaj.Bom napisala jutri, ko se pozanimam.

No ja, saj tudi meni se še ne pozna prav nosečniški trebušček, ampak če z roko po trebuhu greš občutiš zatrdlino-tako bolj trdo večjo bunko.In jaz sem dosti dosti bolj zalita od tebe, Tejčica.Sicer se bova pa že videle v živo-pa ti bo jasno.user posted image

Kje se je pa izgubila Thaiss?A je šla na dopust?

LP,
Sibiluser posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 344
31.7.2006 20:23:13   
slumpo
ojla punce

h kateremu G v Postojni pa hodite...ali katera ve kaj o G Danici Hrvatin. Kot G je krasna kot G v nosečnosti pa je še ne poznam.

Jaz glede na to da nimam trenutno težav s hrano vendar opažam da mi pa kljub tvojemu opozorilu Sibil sadje najbolj paše ker je sveže. Men se mal mastne stvari zatikajo.
Zanima me ali še katera cuti rahlo zbadanje oz občasno bolečino v spodnjem delu trebuha. Ali nebi moglo biti sedaj v 7T že mimo.

lp

(odgovor članu Sibil_)
Neposredna povezava do sporočila: 345
31.7.2006 20:32:55   
Grizo
Hoj, punce.
Nimam dovolj casa, da bi vse prebrala. Bom nadoknadila ko se vrnem.
Za zdaj pa le: lep pozdrav iz Floride! Upam, da ste lepo vi in vasi user posted image

(odgovor članu slumpo)
Neposredna povezava do sporočila: 346
31.7.2006 21:17:58   
tejčica
Sibil, glede sadja imaš prav, sploh pa glede lubenice. Ampak jaz se lubenici enostavno ne morem upreti ta dva meseca v letu ko je užitna, sicer se pa itak že zaključuje. Jaz dopoldan enostavno ne morem brez sadja. Če zjutraj jem kaj drugega imam občutek kot da imam v želodcu beton in se potem cel dan slabo počutim.

Tudi moj lubi bo šel z mano na NS. To mu bo prvi UZ, ker pri Taji zaradi user posted image  G ni mogel biti prisoten.

Slumpo, jaz G v Postojni ne poznam. Tja grem samo na NS in sicer k dr. Reševi. Sem pa o njej slišala zelo različna mnenja.

Grizo, a ti nas pridne delavčke malo dražiš!?!user posted image   Tvoj user posted image  bo pa svetovljan še preden na svet pokuka. Pa hitro pridi nazaj, ker takrat enkrat se potem moj dopust začne.user posted image  Uživaj maksimalno.

(odgovor članu Grizo)
Neposredna povezava do sporočila: 347
31.7.2006 22:22:47   
tejčica
Punce, mene je pa spet malo panika začela grabit za jutrišnji pregled. Sicer se krvavitev kasneje ni več pojavila, ampak vseeno me je pošteno strah. To bo še dolga noč.

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 348
   [Brisano sporočilo]
31.7.2006 22:37:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 349
1.8.2006 8:49:21   
dolgolaska
oooo!
evo še mene!!!
ste bile pa pridne  user posted image !!
pri meni je vse po starem..včeraj ko sem prišla iz službe sem šla spat in sem spala do 18h zvečer..groza...ob 21h pa se mi je spet spalo!zmatrana sem kot norc!!!
slabo mi je cel čas....
komaj čakam,da danes pop.pokličem mojo g ,da me ŽE KONČNO naroči na predled...ijjeeeee!!!komaj čakam!
blagor se vsem vam katere ste že slišale user posted image      user posted image !!!!!!!
upam, da ga bom tudi jaz in da je z mojim user posted image    vse ok!!!!
zdejle bom končala,pa se čez neki časa spet vrnem!!!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  12 13 [14] 15 16   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?