Encijan
|
Glede poslušanja glasbe za - sem tudi jaz poskusila s CD-ji, ki so posneti prav zanje, pa mi tudi ni ustrezalo oz. je tudi meni šlo na živce, zato raje poslušam tisto, kar meni paše, to pa je predvsem umirjena glasba (recimo Secret Garden, Enya, pa tudi nekaj klasike a la Romantic Adagios), moram pa reči, da mi zelo paše tudi tišina, ko sem sama s sabo in svojo bebico. Brala sem o tem, da je prav, da dojenčku predstavimo stvari, ki jih bo poznal potem, ko se rodi, da mu bodo bolj znane in domače in ga bodo pomirjale, tako kot naš srčni utrip npr., ki ga zdaj vseskozi poslušajo in jih potem potrjeno pomiri, ko jih stisnemo k sebi. Prav tako jih pomirja naš glas, ki ga že poznajo, zato priporočajo, da se že zdaj pogovarjamo z njimi, jim beremo (čeprav to meni tudi ne gre ravno, se mi pa zdi, da počasi napredujem, a kaj dalj od nežnega prigovarjanja še nisem prišla). Najlepše pa se mi zdi, da lahko vzpostavim stik z božanjem trebuščka in mislijo ali nekaj besedami, bebica pa se potem odzove z brcikami. To mi je nekaj najlepšega! Pravijo, da otrok v trebuščku že razlikuje dotik mame od drugih ljudi in da proti koncu nosečnosti prepozna tudi že očetovo roko. Pa saj najbrž to že vse veste... Tudi jaz se moram na žalost pridružiti taboru, ki nima še nič pripravljenega za , se je pa začelo dogajati, z sva naredila osnutek načrta za previjalno mizo, ki jo bova postavila v kopalnici nad pralni stroj, zraven pa bo še nekaj predalov za najnujnejše stvari, pa ena kotna polička za "kozmetiko za dojenčka", in celo sva šla pogledat v Pikapolonico za previjalne blazine in imajo kar velike, tako da bodo pasale na mizo. Preden bova konec decembra, ko bo imel lubi nekaj dopusta, začela z deli, pa bova šla pogledat še kam, če imajo kaj več izbire. Tudi midva bova naredila spisek vsega, kar rabiva za bebico in bova potem kljukala oz. črtala, saj je toliko stvari potebnih, da drugače skoraj ni izvedljivo, sploh ker je to najin prvi sonček. Glede pomanjkanja železa pa mene tudi kar skrbi, ker mi rdeče meso ne gre ravno, redno sicer jem suhe slive, pa stročnice in rdečo peso tudi raje kot pa meso, a kaj ko pravite, da to ni dovolj, pa centramed mami jemljem za vsak slučaj, ker sva se z G zmenila da s tableti še počakava in poskusim s prehrano. Skrbi pa me zato, ker bom imela naslednjo kontolo krvi šele konec januarja in ne vem, če ne bi na naslednjem pregledu raje rekla za tablete. Zanima me, koliko ste imele Hgm tiste, ki so vam predpisali tablete železa. Jaz sem imela 108, spodnja meja pa je menda 110, torej sem nekje na minimumu... Sem pa včeraj merila, koliko vode spijem, ker mi je v MK zadnjič napisala hidracija in me zaradi bakterij v urinu tudi opozorila, naj dovolj pijem in sem spila 3.25l vode (od jutra do večera), to pa mislim da je kar dovolj, ane? Sicer pa imam pregled naslednji teden in moram takrat povedati, kaj me muči. Samo moj G se mi včasih samo smeji in pravi, da je to v nosečnosti čisto normalno in mi s tem vzame pogum, da bi ga vprašala še vse ostalo... L.p. Encijan
|