|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke
25.7.2006 12:26:52   
SPOKY
ŽIVJO!
TUDI JAZ SEM MARČEVKA. SEM V 8. TEDNU NOSEČNOSTI. OD SAME SREČE SEM VČERAJ POZABILA VPRAŠATI GK ZA DATUM PORODA. TEJ PA SEM SI SAMA OKVIRNO IZRAČUNALA. PDP1.3.-4.3.
JUHUHU!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 251
25.7.2006 14:11:11   
dolgolaska
OLA!!!
vsem skupaj najprej en lep pozdravček!!!!
....glede vozičkov...a je katera od vas probala z trociklom it čez pločnik????????????????GROZAAAAA!!
...se nagne levo in desno in če ga dobro ne držiš se ti hoče kar prevrnt...kap....a tako lepi so,a ne???!!!!
Jaz jem folno(Tifol)..od kar vem da sem noseča...mi pač prej ni nihče povedal,da bi jo morala jesti že prej!
DOBRODOŠLE VSE NOVE SREČKE  user posted image !!!!!!!!!!!!!user posted image

Nekaj me še zanima...a na prvem pregledu dobiš slikco od ultrazvoka al ne???????????????Mi je včeri rekla kolegica da jo ona ni in tudi da ko je bila na prvem pregledu pri 10t, da g ni vklopil zvoka,tok da prvič ni slišala user posted image !Kaj zdej...a ti to pripada ali to g naredi če hoče???!!!!
THAISS IN TINAAJA od obeh mi je všeč voziček...no...katerega bosta mogoče imele....sm je tricikel...???
Thaiss...mogoče ti ga bo katera od babic kupila...ijjjjeeee!!!!user posted image

(odgovor članu SPOKY)
Neposredna povezava do sporočila: 252
25.7.2006 14:43:50   
marjetka
Jst sem bla prvič na pregledu pri 5t4d, k sm mal paniko naredla, ker sm mela rjav izcedek, čeprov vem da je to normalno, bl sm šla na pregled ker me je firbec matral. No vidla se je GV in ginekologinja mi je dala slikco (je rekla za spomin), tko da se mi zdi da bi jo mogla dobit, mislm al bodo bankrotiral če eno slikco sprintajo. To mi pa najbl živce požre če dohtarji šparajo na men user posted image , mislm jst ponavad se jim ne pustim, k enkrat so me že tko mal zašuštral.
No drgač pa dobre vole, k se bliža konc delavnika pa še začuda mi ni slabouser posted image .

(odgovor članu dolgolaska)
Neposredna povezava do sporočila: 253
25.7.2006 17:50:09   
tinaaja
Spoky dobrodosla :)
Dolgolaska - ja daj kaj napis,a  ne vids, da je kr zatisje user posted image user posted image
A pol pravis, da trikolesniki niso stabilni.. Jah manj so res kot 4, ampak vseeno.. Bom stestirala kako delujejo na plocniku :) AMpak pol konc leta, ko bo se led gor pa sneg. No, saj imamo se kar nekaj casa, da se odlocno a ne.. Eno pa vem, da pri vozicku hocem vrtljiva prva kolesa.
Slikco sem jaz prvic dobila takoj, ceprav je bil plodek velik 6-7mm. Pa na urgenici tudi. Mislim pa, da je bl od ginekologa odvisno user posted image  Moja mi je sama od sebe dala. Prosit ga za eno pa tud nic ne stane.
Karina- kako si? A pridno pocivas?
Pozdravcek vsem user posted image

(odgovor članu marjetka)
Neposredna povezava do sporočila: 254
25.7.2006 18:02:04   
tejčica
Jaz danes slikice nisem dobila, ker se dejansko vidi samo pikica. Je pa G sam rekel da naslednjič jo pa dobim. user posted image  Mojo prejšnjo G sem pa sama morala prosit za slikico, ki pa sem jo morala tudi plačati. Pa koliko godrnanja je bilo za eno slikico sprintat. Eni G si res vzamejo čas in ti vse razložijo, nekje pa se počutiš kot da si na tekočem traku. Jaz sem doživela oboje in sem sedaj res zadovoljna  s svojim G.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   [Brisano sporočilo]
25.7.2006 18:23:14   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu tejčica)
  Neposredna povezava do sporočila: 256
25.7.2006 18:51:32   
tejčica
Meaa, meni se zdi zelo čudno da ti ni naredila ultrazvoka. Jaz sem ga imela na prvem pregledu v prvi nosečnosti in tudi sedaj v drugi. Saj tako ti potrdi nosečnost in vidi da pikica lepo raste. Mislim da ti ta ultrazvok tudi pripada. Da moraš čakati na prvi ultrazvok do 12. tedna ko imaš nuhalno se mi zdi dobesedno kruto. In kako naj do takrat brezskrbno uživaš v nosečnosti!?!

Jaz sem UZ imela danes na prvem pregledu, imela ga bom tudi  28.8. na drugem, potem pa še tam okrog 20. in 30. tedna. To so redni UZ-ji ki ti jih naredi osebni G, če je potrebno je pa še kakšen vmes. Jaz bi na tvojem mestu o tem govorila s svojo G na naslednjem pregledu, ali pa res šla na samoplačniški UZ. Pa pozanimaj se, če ima tvoja G pri vseh nosečnicah tako prakso.

Tudi jaz imam težave s težo, saj imam kakih 20 kg preveč. Mi pa G danes o tem ni nič rekel. Sicer me niso nič tehtali, ampak moj višek je očiten brez da vaga to pokaže.user posted image  Vem pa sama da ne smem pretiravati. V prvi nosečnosti sem se zredila za 30 kg. Saj z malo je bilo vse dobro, meni pa je dobra polovica kilogramov ostala še do danes. S pritiskom pa nimam težav, sem imela vedno idealnega (tudi odkar imam težave s težo).

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 257
25.7.2006 18:56:22   
tinaaja
Meaa - ampak tole je pa ze kr mal prevec. Men je kr pritisk dvignl. Halo, kako ti ne naredi UZ?? Po zakonu si upravicena do 2 UZ preiskav, prva do 12 tedna,d ruga je morfologija. Poglej tukaj - Vodnik po prvaicah nosecnic: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=966, poglavje UZ preiskave v nosecnosti. Jaz imam to knjigico. S prvim UZ g ugotavlja visino nosecnosti, morebitno vecplodno nosecnot, nepravilnosti maternice a+in nepravilnosti zgodnjih oblik nosecnoti. Mislim, kwa si eni ginekologi dovolijo. Moras se postavit zase in zahtevat kar ti pripada. Bog ne daj, da bi bilo kaj narobe, ampak boljs prej ugotovit kot pa na NS, za katero bos placala vsaj 12000. user posted image user posted image user posted image
Pritisk pa zna bit nevaren - daj malo z iskalnikom preveri na RR, sem ze brala o tem.

Dajte si vse punce pogledat ta vodnik, res ima 15MB za downloadat, ampak da boste vedele, kaksne pravice imate in se ne pustile ginekologom tkole okol prinasat.
Meaa, prijaznost nic kaj dost ne pomaga, ce nima osnovnega delovanja poslihtanga..user posted image  Kaksno grozo si pol sele prej imela... Jaz bi od nje zahtevala brezplacen UZ, drugace pa bi definitivno sla na samoplacniskega pa zamenjala bi jo tud. Brez UZ niti ne ves, ce se otrocek ok razvija.. ahhh katastrofa.. sem se mal razburla - ampak dobro vem, kako je da prides na NS z upanje, da po 12 tednu bo pa ja vse ok, pa se ti svet podre v 1 sekundi. Nobeni ne privoscim tega!

< Sporočilo je popravil tinaaja -- 25.7.2006 18:58:19 >

Neposredna povezava do sporočila: 258
25.7.2006 19:02:06   
tinaaja
Pa se nekaj - MORAS??? se narocit na NS?? To je izbirni pregled, ne pa obvezen. Kwa pa ce ga ne zelis, al pa nimas denarja za placat al pa.. saj vseen kaj. Jezna sem, ko berem kaksen odnos imajo g do pacientk. Pa halo, me smo v enem ful obcutljivem obdobju - vsaj malo cloveski so lahko. No saj ne recem, vecina jih je. Moja tudi ni ne vem kaksna prijaznost, ampak vem pa, da je njena strokovnost na zelooo dobri ravni. In to mi oddtehta tisto, da se morda ne posveti tok bi si jaz zelela - ampak samo zato, ker vem, da je ona pogledala tisto, kar je vazno. Me imamo itak se en kup vprasanj, dvomov, skrbi, ki pa so za normalno nosecnost lahko brezpredmetne. zato pa so super tile forumi, da malo delis izkusnje  user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 259
25.7.2006 19:14:53   
dolgolaska
ja sm to pa res...to pa tudi jaz vem..čeprav je to moja prva nosečnost, da ti MORA naredi na prvem predledu ultrazvok!!!
Pojdi nazaj in ZAHTEVAJ da ti to nardi....!!!!!!!!user posted image
Zdejle sm se pa še jaz mal razkur.....

Ja ja TINAJAA...sm res kje ste vse....a se vse že na zasluženem dopustu al kaj???????????????????????
Ne morm sm jaz cel dan neki tuki gor čenčat...pa kr neki pisat.......ja tisto z trikolesniki je pa res...če imaš kje priliko probat...PROBAJ...pa da je po možnosti še v vozičku dojenček, KATASTROFA....
...sej ne da pluvam po njih...jaz si ga bom najbrž tud kupla...(so 100X lepši)samo če živiš kje kjer je veliko pločnikov....????

Aja...danes sem se vagala...a je mogoče da sem se po 6tuser posted image ,ŽE zredila za 1kg????????
Kaj pa ve???Ima katera že kakšen kg več??
Pa tudi trebušček se mi malo pozna...no ne morem ga več potegnit noter tako kot prej...pa ko karkoli pojem...me tako tišči..
Včeraj sva z mojim dragim šla na sprehod...mater....po 500m sem dihala ku konj...groza...kar brez sape sem ostala!!!!
Kaj pa ve ???Kej športate oz.kako se rekreirate v časuuser posted image

No zdaj pa veselo na delo in odgovarjat!!!!IIIIJJJJJEEEEEEEE

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 260
25.7.2006 19:34:44   
tinaaja
Dolgolaska, valda, da je mogoce, da se zredis user posted image  Jaz zdaj probam zvecer jest samo sadje. Da pa ne omenjam, da dopoldne mi uspe pojest tud 100g cokolade tko mimgrede user posted image  A ti mora pa popoldne delat? A imas turnus?
Sport - ja danes bi mogla it tect s skupino, pa se mi ne da. Pa na orbija se mi tud ne da.. Cist mi je dol padlo. Ampak se bom k seb spravila. Ampak kr pase mi popoldne izlezavat user posted image
Ev o v lj spet zacenja dezevat.. uff morda bo pa noc prijetna.. joj punce, pojutrisnem popoldne pa grem ze na morcka jupiiii

Neposredna povezava do sporočila: 261
25.7.2006 19:43:42   
dolgolaska
JA JAZ DELAM V TURNUSU...NA ŽALOST...TA TEDEN SEM POP.AMPAK SAMO ŠE DANES....JUTRI SEM DOP...POTEM PA TAKOJ PO ŠIHTU V AVTO IN NA MORJE JJJJJJJUUUPIIIIII!!!!DO NEDELJE BOM UŽIVALA,LENARLA IN SPALAAAAA!!!!!
Ja sej kar se hrane tiče tudi jaz ne pojem veliko!
Zjutraj mi nič ne paše..ko se spomnim na hrano mi gre na bruhanje  user posted image ...tok da prvo hrano dam v usta šele ob 13h, potem okoli 17h pojem kako štručko,vmes če sem lačna pa kaj od sadja.....to glih ni ne vem kolk, a ne???
Jaz pa se že redim....GROZA!!
Upam, da ne bo šlo tako naprej...ker če ne bom imela na koncu nosečnosti najbr že +30 al pa še več kil  user posted image !
Ti TINAJAA pa vidim da kar dosti športaš...potem najbrž imaš kondicije ku norc in nisi takoj zadihana...TAKO KOT JAZ!!
Jah...mogoče se pa kaj kmalu tudi jaz spravim na orbitrek al pa na kolo....user posted image      user posted image !!!!!!!!!!!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 262
25.7.2006 19:53:18   
urla
Pozdravljene user posted image !

Sem bila na user posted image pa pridem nazaj in na moje veselje ugotovim, da nas je iz dneva v dan več. Jupiiiiii!!!!

Jaz še vedno čakam na svoj prvi pregled, ki ga bom imela v 11 tednu. Malo sem žalostna, ker skoraj vse govorite o svojih srčkih, jaz pa mojega še nisem videla.
Slabost še vedno prisotna čez cel dan, karkoli naredim ni nič bolje. Moj user posted image je zelo razumevajoč in mi pusti počivati in se 100 % ukvarja z najinim prvorojencem.

Drugače pa sem bila stara 29 let in sem iz Ljubljane.
Trebušček je že rahlo napihnjen, na vagi se hvala bogu še nič ne pozna. Pri prvi nosečnosti je bilo +17 kg, ki pa so v enem letu prav vsi izginili.

Že kaj veste, kam boste šle rodit?

Pozdravček vsem in upam, da se bo vročina kaj kmalu nehala.

(odgovor članu malička)
Neposredna povezava do sporočila: 263
25.7.2006 21:38:44   
thaiss
Ojla čvekice!!!

meaa jaz sem imela prvi uz ob prvem pregledu (5t1d), kjer se je videla samo GV. Na naslednjem pregledu (6t1d) mi je ponovno naredil UZ, srček se je tudi videl, to slikico sem tudi dobila!! Dej se malček pozanimaj glede UZ, saj na podlagi tega potrdi, če je nosečnost sploh v maternici, koliko plodov je itd user posted image

dolgolaska  mogoče imaš prav glede 3 -kolesnikov, sam meni je tako všeč, dvomim da se mu bom odpovedala. Upam, da ga bosta tašča in tast kupla; neki sta že namignila!! sam kje je še to; najprej mora še par tednov preteč, da bomo malo bolj mirne.

Jaz dodatnih kg še nisem nabrala, na pregledu pred 10 dnevi sem jih imela 60, upam da se ne bom še kakšen mesec nič zredila user posted image . Pazim, da zvečer ne jem kej preveč težkega, ker mi pol vse skupi na želodec pade in ne morem spat. Pojem kak jogurt, čokolešnik.... Imam pa zvečer oz. že kar po kosilu full napihnjen trebuh in ga tut jaz ne morem veš tko elegantno not potegnit!!!
Joj, komi že čakam da bomo imele lepe zaobljene trebuščke user posted image !!

Lepo pančkajte.... vsaj tiste ki vas joškice ne bubajo user posted image ,
na pisanje jutri!

(odgovor članu urla)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   [Brisano sporočilo]
25.7.2006 22:28:36   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu thaiss)
  Neposredna povezava do sporočila: 265
26.7.2006 10:17:20   
tejčica
Jaz sem se ravnokar naročilna na nuhalno v Postojno k dr. Reševi. Jo katera pozna in ve če je dobra? Meni je Postojna najbližje, tako da sem se kar tam naročila. Sicer sem klicala samo informativno, ampak ker imajo gužvo sem se kar naročila. Imam jo pa 31.8., takrat bom pa noseča 12t4d. Stane 10.000 sit, v ceno pa so vštete tudi slikice. Sem pa vprašala tudi za 3D UZ. Nuhalno delajo s klasičnim UZ, s 3D UZ pa se opravi morfologija okrog 20. tedna.

Neposredna povezava do sporočila: 266
26.7.2006 11:53:16   
dolgolaska
ojla,srečeke user posted image !!!!!!!!!
evo mene...mal..kr tako...
zdejle me do pon.ni,greva z dragim mal na morje user posted image    user posted image ,da bom lažje dočakala 1.8.....user posted image  ,da se že končno naročim na pregled....KOMAJ ČAKAM!
drugače pa je vse po starem...zaspana ,iz trenutka v trenutek se mi razpoloženje menja...tok da...
aja zdejle po tanovem mi hoče še slabo bit..mislm groza!
no imejte se lepo in upam, da me ne boste preveć pogrešale user posted image    user posted image !!!!!!!ha-ha!
v pon.ko pridem se vam pa zopet javim, ve pa bodit ta čas pridne in veselo pišite,da bom imela kaj za čitat ko pridem !!!!!!!!!

PA-PA!!  user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 267
26.7.2006 12:03:09   
bibi
Evo mene iz user posted image !

Madonca ste naštepale toliko strani, da sem se komaj prebila skozi! user posted image

Pa opažam, da nas je že ogromno marčevk! Superca! user posted image

Meni je pa že 1 teden slabo in v nedeljo sem prvič bruhala! Groza, želodec me je tako bolel, da sem jokala od bolečin!

Drugače pa imam 03.08 tretji pregled pri ginekologu! Sem zadnjič vprašala svojo ginekologinjo glede UZ in je rekla, da ona vsem pacientkam naredi za vsak pregled UZ in to seveda brezplačno! In tudi slikico za vsako da!

Zgleda da je res odvisno od ginekologa do ginekologa! Naslednji teden se bova tudi zmenile glede NS. A gre katera v Velenje?

Glede kilogramov, sama imam 20 kg viška od svoje idelane telesne teže in zaenkrat imam pritisk normalen. Pa zdi se mi da sem se že malo zredila! Joj kr groza me je kaj šele bo! In tudi trebuh imam včasih tako napihnjen, da je groza!

Ej a imate ve prebavo normalno! Mene to ful matra, ker pred nosečnostjo sem vsak dan zjutraj šla na wc, sedaj pa čisto malo in to vsak 2 dan! No pa naj še povem, da sem nehala kadit! 

Lp. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 268
26.7.2006 12:13:13   
malička
ojla vsem, danes sem mela kontrolo oziroma uz plod velik 6 mm, srček lepo bije tako da je sedaj vse ok, se še tipkamo kaj , lepo se imejte.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 269
26.7.2006 12:13:27   
tinaaja
Bibi - Donat odpira user posted image user posted image  Pa cestitam glede kajenja, pri meni bo kmalu 1 mesec brez - na sreco brez problemov.
Dolgolaska - kako se pa ti drzis glede kajenja? ej, kwa pa ce ostanes in cvekas z nami namesto, da gres na morje.. Hehe kdo govori a, jaz pa jutri sibam na morje, ampak za 10 dni juhuhu

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 270
26.7.2006 12:19:29   
bibi
tinaaja jaz pijem Donat za žejo. user posted image  Zadnjič sem pa ga pogrela in ni nič pomagalo. user posted image

Ja jaz že tudi 1 mesec ne kadim in sploh ne čutim potrebe! Sploh ne morem verjet, da sem lahko čez noč nehala kaditi! Zdaj mi pa cigareti ful smrdijo in sem kr jezna če moj mož tu pa tam kdaj prižge cigareto!

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 271
26.7.2006 12:27:36   
dolgolaska
TINAJAA ...jah sej študiram,če bi sploh kam šla..al bi rajši čvekala z vami....Če ostaneš ti bom tudi jaz  user posted image !
Kar pa se tiče kajenja...hm....nisem še čist nehala....pokadim 5-6 cigaret na dan....ja ja ...sej se trudim....upam,da bom kmalu še bolj zmanjšala oz.nehala!Veš jaz sem prej pokadila celo škatlco na dan...če pa smo bili kje vzunaj ali pa na morju pa včasih tudi dve na dan....tok ,da sm kr pridna...no pridna bom ko bom nehala,če bom le lahko...pomoje ni glih ne vem kaka grozljivka če jih pokadim do 5...al je??????????????user posted image

No user posted image   imejte se lepo in uživajte 100 na uro,tako kot bom jaz na user posted image !!

TINAAJA...tebi pa želim lep in nepozaben dopust!!!user posted image

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 272
26.7.2006 12:33:45   
bibi
dolgolaska tudi jaz sem jih sprašila v 1 dnevu celo škatlo, včasih še več!

Veš kako sem se jim odpovedala? Preprosto ne morem si dovoliti, da bi otroku bilo kaj narobe zarad tega ker bi kadila in sem čez noč nehala! Počutim se pa odlično, ker ne kadim več!

Punci uživajta na dopustu!!!! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 273
26.7.2006 12:39:44   
tejčica
Bibi, dobrodošla nazaj z dopusta. Upam da te slabost hitro mine. Za prebavo pa pomagajo tudi suhe slive, najbolje zjutraj na tešče (namočene ali pa kar tako). Jaz sem včasih imela velike probleme s prebavo, odkar pa dopoldan jem samo sadje, pa se je uredila. Pri meni vpliva tudi jutranja bela kava.

Tinajaa in Bibi, obema čestitke ker sta prekinili s kajenjem! Pa tudi ti dolgolaska si zaslužiš pohvale, ker si tako zmanjšala število cigaret.

Malička, super da je vse vredu.user posted image

Dolgolaska in tinajaa, uživajta na dopustu maksimalno. Me bomo pa v tem času pridno klepetale, tako da bosta imeli dosti dela ko prideta nazaj.

(odgovor članu bibi)
Neposredna povezava do sporočila: 274
26.7.2006 12:41:52   
bibi
Hvala tejčica za nasvet glede sliv, sem čisto pozabila na njih! user posted image

(odgovor članu tejčica)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?