|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: "PRIJATELJICE"
25.6.2006 15:13:21   
Anonimen
Jaz čisto razumem situacijo "prijateljev" da so ob tebi ko kaj potrebujejo. To pa sem videla na primeru, ko je moj mož delal v kinu je imel ogromno "prijateljev" ki so ga obiskovali vsakič, ko je bil na sporedu dober film, da so se lahko ušunjali v dvorano.

Zdaj ko je od novega leta pustil to službo, ga nihče od bivših prijateljev ni enkrat poklical, niti 1x!user posted image  Tudi on ne more verjeti kam so izginili, pa saj mi mogoče da so vsi hodili k njemu zaradi kina. Ali pa vendar?Očitno je res, da to spoznaš ali pa recimo temu spregledaš ko se ti določena stvar zgodi. Jaz kar verjeti ne morem, da je moja 15-letna /po letih prijateljstva/ prijateljica preprosto in čez noč izginila, ker sem pač mama, ona bi pa rada sobote in nedelje še žurala z menoj, kot mi je razložila.

Jaz sem ji rekla, da meni pač ni do tega, ona pa je rekla da se s tem zakon še popestri dodatno, če te mož manj vidi. Meni pa ni do tega, da se manj vidiva, saj sva rada skupaj. Pri njih je pa tako, da on hodi ven petke, ona pa sobote in prej sva to počeli skupaj.

Zdaj imam pa otročke in se mi to več ne da in tudi ne zmorem, evo pa se je preprosto brez velikih besed odstranila iz mojega življenja. Jaz se s tem čisto strinjam, če si je to ona želela, a nekako verjeti pa ne morem, mi kar ne gre v glavo...

Kar se pa tiče obiskov sorodnikov pa raje ne govorim, da brat od moža še ni prišel pogledat tamalga ki je danes star leto in pol, vsi smo iz Ljubljane, no saj bi lahko o tem še marsikaj povedala, samo bi se morala prestavit na forum tašče...user posted image

Pa nič ni hudega, glavno da smo živi in zdravi in veseli!

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 26
26.6.2006 17:18:42   
Anonimen
tudi mene so po porodu zapustile vse moje dobre prijateljice, zdaj pa sem si našla že nove in boljše...

(odgovor članu karin412)
  Neposredna povezava do sporočila: 27
27.6.2006 8:47:10   
ssprdamj
Ja, prijateljice so pac poglavje zase. Tudi sama sem bila ze nekajkrat razocarana.
Je pa res, da si jaz vsaj v prvem mesecu nisem pretirano zelela obiskov, v porodnisnici pa sploh ne.
No, malce sem bila presenecena nad seznamom tistih, ki so prisli in onih, ki jih ni bilo. Sem pa precej oddaljena od nekatewrih in razumem, da nekaterim pac ni bilo lahko hitro priti. Pa tudi obveznosti imajo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 28
27.6.2006 19:20:27   
Anonimen
Tole je pa kar boleča tema. Se že nekaj časa spravljam, da napišem post.

Prijateljice...kolegice...znanke.... jst to kar mau pomešam, ker sem po naravi zelo ekstrovertiran tip in pol kar z odprtimi rokami sprejmem vse in dovolim, da mi zlezejo pod kožo. No zdaj ne več. Sem imela preveč bolečo izkušnjo. V službi kjer sem delala, prej preden sem sporočila, da sem noseča (pol so mi pokazali vrata), sem bila nadrejena 3 dekletom. Vedno sem govorila, da ne bom ena tistih groznih šefic, temveč da bom ustvarila prijetno delovno vzdušje. In res je blo tko. Kmalu nismo bile več samo sodelavke, temveč tudi kolegice. Skupaj smo preživele po 9-10 ur dnevno in meni osebno so zelo veliko pomenile. Ker po naravi nisem tip, ki bi strogo nastopil, sem raje naredila delo namesto njih, le prijazno sem jih opozarjala in se na tihem jezila.
Pa vendar... bile smo sodelavke, rade smo delale skupaj, družile smo se po službi, si zaupale vse svoje probeme, si pomagale...
3 leta smo delale skupaj. Dneva, ko sem izvedela, da zapuščam podjetje ne bom nikoli pozabila. Spakirala sem v 15 minuth in se poslovila...za vedno. Od takrat nisem slišala ne videla nobene. Od tega je minilo pol leta, zdi se mi že cela večnost. Večkrat mislim nanje, saj nikakor ne morem razumeti, kako te lahko nekdo tako hitro pozabi, izbriše iz svojega življenja. Vedno so mi govorili, kako z svojo pozitivnostjo preženem še tako črne oblake, da se radi zgledujejo po meni in da na človeku pustim močan vtis... Pa vendar mojih punc ni več... In kakor pravi pregovor: Prijatelj je kot senca. Izgine takoj, ko nate prenega sijati sonce.
To je bila boleča izkušnja, za katero sem  kriva povsem sama. Sodelavec je eno, prijatelj pa nekaj povsem drugega.

Ampak...prav kmalu sem ravno na RR spoznala krasno punco. Kdo bi si mislil - na internetu!
In to dekle, mi nudi iskrenejše prijateljstvo, kot 1000 "prijateljic" do sedaj. Vem da je tam, vem, da mi bo prisluhnila in vem, da mi bo pomagala. Vem, da ne bo izginila kot senca, pa če tudi vame udari strela!
Hothien  user posted image  hvala ti! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ssprdamj)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
27.6.2006 21:05:35   
fuzzy
Jaz sem previdna in dolgo traja preden nekomu rečem prijatelj. Tista prijateljstva, ki jih imam, pa so večinoma stara - eno sega celo v vrtčevska leta user posted image . Včasih se malce odtujimo, se izgubimo v obveznostih vsakdana, potem pa se zopet poiščemo in je kot da bi se nazadnje videli včeraj. Prijateljstvo, ki je bilo tolikokrat dokazano in preizkušeno, omogoča pogovor brez mask in sprenevedanja in to je tisto, kar najbolj cenim pri starih prijateljih.user posted image

Tole misel pa sem nekje prebrala še kot osnovnošolka: Ne bodi srečen, če te ima nekdo takoj raje kot stare prijatelje. Nekoč boš tudi ti star prijatelj in te bodo novi zlahka nadomestili. Zato sem na začetku raje malce zadržana. Se pa kdaj zgodi, da kdo misli, da sva prijatelja, po mojih merilih pa sva v najboljšem primeru zgolj kolega. Se to dogaja tudi ostalim?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
27.6.2006 23:43:03   
Anonimen
ja, tudi meni se je zgodilo, da sem nekoga smatrala za kolegico ali znanko,ona pa me je že vsak dan klicarila in mislila,da zdaj sva pa prijateljici za vedno....

Ampak, da te prijatelji s katerimi si 15, 20 let razočarajo pa najprej seveda boli. No jaz sem se že sprijaznila, teli vaši čvekci so mi ful pomagaliuser posted image

Meni ni problem sklepati prijateljstva, lahko grem v trgovino in se začvekam s trgovko ali pa naključno punco, vendar sem verjela v neko zvestobo prijateljic...

Od zdaj naprej bom previdnejša, ne bom več tako slepo verjela da bo prijateljstvo trajalo večno...kar se pa ostalega tiče sem pa odprta in pripravljena sprejeti nove prijateljice v svoje življenje in če dobro razmislim, verjetno je tako moralo biti, vse se zgodi z določenim namenom, verjetno je to nekaj, kar sem potrebovala, da se stare umaknejo in se naredi prostor za nove osebe, ki bodo prišle v moje življenje...user posted image

sramežljivka-če ti kaj pomaga,tudi mene sta moj šef plus s katerim sva imela super odnos plus moja dobra sodelavka v 15 minutah skenslala, ko sem jima sporočila da sem noseča. Še uro nazaj sem imela redno službo, 15 minut kasneje SEM PA ŽE SAMA TIPKALA SVOJO ODPOVED, seveda po šefovem nareku...user posted image

(odgovor članu fuzzy)
  Neposredna povezava do sporočila: 31
28.6.2006 7:13:22   
pascalina
No pri meni pa je ravno obratna situacija. Odkar je moja najboljša prijateljica izvedela da je noseča, se me izogiba, nikakor noče komunicirati z mano.mogoče samo preko e maila, da mi sporoči da pride v moj kraj na obisk, da sem ja vsa na trnih (je oddaljena kar nekaj km),, da bi se res lahko dobile na pijači, pa se to ne zgodi. sporoči mi samo če se ima kaj nujno za pohvalit.
pa sem se na začetku zelo sekirala in jokala, zdaj pa mi je vseeno, sprejela sem njeno "igrico" pa mi je zdaj čisto lazje pri duši. vem pa že zdaj, da ko bo rodila me bo takoj poklicala da naj pridem pogledat dete ali pa se bo pojavila celo na mojih vratih, da bo ja dobila moje darilo in bo tudi dobila. mogoče jo zdaj dajejo samo nosečniški hormoni, pa pol k bo rodila (bomo vidl čez 1 mesec) da jo bo minilo in da bo vse po starem ali vsaj malo po starem.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 32
28.6.2006 14:01:05   
Anonimen
PASCALINA - to je pa res še bolj čudna situacija, ali ti je morda omenila kdaj da je kaj narobe. Da bi kar takole izginila pri tem da je ona noseča, je pa čudno. Posebej če se ti rada pohvali za kakšno stvar.user posted image

Če mene vprašaš je tudi kasneje ne boš dosti videla, morda se motim a potem bo imela veliko dela z otrokom in če sta še oddaljeni kot praviš, ne vem če bo kaj bolje, glede na to, da se sedaj ko ima še čas ne potrudi priti do tebe.

Tudi neka moja dobra prijateljica, ki je pred parimi leti rodila, ko jaz še nisem imela otrok, se je takrat kar umaknila. Vprašala sem jo kaj je narobe, zakaj me več ne pokliče, pa je rekla da imamo zdaj pač vsi drugačne interese. Ona je rekla, da ima pleničke in tamalo, jaz pa sem še lutala in hodila na zabave. In je pač določila da to ne gre skupaj in da se očitno tudi videti ne da več, ne vem zakaj, morda nisva imeli iste teme za čvekanje....pa čeprav mene ne bi motilo malo čvekati o njeni dojenčici malo pa o tem kar se je meni dogajalo.

Torej stvar se ni nikoli popravila, iz prej 10-letnega prijateljstva sva zdaj na živjo in par besed, stanujeva pa par metrov stran druga od druge...user posted image

(odgovor članu pascalina)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
28.6.2006 21:15:43   
Babaloo
Sem prebrala tvoj odgovor. Ja, pol so pa res nesramne mrhe. Zame to niso prave prijateljice. No, si vsaj spoznala njihovo pravo naravo. Na žalost. Škoda je, da se take stvari zgodijo ,ker ni potem nikoli več tako, kot je bilo.
Tudi ena moja prijateljica se je odtujila. Sem jo in jo še vedno vabim, naj se kaj oglasi, pa ni ne duha ne sluha o njej. Sva se enkrat potem dobili pa se mi zdi, da se skoraj nisva imela kaj pogovarjat. A ni to žalostno??
Kaj to pomeni, da niti ena tvoja pirjateljica ni prišla pogledat otroka??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
28.6.2006 22:20:24   
Anonimen
Se mi zdi, da prijatelji pridejo, ko jih najmanj pričakujemo in da jih najdemo, ko jih več ne iščemo.

Čudne so poti in razlogi, zakaj jih v določenem trenutku ne najdemo ali zakaj nas v nekem trenutku zapustijo. Težko je te razloge najti in težko jih je opisati. Prijateljstvo je sestavljeno iz mnogo več kot obiska ob rojstvu otroka ali čestitke ob kakšnem, za nas pomembnem dogodku.

Prijateljstvo je tista zvezda, ki sveti za nas, ko vse druge ugasnejo. Vse tiste, ki se rade pokažejo na odru ko poteka glavna predstava. Pravzaprav je to zelo poceni varianta dokazovanja naše prijateljske vrednosti, čim bolj pompozen obisk in čim večje darila, da se pokažemo.

Življenje nam daje mnogo več priložnosti, da z nekom stkemo močne vezi. Mnogo vsakodnevnih priložnosti, majhnih, drobnih, navidez nepomembnih. Trenutke tišine, trenutke "brezveznega" veselja, barvite trenutke neštetih razpoloženj, trenutke, nepomembne za zgodovino, ampak toliko bolj za naše srce.
Če z njimi ravnamo pazljivo, tenkočutno, če jih potrpežljivo prepletamo, se bo tak dogodek, kot je rojstvo otroka, lepo vtkal v to fino vezenino.

Verjamem, da nam življenje nameni tisto, kar se moramo še naučiti. Ne bodi razočarana, ker te prijateljice niso obiskale. Nihče v tem odnosu ni "dober" ali "slab".

Če meniš, da te prijateljice niso obiskale, ker so ti na nek način "nevoščljive", pokaži, da si ti prava oseba. Povej jim, na lep način, da si razočarana, ker jih ni bilo. Če boš iskrena, ampak resnično iskrena, je velika verjetnost, da bodo razumele. Če ne bodo želele ali mogle razumeti, so bile vaše poti že pred rojstvom otroka različne. To je lepa priložnost zate, da si ob naslednjem "poskusu" tkanja prijateljstva iskrena. Zelo iskrena.

In iskrenost je tista, ki nas povezuje. "Med iskrenimi ljudi, so preproste vse reči".  In ne "pomembni" dogodki našega življenja. Ti so samo lep sončen dan, da se veselimo vsega tistega, kar smo doživeli skupaj.

(odgovor članu Babaloo)
  Neposredna povezava do sporočila: 35
28.6.2006 22:49:32   
Anonimen
Babaloo - v porodnišnico je prišla kot sem že napisala, dekle, ki sem jo spoznala dva tedna pred porodom v Šparu, tudi z majhnim otročkom, malo sva počvekali, si izmenjali mobitele oz. št. in se je oglasila z veliko žirafo za punčko.

Pa še ena prijateljica, ki si tudi zelo želi otrok, pa ji je težko gledati najbrž če jih kdo ima medtem ko jih ona še nima, se je tudi oglasila.

No, to sta že dve. Ampak ker sem jaz imela ogromno prijateljic, se mi zdi, kot da ni bilo nobene.user posted image

Ne vem, zakaj se je vse tako obrnile. Ne mislim, da so mi nevoščljive, morda žalostne, ker so 3 imele splave, med njimi sta dve rodili mrtvega otroka, pa jim je morda težko gledati dojenčka. Ne vem, ker tudi nisem nobene nič spraševala. Saj ni treba, da bi me obiskale. Le kako čestitko da bi prejela, ali pa kak sms, zdaj ko je že 18 dni od poroda, npr. da bi katero zanimalo kako je potekal porod, kako sem jaz in tamala sedaj, nič, niti glasu in to me je prizadelo. To nezanimanje....pa ne vem zakaj..

A se s tem ne obremenjujem več. Mič, ful si lepo napisala, vse in vse je res, kot sem rekla, sem se sprijaznila, da je tako, verjamem, da bodo v moje življenje prišle nove prijateljice in verjamem da je to zato, ker tako mora biti in mi je tako namenjeno...prihajajo nove, boljše, morda pa bodo to tiste taprave...ki bodo ob meni ostale....user posted image

Hvala vsem, ki ste napisale svoja mnenja, že ta občutek je zelo lep in mi je dalo vedeti, da obstaja še veliko bodočih prijateljic le ozreti se je treba okoli...Čeprav so me stare razočarale, se veselim novih, ki bodo še prišle..user posted image

Polepšale ste mi dan....user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 36
30.6.2006 1:27:11   
Anonimen
vse bivše prijateljice je treba hitro pozabiti in se narediti kot da jih nikoli ni bilo in niso obstajale. Če so take naj bodo kar same. jaz ne bi nobeni oprostila če bi hotela bit spet z mano prijatla. Same so krive za vse

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 37
30.6.2006 22:19:34   
petra*
Ne vem - vsak ima svoj prav. Zakaj odreagirajo na način kot odreagirajo ??? Kdo ve. Vedo samo one same.Ja, poznam tudi jaz to plat zgodbe. No, pri meni je bilo malo drugače. Pri meni pa po smrti moje hčerke ni bilo blizu več "pravih" prijateljic. Seveda, ja vem : strah, ne vejo kaj reči ... pa vseeno... a to je že druga zgodba in ne paše ravno v to temo.Bi pa se postavila v vlogo dveh prijateljic, ki sta izgubili otročke. Njih pa razumem. Pa čeprav imata že otroke doma vseeno. Vseeno boli, vseeno je težko narediti ta korak. Vseeno je težko poslušati o nosečnosti, o porodu. In mogoče toliko bolj težko, ker si (bila) njuna dobra prijateljica. Velikokrat je lažje "pogledati" otroka znanke, ali mimoidoče kot pa prijateljice. Zelo pogosto se tako dogaja.In res je, da v vsaki prelomnici, v vsakem obdobju našega življenja nekdo odhaja in drug prihaja.Vendar velikokrat smo zaslepljeni od razočaranja nad prijatelji, ki so nas zapustili in ne vidimo tistih, ki prihajajo in si želijo naše blilžine.Je že tako, da prijatelji prihajajo in odhajajo iz našega življenja a vsak pusti svoj odtis v našem življenju. In res je tudi, da pride čas, ko smo določen odnos - prijateljstvo prerastli in takrat si moramo upati in dovoliti iti naprej in se ozreti okoli sebe in odpreti srce za tiste, ki si želijo deliti trenutke z nami,Diana srečno tudi tebi, in ozri se naokoli :) petra*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
30.6.2006 23:04:13   
natalia
jaz nikoli nisem imela takih prijateljic, da bi se veliko videvale ali hodile domov na obiske. tako da jih ne pogrešam. opažam pa, da so vsi prijatelji postali starši za nama in da se sedaj večino časa držijo bolj doma..

isto.

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu petra*)
Neposredna povezava do sporočila: 39
3.7.2006 0:20:16   
Anonimen
Natalia,user posted image saj meni je logično, da se obiski zmanjšajo, ko pridejo otroci in da se vsak zadržuje raje doma. Meni je tako prav in mi tudi paše, toda kakšen tel. klic, pa da te kdo vpraša kako si, to je pa vsaj nekaj kar pričakuješ od prijateljic. Sicer pa sem morda imela prevelika pričakovanja.

Petra, user posted image  žal mi je, ko slišim, da si izgubila svojo hčerkico. Vem kako to izgleda, saj je moja mama izgubila sina oz. mojega brata, pa je od tega minilo 20 let, pa je še sedaj vsa zmešana od bolečine. Tako da ti lahko samo rečem, da mi je hudo zate, pa čeprav te ne poznam, me stiska pri srcu. Grozno je to, da se ti nekaj takega zgodi.user posted image

Morda imaš prav, morda moji dve prijateljici preveč boli izguba. Ena je splavila še preden sem imela prvega otroka in pri prvem otroku ni delala problema, res pa da se je obisk zelo zmanjšal, pri drugem jo pa ni več bilo. Druga je pa res mislila da bo rodila pred menoj, še šalili sva se da zdaj bom pa jaz na vrsti, pa ji je prenehal biti srček v trebuhu v 5 mesecu in je potem rodila mrtvega. Jaz sem pa takoj zatem zanosila...verjetno imaš prav. Hudo, je vse skupaj.

Petra tudi jaz tebi želim veliko moči, da prebrodiš to hudo bolečino in ti pošiljam veliko pozitivnih misli in en topel user posted image

(odgovor članu natalia)
  Neposredna povezava do sporočila: 40
7.7.2006 15:09:30   
tehnofil
IZVIRNO SPOROČILO: DIANA 5
ali so tudi vas frendice dobesedno skenslale odkar ste mamice.

Nastajajo nove povezave in prejšnje usihajo, ker so interesi spremenjeni.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 41
8.7.2006 0:13:45   
Anonimen
Tehnofil, bo kar držalo to kar praviš user posted image

(odgovor članu tehnofil)
  Neposredna povezava do sporočila: 42
8.7.2006 9:12:32   
daddy
IZVIRNO SPOROČILO: al bina

rekla bi samo to, da je prijateljstvo trreba gojiti v vsakem trenutku. Mogoče si bila pa pač nezanimiva med nosečnostjo, ko si govorila samo o tem, kako se počutiš, kasneje samo o otroku, oh, mame tako rade nkladajo v tri krasne o svojih otrocih, čeprav sogovornika ne zanima, O.K, pet minut že, dlje pa ne....Ne vem, jaz imam iste prijateljice prej in sedaj. Malo pomisli tudi v to smer.

al bina, jaz ti plačam avtorske pravice za tale post  user posted image user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 43
9.7.2006 22:29:20   
Anonimen
moram povedati, da se je danes čudežno pojavila ena od izgubljenih prijateljic.

Prišla je pogledati tamalega in dojenčico in mi prinesla darilo. Zanimivo, morda je pa prebirala tele naše poste.

No, je pa rekla da ni nič narobe, le veliko dela je imela v službi...

Stvari se včasih uredijo tudi same po sebi očitno...user posted image  user posted image

(odgovor članu daddy)
  Neposredna povezava do sporočila: 44
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?