|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ovulacija
18.11.2008 11:51:39   
S*
S* bi rada povedala, da mi je čudno, da rečeš, da imaš O vedno 19. ali 20. dan, potem pa M sledi glede na to, kakšen cikel je tisti mesec - kratek ali dolg. Ok, možno je seveda tudi to, ampak sem ravno par dni nazaj brala, da je čas med O in M skoraj pri vseh, okrog 95 % dekletih, vedno isti. Se pa čas od M do O spreminja. Na O pač vpliva dosti dejavnikov, tudi psiha user posted image , zato je to variabilno, po O pa naj bi bilo vedno isto. No, samo to sem želela pripomnit. Ampak dajmo se že preselit na temo ovulacija, no... ker si imamo tolko za povedat.

Giotti sem poslušala tvoj nasvet in ti odgovarjam na teji temi, da ne bomo delala gužve na temi II pričakujemo novembra.

Jaz glede O nisem neki ekspert, nekaj sem prebrala, skozi pa se učim iz vaših odgovorov. Jaz sem včeraj nesla ginekologinji 3 mesečne grafe z mojo T in na vsakem se lepo vidi kdaj naj bi bila O in to je 19 ali 20 dan. M pa sem potem dobila različno, enkrat čez 16 dni, enkrat čez 13 in enkrat čez 11 dni. Res pa je, da moje O ne spremlja skoraj nobena sluz, občutim pa špikanje v jajčnikih in kakšen mozoljček se pojavi na obrazu. Sicer pa, izcedkov nimam nikoli in moja ginekologinja pravi, da je sluz največkrat odsoten znak pri O.
Sama sem se odločila da bom T spremljala še naprej, umes pa bom mojega user posted image , poslala na pregled njegovih user posted image , če bo z njegove strani vse b.p., pa se bom moji M in O še bolj temeljito posvetila.
Do takrat pa veselo na delo, dokler nama je user posted image še v užitek.

(odgovor članu Sophie1)
Neposredna povezava do sporočila: 26
18.11.2008 12:02:30   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: Sophie1

Tudi jaz sem nekje prebrala, da semenčece lahko preživijo do 4 dni. Sicer je to res možno, ampak to so po moje redke izjeme, drugače bi bile že vse noseče po 2 spolnih odnosih mesečno.

Zato pa se tako zelo zanimam za ovulacijo, ker me zanima, če je fora res v tem, da "trofneš" pravi trenutek.

Imam že eno hčerko, ki je "uspela" v četrtem poskusu, spolne odnose sva imela vsake dva dni, večinoma samo okrog ovulacije (izračunani na RR za najkrajši in najdaljši cikel). Zdaj sva kar nekaj let starejša, oz. v letih, ko plodnost že pada, pa sem se lotila malo bolj natančnega ugotavljanja ovulacije.

piše celo, da semenčice preživijo do 5 dni...je možno kot tudi to, da samo 1x na mesecuser posted image pa zanisiš...ker tu je pomembno vse od kvalitete semenčec do O-ja, pa seveda pa je po mojem najbolj pomembno obdobje ko se semenčece+jajčece oplodita in (uspešno)vgnezdita...tako, da to je loterija pravi Pušenjak 

(odgovor članu Sophie1)
Neposredna povezava do sporočila: 27
18.11.2008 12:15:01   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: S*

Jaz glede O nisem neki ekspert, nekaj sem prebrala, skozi pa se učim iz vaših odgovorov. Jaz sem včeraj nesla ginekologinji 3 mesečne grafe z mojo T in na vsakem se lepo vidi kdaj naj bi bila O in to je 19 ali 20 dan. M pa sem potem dobila različno, enkrat čez 16 dni, enkrat čez 13 in enkrat čez 11 dni. Res pa je, da moje O ne spremlja skoraj nobena sluz, občutim pa špikanje v jajčnikih in kakšen mozoljček se pojavi na obrazu. Sicer pa, izcedkov nimam nikoli in moja ginekologinja pravi, da je sluz največkrat odsoten znak pri O.
Sama sem se odločila da bom T spremljala še naprej, umes pa bom mojega user posted image , poslala na pregled njegovih user posted image , če bo z njegove strani vse b.p., pa se bom moji M in O še bolj temeljito posvetila.
Do takrat pa veselo na delo, dokler nama je user posted image še v užitek.

S*, si rekla, da ti j eG rekla da imaš kratko lutealno fazo...prebrala sem, da naj bi bila 'normalna' 14dni ali misliš da ima to tudi kaj opraviti s hormoni npr. progesteron?

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 28
18.11.2008 12:56:22   
crvicek
Jaz pa sem bila ta mesec na UZ pri G na 11. dan ciklusa (slučajno) in mi je rekla, da bo O nastopila vsak čas - v naslednjih urah. oz naslednji dan. Sama sem si z merjenjem temperature in O testi tudi ugotovila, da imam O na 12. dan v 28. - 29. dnevnem ciklusu. 7. dan ciklusa me začne špikati v jajčnikih, napihnjen trebuh, prsi mi nabreknejo vendar niso boleče kot pred M, pojavi se mi gosta motna sluz in vse to traja do 11. dne. 11. dan bolečina v jajčnikih poneha in se začne pojavljat prozorna sluz. Jaz sem si razlagala, da me bolijo jajčniki ko folikli rastejo do razpoka, pa sem zadnjič povprašala G in je rekla da je točno tako. Prozorno sluz pa povzroči hormon, ki se izloči ob razpoku in tako kot je dejala Tane, lahko traja O od nekaj ur do 2 dni. Npr. pri meni na 13. dan izginejo vsi znaki, tako da sem 100%, da imam O na 12. dan. Mi je pa G tudi povedala, da na O zelo vpliva stres, zato ni vsak ciklus ovulatoren. Pri prvi nosečnosti sem zanosila, ko sva v ciklusu user posted image samo 1x, na dan O. Zdaj pa še čakam na +.

Najini princeski raseta...

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 29
18.11.2008 12:59:54   
S*
Tane, mislim da je progesteron tisti, ki upliva na lutealno fazo. G mi je rekla, da bolj kot dolžina zna biti problem to, da mi je v zadnjih dveh ciklih T padala postopoma. Smo se pa zmenile tako, da če bodo user posted image od mojega user posted image  uredu, da mi bo predpisala ene hormonske tablete, ki podaljšajo to fazo in pomagajo plodu, da se ugnezdi.

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 30
18.11.2008 15:57:05   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

7. dan ciklusa me začne špikati v jajčnikih, napihnjen trebuh, prsi mi nabreknejo vendar niso boleče kot pred M, pojavi se mi gosta motna sluz in vse to traja do 11. dne. 11. dan bolečina v jajčnikih poneha in se začne pojavljat prozorna sluz.

jaz ima isto ampak na 9.dan ciklusa me začnejo boleti jajčniki sem ravno včeraj razmišljala pa ž eprejšnji mesec ali imama morda že O, ker je bilo isto špikanje v jajčnikih, pa kot praviš ti še gosta sluz pa nato prozorna, jaz sme tud mislila, da imam O na 12 dan ampak prejšnji mesec je bila zagotovo na 15.dan cikla vsaj takrat so me jajčniki ful boleli, naslednji dan pa nič več.
no, t amesec imam pa že na 10 ali 11 dan cikla (ne vem točno kateri dan začet šteti) prozorno sluz, bomo videli kaj bo jutri rekla G kako kaže z mojo O.

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 31
18.11.2008 16:00:27   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: S*

Tane, mislim da je progesteron tisti, ki upliva na lutealno fazo. G mi je rekla, da bolj kot dolžina zna biti problem to, da mi je v zadnjih dveh ciklih T padala postopoma. Smo se pa zmenile tako, da če bodo user posted image od mojega user posted image  uredu, da mi bo predpisala ene hormonske tablete, ki podaljšajo to fazo in pomagajo plodu, da se ugnezdi.

uf, škoda da jo nisi vprašala kateri so ti hormoni, morda gre za progesteron. V Sloveniji ponavadi predpišejo Dabroston: http://www.neplodnost.info/ziva/portal/article.php?story=20050610134235374&query=dabroston

1. KAJ JE ZDRAVILO dabroston IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO
dabroston vsebuje učinkovino didrogesteron, ki spada v skupino zdravil z delovanjem
na spolne organe. dabroston je sintetični peroralni gestagen, podoben progesteronu, ki
nastaja v rumenem telesu in ima čisti progesteronski učinek na maternico in celice, ki
imajo gestagenske receptorje. Maternična sluznica, ki se proliferira pod vplivom
estrogena, dabroston spremeni v sekretornega.

vendar pa je Prometrium ali Utrogestan čisti progesteron, ki se dobi v Italiji ali Avstriji.

No, več o tem ti povem če bo treba...

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 32
18.11.2008 16:35:40   
Anonimen
Mene pa tudi nekaj zanima glede ovulacije oz. ovulacijske sluzi ... Zadnje čase opažam, da imam najprej sluz okrog 9. dne cikla, potem pa spet tam okrog 14., 15. dne, ko naj bi po mojem nastopila ovulacija (tudi G mi je tako rekla na preledu). No, potem ko se ta "jajčasta" sluz ustavi, pride samo enkrat (včasih dvakrat) ven tak obilen kos sluzi, ki je še vedno pozorna, ampak zgleda kot nek skupek. V velikosti lešnika, recimo. Ima mogoče katera podobne izkušnje? Kaj bi to bilo? Konec ovulacije? Torej, trenutek, ko je pravi čas za user posted image ? Ali je takrat že prepozno?

(odgovor članu tane)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
18.11.2008 16:52:40   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene pa tudi nekaj zanima glede ovulacije oz. ovulacijske sluzi ... Zadnje čase opažam, da imam najprej sluz okrog 9. dne cikla, potem pa spet tam okrog 14., 15. dne, ko naj bi po mojem nastopila ovulacija (tudi G mi je tako rekla na preledu). No, potem ko se ta "jajčasta" sluz ustavi, pride samo enkrat (včasih dvakrat) ven tak obilen kos sluzi, ki je še vedno pozorna, ampak zgleda kot nek skupek. V velikosti lešnika, recimo. Ima mogoče katera podobne izkušnje? Kaj bi to bilo? Konec ovulacije? Torej, trenutek, ko je pravi čas za user posted image ? Ali je takrat že prepozno?

Prepozno!!! Konec ovulacije!! Ljubezen je treba delat prej!

Torej, sluz mora biti zelo dolga, prozorna in vlečljiva kot čigumi. Takrat naj se dela ljubezen. Grudice niso okej in je ovulacija že mimo.

A res ni nobene pupe tule, ki ji temperatura narašča 3 do 4 dni, preden se ustali?

Na primer,

16. dan 36.8
17. dan 36.9
18. dan 37.0
19. dan 37.1

in potem do M, ki pride nekje 27. dan, skoz ta višja vrednost (37.1)? Al se vam vsem v enem dnevu T dvigne?
In kako vedeti, kateri dan je O po takšnem temperaturnem grafu user posted image  ?

Tudi jaz se bojim, da je od moje O do M ful malo dni user posted image  In pa moja M je zelo švoh in kratka, kaj če je sluznica pretanka user posted image  Any comments??

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
18.11.2008 16:53:48   
tane
Anonimna, ne vem čisto točno glede tega kar opisuješ skupek sluzi/v velikosti lešnika.

pri meni je najprej precej gosta rahlo rumenkasta, nato pa prozorna in bolj tekoča, v bistvu kar čutim tak moker občutek ko priteče in imam takrat vedno dnevni vložek, potem imam ponavadi ene 3 dni tako sluz in nato bolečine v jajčnikih, takrat je nastopila O, tako je giottki povedala njena G.
prejšnji mesec so se pri meni bolečine v jajčnikih začele zjutraj v službi pa sva potem zvečeruser posted image vendar ni bilo uspeha tko da...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 35
18.11.2008 16:55:43   
tane
giottkica, jaz šibam domov delat ljubezen, če lahko uporabim tvoj izrazuser posted image

aha, še to če imaš še kakšno vprašanje, pa mi ga/jih napiši p alahko potem jutri mojo G še o tem izprašam, če sem že pri njej, si bom kar seznamček naredila, če ne tam vse pozabim, ker se ji mudi me ven poslat...

zjutraj še delam do 11:30 nato pa grem domov in na pregled, pa mi pošlji ok.

< Sporočilo je popravil tane -- 18.11.2008 16:58:28 >

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 36
18.11.2008 17:42:05   
crvicek
Anonimna, ma kaj se ti to pojavi po user posted image oz. drugo jutro? Jaz sem opazila, da če user posted image zvečer in potem kar zaspim, se mi drugo jutro tudi izloči strjena sluz poleg prozorne sluzi. Tako je tudi težko spoznat pravo O sluz.
Sem pa ta mesec dobila eno rahlo vnetje nožnice, po tem, ko sem po user posted image kar zaspala, ker baje da spermiji podrejo bazičnost nožnice. Ker pa sem v tem obdobju bolj dovzetna za vse okužbe, sem še to ufasla. Ma ni bilo hudega, 2 dni sem se umivala z razredčenim kisom in je vnetje izzvenelo. Če bazičnost nožnice ni prava, baje da tudi spermiji ne preživijo. To sem nekje prebrala, ko sem prebirala o vnetju nožnice.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 37
18.11.2008 19:00:38   
*talcy*
ojla punce ... jaz sem rodila en mesec nazaj ... sem imela pa lani septembra splav (zanosila v tretjem poskusu ) sem non stop gledla na to ovulacijo in računala kdaj bo tako da dobro da je ratalo sploh v tretje kolikor sem računala ... pol sem po dveh mesecih user posted image  splavila (septembra) user posted image   pol sem počakala do januarja in takoj po menstruaciji user posted image  vsake dva dni in glej ga se je prijelo user posted image  tko da zdaj imam štručko doma .... zato ne sekirajte se in ne računajte kdaj bo O ..... 

PA SREČNO

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 38
18.11.2008 20:00:09   
kitka1

In po besedah moje g lahko ovulacija nastopi kadarkoli, saj lahko vzburjenje pripelje do nje. In sama mi je rekla, da naj čim manj računam. Pa pač nisem, zato mi je pa morda uspelo.

Dreamhorse, super, da nekaterim uspe tako. Ampak tale tvoja ginekologinja ima pa malo bose, če ti je to rekla. Kot prvo: ovulacijo sproži povečanje Lh hormona in kot drugo nima vzburjenje prav nobene povezave z njo. Kvečjemu lahko nekoliko pomaga plavalčkom na poti, pa še to je zanemarljivo. No, ta debata je že mimo.

Bi pa vseeno rada Giottki rekla, da ima super ginekologinjo, če ji takoj dela UZ (ki je res osnoven pregled in še poceni) in ji svetuje, naj si meri temperaturo, da bolje spozna svoje telo. Giotti, ne vem, če ti je že katera odgovorila v zvezi s postopno dvigajočo temperaturo (se mi ne da brati vsega:), lahko ti povem samo, kaj sem sama ugotovila (merim si jo že leto in pol in sem preštudirala veliko literature na to in podobne teme).

Seveda je vsaka ženska poglavje zase, nek vzorec pa vseeno obstaja. Temperatura je pred ovulacijo nizka (npr. 36,3), tik pred ovulacijo (kakšen dan) pri nekaterih včasih celo še nekoliko pade (npr. 36,1 - ni pa to pravilo), po ovulaciji pa se dvigne za približno 0,5 stopinje ali več (npr. na 36, 8). Ni pravila, kako hitro se dviguje, odvisno je, kako narašča hormon progesteron, ki povzroča dvig temperature, hkrati pa tudi debelitev sluznice (priprava za vgnezditev). Pri nekaterih se dvigne hitro, pri drugih počasi. Pri meni se npr. dviguje temperatura okoli 3 dni po ovulaciji in ko doseže približno 36, 8, vztraja do enega dneva pred menstruacijo, ko mi vedno pade na 36,6 in drug dan pride nesramna user posted image .

Zelo dobra stran je http://www.fertilityfriend.com/, kjer se lahko registriraš, zapisuješ vse znake, prebiraš elektronsko knjigo (dobre in preproste razlage vsega, kar te zanima), si ogleduješ grafe drugih deklet ... Skratka, zelo zelo kvaliteten portal. Če boš imela kakšno vprašanje v zvezi z njim, mi pošlji ZS (na začetku znaš biti malo zbegana zaradi številnih podatkov in možnosti...).

Pa veliko sreče pri načrtovanju user posted image .

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 39
18.11.2008 20:13:36   
kitka1
Giotti, zdaj sem prebrala še tvoj zadnji post. Ja, pri meni se tudi tako dviguje temperatura.

Ovulacija je pa verjetno zadnji dan, ko je temperatura še čisto nizka. Na fertility friend ti graf prikaže možno ovulacijo glede na znake, ki jih opisuješ... Celo ena igrica obstaja, kjer moraš pri 20 grafih drugih punc določiti, kdaj je najverjetneje bila ovulacija glede na znake in temperaturo. Vedno je pravilna rešitev pred dvigom temperature. Ker dvig že nakazuje porast progesterona, ki ga izloča rumeno telesce, to pa nastane iz praznega folikla (torej, ko se je jajčna celica že sprostila).

Sicer pa... Če si ugotovila, da imaš od ovulacije do menstruacije premalo dni (npr. okoli 10 namesto vsaj 12), potem to nujno povej ginekologinji. To pomeni, da ti zadnje dni ciklusa zmanjkuje progesterona, posledica pa je, da se sluz že začenja luščiti in lahko 'odplakne' tudi sveže vsidran zarodek (vsidra se okoli 9. dne). Čisto preprosta rešitev obstaja za to: tableti dabroston, ki vsebujejo umetni progesteron. Jemlje se jih od ovulacije do menstruacije in poskrbijo zato, da sluz dovolj dolgo ostane zadebeljena. To je zelo pogosta težava, v literaturi znana kot 'sindrom rumenega telesca' ali lutheal phase defect'.

Pa še ena dobra stran je, kjer si lahko podrobno ogledaš stimuliran ciklus v sliki in besedi (dodajanje hormonov in umetna oploditev):

http://www.fertilitylifelines.com/advancedtreatments/ovulationinduction/cycle.jsp

Na tej strani je tudi kar nekaj pametnih stvari :)

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 40
18.11.2008 20:49:05   
giotti
O, Kitka, res čudovito si to predstavila in iz srca HVALA. Ja, na FF sem se že prijavila, samo še nisem tako zelo aktivna tam... Kaj pa vem, kar malo še čakam, preden se totalno poglobim v te zadeve, tečem konec koncev "šele" peti krog po histerološki operaciji. In mi zaenkrat ful pašejo kakšni hitri odgovori v stilu, to je okej, to se tudi meni dogaja, pa sem kljub temu zanosila itd. Nekako upam, da mi uspe tam nekje do februarja, vmes pa seveda vse to spremljam, da vem za zdaj, kdaj imam O in pa da bom potem, če bo treba, šla "oborožena" h ginekologinji. Ker ve, kdaj je bila operacija, tudi ne morem zblefirat, da je eno leto že mimo, preden bo zares mimo. No, pa itak vem, da ne bo in nam ne bo treba z grafi do nje.

No, mi je pa fino že to, da še katera pove, da ima tudi podoben vzorec. Kitka, mogoče veš tudi to, če razlika v temperaturi prej in po O tudi odraža, koliko hormona p. je v krvi? V smislu, večja ko je razlika, več je hormona in lažje se zarodek vgnezdi? Ker pri meni je razlika samo 0.3 na primer, povsod pa piše, da naj bi bila vsaj 0.5 user posted image  
Pa še to razmišljam zdajle, da moj splav je bil zelo zgodnji, pred njim pa se je dogajala večdnevna rahla krvavitev in ko sem bila na urgenci med samim splavom je bila sluznica zelo tanka user posted image

No, počakajmo še kak mesec, dva ali tri, potem pa bom vidla, kaj mi je storiti, če mi je res kaj...

Samo tko, malo na glas razmišljam, zato toliko pišem, ampak v resnici me kaj dosti sploh ne skrbi, se mi intuitivno zdi, da je vse okej in je samo vprašanje časa, kdaj me bo obiskal sonček.

Tane, posrečena si. Nimam v bistvu vprašanj za tvojo ginekologinjo in ful hvala za to možnost. user posted image

Kitka, srečno user posted image

PS Talcy, ne vem, zakaj ne bi ratalo, če si računala. V bistvu imaš na tak način veliko več šans, sploh jaz, ki imam lahko spolni odnos samo enkrat do trikrat na mesec. Ali pa vsa dekleta, katerih mož službeno potuje, tudi ne morejo na primer na dva dni, tako da tukaj se pogovarjamo tiste, ki nam iz takšnih ali drugačnih razlogov ne uspe na dva dni user posted image  Če je to tako težko razumeti, potem pa ne vem, kako se lahko razume še kakšne veliko bolj nerazumljive reči user posted image

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 41
18.11.2008 20:52:09   
giotti
Crvicek, še enkrat, prave O sluzi, menda (po besedah moje G) naj ne bi bilo težko spoznati, ker je za razliko od vsega drugega, kar nam tam notri teče, nastaja... edina stvar, ki se vleče kot čigumi. Na primer semenska tekočina se nič ne vleče. Za bazičnost pa je mogoče dober tudi tampon namočen v probiotični jogurt? Je to možno?

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
18.11.2008 21:34:39   
lila26
Hello vsem skupaj!mene pa neki zanima,jst mam redno vsak mesec beli tok,no ta sluz ko je..ovulacija,ta mesec pa je nimam!nimam sluzi,to pomeni da sploh plodna nism ta mesec?al kva?bradavicke me pa bolijo 14 dni pred menzo,ponavadi me teden dni al pa 5 dni?kva zdaj to pomen?

(odgovor članu S*)
Neposredna povezava do sporočila: 43
18.11.2008 22:41:54   
crvicek
Giotti, res pomaga zudi tampon namočen v LCA jogurtu. Sem tudi to poskusila in mi je full pomagalo, pa še vse naravno je bilo.

Glede O sluzi pa jaz vem kako zgleda, saj jo vsak mesec opazim. Ma tiso je bilo bolj mišljeno za Anonimno, ker nisem vedela če loči sluz od sperme.

Ma meni je temperatura tudi vedno padla samo za 0,5 stopinje in zdaj ko si to omenila tudi mene skrbi če je to kaj povezano s količino p. Moja lutealna faza pa je dolga 16 dni.

Se pa popolnoma strinjam s tabo glede računanja O, saj sem bila jaz lani na istem, ker je moj dragi bil v trujini. Na srečo imam točne M in tako sem izračunala O za 3-4 mesece vnaprej in ta koledarčem pomolila mojemu pod nos. user posted image user posted image user posted image Sej je noro, samo drugače ni šlo. Brez nič ni user posted image . No pa je uspelo v 5. poskusu, čeprav nisva ujela tistih dni čisto vsak mesec. Ti kar računaj in opazuj tvoje telo in ko bo med vama tisti pravi moment, se bo začelo v tebi novo življenje. Mogoče se je že.

Kitka bravo!user posted image Full lepo si povzela kup literature!

Pupe moje, srečno vsem in čimveč user posted image user posted image !

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 44
18.11.2008 23:27:38   
kitka1
Giotti, mislim, da temperatura ni odvisna toliko od količine hormona kot bolj od odzivnosti telesa nanj. O tem sicer nisem nikoli nič zasledila. Glede na to, da si že zanosila, verjetno ovulacijo imaš. Po tem, kako si opisala dogajanje pred splavom, pa se mi zdi čisto možno, da je bilo premalo progesterona. Znaki so tipični (tanka sluznica, rahla krvavitev nekaj dni prej, kratka lutealna faza...). Vsekakor to velja omeniti ginekologinji.

Mislim tudi, da ti ni treba čakati ravno eno leto. To rečejo tako na splošno, ker večina ne vzame stvari tako resno kot npr. ti (in jaz in crvicek :). Če se pa nekaj mesecev podrobno opazuješ in imaš dobro tempirano user posted image , potem te bo pa po moje ginekologinja tudi prej poslala na obravnavo na kliniko v Lj., Mb. ali Postojno. Velja tudi, da pri starejših čakajo pol leta, pri mlajših pa eno leto (meja naj bi bila tam okoli 30 let). Tako da... grafe v roke in na pregled!

Crvicek, user posted image . Lepo je slišati, da komu uspe po naravni poti. Jaz sem v 2. IUI postopku in vedno bližje IVF. No, upam, da Miklavž letos kaj prinese :)

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 45
19.11.2008 8:31:10   
crvicek
Kitka, boš vidla da nas letos pod smrekco čaka prav posebno darilo. Jaz imam full upanja za december. Če pa do marca ne bo nič, greva z mojim v neplodnostno. Ja res je 1x uspelo naravno in čeprav se je končalo s ss, se včasih tolažim s tem da je le uspelo. Je pa od takrat že 1,5 leta, s tem da sem vmes imela operacijo.  Ampak naša leta tečejo inn prav zaradi tega ne žeilim in nočem zavlačevati.

Pridruži se nam na II pričakujemo decembra, kjer pridno pišemo miklavžu!

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 46
19.11.2008 8:52:39   
crvicek
IZVIRNO SPOROČILO: crvicek

Kitka, boš vidla da nas letos pod smrekco čaka prav posebno darilo. Jaz imam full upanja za december. Če pa do marca ne bo nič, greva z mojim v neplodnostno. Ja res je 1x uspelo naravno in čeprav se je končalo s ss, se včasih tolažim s tem da je le uspelo. Je pa od takrat že 1,5 leta, s tem da sem vmes imela operacijo.  Ampak naša leta tečejo inn prav zaradi tega ne žeilim in nočem zavlačevati.

Pridruži se nam na II pričakujemo decembra, kjer pridno pišemo miklavžu!

Kitka, sem ravnokar zasledila, da si že imela IUI in da pričakuješ user posted image za miklavža. Od srca ti želim, da se ti miklavž prinese:
user posted image

(odgovor članu crvicek)
Neposredna povezava do sporočila: 47
19.11.2008 11:32:00   
dreamhorse

Dreamhorse, super, da nekaterim uspe tako. Ampak tale tvoja ginekologinja ima pa malo bose, če ti je to rekla. Kot prvo: ovulacijo sproži povečanje Lh hormona in kot drugo nima vzburjenje prav nobene povezave z njo. Kvečjemu lahko nekoliko pomaga plavalčkom na poti, pa še to je zanemarljivo. No, ta debata je že mimo.

Oprosti, nisem ginekolog, zato takih stvari ne morem vedet. Nekako verjamem njej na besedo, verjetno že ve, kaj govori. Res pa je verjetno odvisno tudi od starosti in časa, kako dolgo se pač katera trudi.
Se bom pa, v dobro vam, v tem trenutku odjavila iz foruma RR. Svoje dobronamerne nasvete bom delila z nekom, ki si jih pač želi. Pa brez zamere, ne morem vas razumet kako vam je, lahko vam samo želim veliko sreče in čimrej ugledan plusek.

(odgovor članu kitka1)
Neposredna povezava do sporočila: 48
19.11.2008 11:47:01   
kitka1
Dreamhorse, saj te ne podimo, samo povemo svoje mnenje - kot si ga ti. Čisto prepogosto slišim, kako kakšen ginekolog trosi okrog trapaste informacije... Nekateri po več let svojih pacientk ne pošljejo na nobene preiskave, kaj šele na neplodnostno kliniko. Leta pa tečejo. Zato je prav, da se malo opozori na take stvari, mogoče pa katera poišče drugo mnenje.

Je pa res težko razumeti nas, ki se trudimo že po več let, če ti uspe v prvih nekaj poskusih. Iz srca privoščim vsem, ki jim je prihranjeno nsekončno čakanje na user posted image .

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 49
19.11.2008 20:39:47   
Anonimen
Zdravo.
Začetek user posted image  sem imela 9.11. Spolni odnos sem imela 16.11. (dva dni po M)..ni končal v meni... A je možna zapositev?? No, zadnje dneve imam sluz, srbi me, iz prsi če jih stisnem mi priteče kapljica tekočine.. Kaj bi to lahko bilo?-ali imam sedaj plodne dneve?
Hvala za odg.
LP

(odgovor članu kitka1)
  Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.