giotti
|
Ok, če te že zanima. Svojo ovulacijo sem čutila kot rahlo špikanje v spodnjem delu trebuha. In ker sem imela cikel točno na 28 dni in vedno tako, mi je RR koledarček pravilno računal plodne dni. Sicer pa nisem nikoli dala nič na to, preverila sem zgolj zato, da sem špikanje lahko povezala z ovulacijo. In ravno tisti dan nisem seksala pa tudi naslednji ne, pa se je vseeno prijelo. In po besedah moje g lahko ovulacija nastopi kadarkoli, saj lahko vzburjenje pripelje do nje. In sama mi je rekla, da naj čim manj računam. Pa pač nisem, zato mi je pa morda uspelo. Želim vam, da bi vam čimprej uspelo, sploh tistim, ki se že dolgo trudite. Pa kanček prijaznosti vam tukaj ne bi škodilo. Pa brez zamere. Sem pač povedala samo svojo izkušnjo. Wow, dreamhouse, ful lepo se ti je to izteklo. No, da nisi nikoli nič dala na to, te ful razumem, ker sem sama na popolnoma isti način prvič zanosila. Takrat recimo nisem imela še niti svoje ginekologinje, tako da sem bila resnično, kar se tega tiče, popolnoma "nedolžna". Ni se mi niti sanjalo, da obstajajo forumi, kjer se dekleta o teh stvareh pogovarjajo. No, vendar se je zgodil ss, in potem so se stvari začele komplicirati in od takrat se mi nosečnost še ni ponovila. In ker res nisem več tako zelo mlada in ker sem v bistvu z vsakim mesecem manj in ne bolj plodna, in ker mi tudi seks ni več najbolj pomembna stvar v partnerskem odnosu, se pač malo orientiram, kateri dan v mesecu pa bi bil najbolj primeren. In upam, da bo ta tema zaživela in se bomo punce pogovarjale o stvareh, povezanih z ovulacijo, da se za vsako vprašanje o ovulacije, ne bo odprla nova tema. Je pa zanimiva teorija od tvoje ginekologinje, ki pravi, da lahko vzburjenje privede do ovulacije. No, več kot to, da je to res zanimiva teorija, ne bom komentirala. Tudi nasvet, ki ti ga je dala, je nabrž pravi, ker mogoče se ji tvoja leta še ne zdijo kakorkoli problematična. Če že citiramo nasvete svojih ginekologinj, ti pa naj povem, da je pa mene moja spremljala na UZ ta mesec ravno zato, da ne "zgubljam časa" in tudi mi je rekla naj si merim temperaturo. Kako različni pristopi, kajne? Da ne govorim, kako zelo načrtno in nič kaj romantično pa nastanejo otroci z umetnimi oploditvami. Pa vseeno nastanejo, pa je tam treba še kako računati, pa še kaj drugega... upam, da vam vsaj tam ne pade na pamet napisat seksajte vsak drug dan, pa nič računat. Srečno!
|