|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ovulacija
16.6.2006 10:16:55   
Anonimen
Pozdravljene vse, ki boste to brale!

Zanima me le eno. Kako ve cutite kdaj nastopi ovulacija, kaksni so morebitni znaki ovulacije...Nekje sem prebrala da obulacija traja 3-6 dni nekje le 2 dni.
Kako pa naj točno vem kdaj je in kdaj narediti nekaj da bom lahko user posted image .
Prosim napisite kaksni so znaki da mas ovulacijo.

lp      
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ovulacija
16.6.2006 14:52:38   
Pandica
Zanima me kako si izracunam obicajno dolzino ciklusa menstruacije , da bi si lahko izracunala kdaj bom imela naslednjo ovulacijo ?user posted image   Naj povem se,da sem do tega meseca jemala KT in sem imela redno menstruacijo !

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.6.2006 20:25:58   
KSIA
MOji znaki ovulacije so naslednji: malce me bolijo prsa in čutim špikanje v jajčnikih. To špikanje je zelo izrazito

(odgovor članu Pandica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.6.2006 20:47:19   
Anonimen
Ker  na ta forum prihajajo vedno nove in ker je vedno toliko vprašanj o ovulaciji sem jih strnila. So pa to vsi odgovori od Pušenjaka.

Zanositi je mogoče le ob ovulaciji, ki je celo samo trenutek v ciklusu in potem morebiti še 6 do največ 12 ur po ovualciji. Problem je v tem, da ne vemo, kdaj do tega pride in ko govorimo o plodnih dnevih v bistvu govorimo le o verjetnosti da v teh dneh pride do ovulacije. Poleg tega moramo pri plodnih dnevih upoštevati še dejstvo, da spermiji v jajcevodih lahko priživijo do 5 dni in teh 5 dni odšteti od dneva ovulacije. Če bi npr. ovulacija nastopila 14. dan ciklusa potem se plodni dnevi začnejo že 9. dan ciklusa, ker je 90% verjetosti, da bo ovulacija kadarkoli med 12. in 16. dnem ciklusa, pa plodni dnevi trajajo vsaj od 7. pa do 17. dneva ciklusa in če je ovulacija še manj gotova, potencialno lahko nastoči kadarkoli v ciklusu, ne da bi to vedeli, zato v bistvu ni mogoče zanositi le prvih 3 - 4 dni v ciklusi. šteto od prvega denva M. Vse ostale dni nas kaj lahko preseneti.  

Jajčnika delujeta kot "dvojica pri tenisu", torej ovulira pač tisti, ki po naključju odzove z ustrezno rastjo glavnega folikla. Včasih je to vedno isti, včasi se nekaj časa izmenjujeta, včasih nekaj časa ovulira eden, nato nekaj časa drugi itd. v poljubnih možnih kombinacijah. Klomifen seveda poveča verjentost ovulacije in s tem tudi števila ovulacij, pri čemer spet veljajo ista pravila. lahko ima edn jajčnik več foliklov in eden nič, lahko oba v polubnem številu....  

Ovulacija in spol otroka; predpogoj za zavestni vpliv na spol otroka je najmanj točno pozanavanje trenutka ali vsaj dneva ovulacije. Spermiji, ki določajo moški spol so namreč hitrejši od tistih, ki določajo ženskega, so pa zato mnogo manj dolgoživi. Menda ne živijo dlje kot 1 do 2 dneva, medtem ko ženski spermiji v rodilih lahko doživijo tudi 5 dni. Spolni odnos, ki mu ovulacija sledi kasneje kot 3 dni bo torej zelo verjetno privedel do deklice, medtem kot bo spolni odnos ob ovulaciji, največ nekaj ur po njej zelo verjetno privedel do dečka. Vmes je stvar več ali manj stvar naključja.  

Ovulacijski testi; Vsi ovulacjski testi so zasnovani na istem načelu, da zaznajo vrh LH, ki se zgodi približno 24 - 48 ur pred ovulacijo. Žal pa spermiji v ženskih rodilih lahko preživijo tudi do 5 dni, torej vam negativni ovulacijski test pove le, kaj se bo oziroma ne bo zgodilo naslednjih največ 48 ur, ne more p vam napovedati ovualcije za 5 dni vnaprej. Iz tega razloga ovulacijski testi niso absolutno uporabni za določanje neplodnih dni, kajti, če danes test ni pozitiven in imate spolne odnose, lahko vseeno zanosite, če se ovulacija pojavi šele čez 4 ali 5 dni, in jo bi zaznal šele test 3 dni kasneje.  

Bazalna temperatura; Ljudje imamo različno nastavljene osnovne presnovne procese in temu primerno tudi propizvodnjo toplote, smo različnop "izolirani" in se različno hladimo. Skratka, vse kar je nad 35 st. C in pod 37 je normalno. Tekom ciklusa pa se po ovulaciji BT praviloma (ne pa pri vseh) dvigne za 0,3 - 0,8 st. C in tam vztraja do tik pred M. Merjenje BT ni uporabna metoda za sprotno določanje ovulacije, saj je takrat, ko se BT dvigne, ovulacija že preteklost in tudi oploditev ni več možna.  

Ovulacijska krvavitev; Če se pojavi se pojavi PO ovulaciji in ne pred ali med ovulaciji! Ovulacijska krvavitev, ki nastane zaradi spremembe v hormonskem okolju takoj po ovulaciji ali pa pride do iztoka nekaj krvi, ki se sprosti ob razpoku folikla pri ovulaciji. Ob ovulaciji se včasih pojavlja ovulacijska bolečina, ki je zelo različna, lahko tudi v obliki krčev. Ta bolečina je lahko tudi posledica krvavitve v trebušno votlino. 1x na 10.000 ovulacij pride do močnejše krvavitve v trebuh s tako močnimi bolečinami, da je potreben sprejem v bolnišnico in 1x na 100.000 ovulacij je zaradi tega celo potrebno operirati in krvavitev ustaviti z operacijo.

Pa še en link:
http://www.solazazivljenje.si/naravno_nacrtovanje_druaine.html
Pa čimveč user posted image user posted image vsem!

Lp, jjasna

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
10.11.2008 12:55:49   
giotti
Ojla

če katera ve odgovor na tole:
Moja temperatura od konca M do včeraj je bila 36.7. Danes, 15. dan cikla, pa je padla na 36.5. Kaj to pomeni? Ali je bolj verjetno, da O nastopi danes ali je bolj vrjetno, da jutri, torej en dan po padcu temperature? Kakšne so vaše izkušnje, če si seveda tudi merite temperaturo?

Pozdravček.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.11.2008 18:15:03   
Athina
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Ojla

če katera ve odgovor na tole:
Moja temperatura od konca M do včeraj je bila 36.7. Danes, 15. dan cikla, pa je padla na 36.5. Kaj to pomeni? Ali je bolj verjetno, da O nastopi danes ali je bolj vrjetno, da jutri, torej en dan po padcu temperature? Kakšne so vaše izkušnje, če si seveda tudi merite temperaturo?

Pozdravček.

Giotti, zdi se mi, da sem res nekje zasledila, da O nastopi, ko se T dvigne, ampak ti si naredila vse, kar je bilo v tvojih močeh, zato pozitivne misli v glavo in BO! Tukaj je en link, kjer kaže O med tistim dnem, ko pade in tistim, ko se dokončno dvigne ...
http://embryology.med.unsw.edu.au/Defect/hyperthermia.htm
Pa mogoče še en zanimiv link s slikicami sluzi, če bo kateri prav prišlo ...
http://www.familyplanning.net/main.php?id_area=2

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.11.2008 17:42:41   
Anonimen
Zanima me, če imate ve ob ovulaciji tudi tkšne znake kot pred menstruacijo? Ta mesec mi je zlo čudn. Zdej bi nj imela ovulacijo, sem pa napihnjena, trebuh imam kot, da sem 4 mesece noseča, zvija me kot pred menstruacijo, križ me boli, povečan apetit in rahla slabost. Znake imam take kot bi bila user posted image , gre pa za ovulacijo. No, par dni tudi že pridno user posted image , da bi končno zagledala +.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
13.11.2008 20:21:45   
giotti
Athina, hvala. Meni je čudno edino to, da mi temperatura narašča kar 4 dni, ne pa da je kar naenkrat višja. user posted image
Anonimen, glede tvojih znakov... vse, kar opisuješ se meni sicer ne dogaja, sama pravzaprav skoraj nimam nobenega opisljivega znaka razen sluzi, sem pa vse to prebrala, da je med ovulacijo možno. Še vedno pa je menda najbolj tipičen in zelo dobrodošel znak vlečljiva sluz. Pa srečno, upam, da ti uspe še ta mesec!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.11.2008 8:48:49   
SMELIKA
Živijo! Zdej pa jst ne vem al sem jst čudna al je koledar mal šašav. Ovulacijo sem mela od 3.11. pa do 9.11. Tak mi je izračunal ta koledarček.Ampak nisem mela nobene sluzi. Fora je pa v tem, da jo mam pa ta teden.(po ovulaciji)user posted image  Mal sm zmedenauser posted image  Lahk katera kej komentira mojo nevednostuser posted image  in dogajanje?

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.11.2008 17:56:06   
dreamhorse
Čim manj računanja, čim več seksa, pa ne morete zgrešit ovulacije, če niste prepričane, kdaj jo imaste. Jaz sem imela to srečo, da sem jo čutila.

(odgovor članu SMELIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.11.2008 18:01:22   
zarja1
IZVIRNO SPOROČILO: dreamhorse

Čim manj računanja, čim več seksa, pa ne morete zgrešit ovulacije, če niste prepričane, kdaj jo imaste.

najboljši nasvet na svetu!!!!!!! Pa še fino je....user posted image user posted image user posted image

Horny Teddy

(odgovor članu dreamhorse)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.11.2008 20:20:20   
giotti
Smelika, jaz bi se na tvojem mestu raje zanašala na znakce kot pa na koledar. Saj veš, tisti je za vse punce enak in računa neko povprečje, dejsvo pa je, da je vsaka drugačna. Torej, sluz in temeperatura sta najbrž najboljša pokazatelja.

Mogoče še kateri temperatura raste kar 4 dni, preden pride do tiste povišane, ki je potem do M povišana?? Nikjer namreč ne zasledim, da je to "normalno", povsod nekako piše, da se pač neko jutro zbudiš in si izmeriš povišano temperaturo, katere vrednost je potem takšna do M.

Dreamhouse, res si imela srečo, bravo. Sicer mi pa tvoj nasvet ter od Zarje na žalost prav nič ne pomaga pri mojih vprašanjih, povezanih z ovulacijo, kateri je tudi namenjena ta tema.

Srečno vsem user posted image

(odgovor članu zarja1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.11.2008 23:53:47   
barika
Jaz sem si na www.menstruacija.si naredila koledarček, pa vse izračuna (no verjetno ni 100% res,ampak nekje približno pa je). KO imam ovulacijo imam ogromno belega toka (bljak), ampak takrat vem da je.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 13
15.11.2008 8:53:18   
dreamhorse

Dreamhorse, res si imela srečo, bravo. Sicer mi pa tvoj nasvet ter od Zarje na žalost prav nič ne pomaga pri mojih vprašanjih, povezanih z ovulacijo, kateri je tudi namenjena ta tema.

Ok, če te že zanima. Svojo ovulacijo sem čutila kot rahlo špikanje v spodnjem delu trebuha. In ker sem imela cikel točno na 28 dni in vedno tako, mi je RR koledarček pravilno računal plodne dni. Sicer pa nisem nikoli dala nič na to, preverila sem zgolj zato, da sem špikanje lahko povezala z ovulacijo. In ravno tisti dan nisem seksala pa tudi naslednji ne, pa se je vseeno prijelo.
In po besedah moje g lahko ovulacija nastopi kadarkoli, saj lahko vzburjenje pripelje do nje. In sama mi je rekla, da naj čim manj računam. Pa pač nisem, zato mi je pa morda uspelo. Želim vam, da bi vam čimprej uspelo, sploh tistim, ki se že dolgo trudite. Pa kanček prijaznosti vam tukaj ne bi škodilo. Pa brez zamere. Sem pač povedala samo svojo izkušnjo.

< Sporočilo je popravil dreamhorse -- 15.11.2008 8:54:30 >

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.11.2008 21:00:00   
Nončika

Čim manj računanja, čim več seksa, pa ne morete zgrešit ovulacije, če niste prepričane, kdaj jo imaste.

najboljši nasvet na svetu!!!!!!! Pa še fino je....

najboljši nasvet na svetu!!!!!!! Pa še fino je....user posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image

3 datumi v mojem življenju: 2.8.2005, 24.10.2009 in 22.5.2010.

Neposredna povezava do sporočila: 15
17.11.2008 12:39:02   
giotti

Ok, če te že zanima. Svojo ovulacijo sem čutila kot rahlo špikanje v spodnjem delu trebuha. In ker sem imela cikel točno na 28 dni in vedno tako, mi je RR koledarček pravilno računal plodne dni. Sicer pa nisem nikoli dala nič na to, preverila sem zgolj zato, da sem špikanje lahko povezala z ovulacijo. In ravno tisti dan nisem seksala pa tudi naslednji ne, pa se je vseeno prijelo.
In po besedah moje g lahko ovulacija nastopi kadarkoli, saj lahko vzburjenje pripelje do nje. In sama mi je rekla, da naj čim manj računam. Pa pač nisem, zato mi je pa morda uspelo. Želim vam, da bi vam čimprej uspelo, sploh tistim, ki se že dolgo trudite. Pa kanček prijaznosti vam tukaj ne bi škodilo. Pa brez zamere. Sem pač povedala samo svojo izkušnjo.

Wow, dreamhouse, ful lepo se ti je to izteklo. No, da nisi nikoli nič dala na to, te ful razumem, ker sem sama na popolnoma isti način prvič zanosila. Takrat recimo nisem imela še niti svoje ginekologinje, tako da sem bila resnično, kar se tega tiče, popolnoma "nedolžna". Ni se mi niti sanjalo, da obstajajo forumi, kjer se dekleta o teh stvareh pogovarjajo. No, vendar se je zgodil ss, in potem so se stvari začele komplicirati in od takrat se mi nosečnost še ni ponovila. In ker res nisem več tako zelo mlada in ker sem v bistvu z vsakim mesecem manj in ne bolj plodna, in ker mi tudi seks ni več najbolj pomembna stvar v partnerskem odnosu, se pač malo orientiram, kateri dan v mesecu pa bi bil najbolj primeren. In upam, da bo ta tema zaživela in se bomo punce pogovarjale o stvareh, povezanih z ovulacijo, da se za vsako vprašanje o ovulacije, ne bo odprla nova tema.

Je pa zanimiva teorija od tvoje ginekologinje, ki pravi, da lahko vzburjenje privede do ovulacije. No, več kot to, da je to res zanimiva teorija, ne bom komentirala. Tudi nasvet, ki ti ga je dala, je nabrž pravi, ker mogoče se ji tvoja leta še ne zdijo kakorkoli problematična. Če že citiramo nasvete svojih ginekologinj, ti pa naj povem, da je pa mene moja spremljala na UZ ta mesec ravno zato, da ne "zgubljam časa" in tudi mi je rekla naj si merim temperaturo. Kako različni pristopi, kajne?

Da ne govorim, kako zelo načrtno in nič kaj romantično pa nastanejo otroci z umetnimi oploditvami. Pa vseeno nastanejo, pa je tam treba še kako računati, pa še kaj drugega... upam, da vam vsaj tam ne pade na pamet napisat seksajte vsak drug dan, pa nič računat.

Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 16
17.11.2008 13:19:32   
Sophie1
Jaz ovulacijo čutim kot rahlo zbadanje v jajčnikih, ki traja tja do 4 ure, več zelo redko. Včasih tudi topa bolečina na levi ali desni (zgleda da odvisno od jajčnika).

Moje vprašanje pa je: ali nastopi ovulacija po tem zbadanju (koliko za tem, nekaj ur, 1 dan???) ali je že med zbadanjem?

Prosim, tudi jaz ne bi odgovorov tipa "čimveč seksa", ker tudi nama seks v partnerskem odnosu ne pomeni toliko, da bi kar vsak dan po lastni želji.

Lp 

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.11.2008 13:42:50   
neoslišana
Haj sophie1! tudi jaz bi rada vedela kdaj nastopi ovu. ker tudi mene boli. Samo moje bolečine so hude! Pa je ginekolog rekel da ni bojazni! No ne vem meni se zdi zlo čudno! meni je ginekolog tudi omenil da so bolečine zaradi ovulacije, torej bi mogle biti med ovu, da boli. ne pred in ne po. no tak je reku, kaj misliš ti??

(odgovor članu Sophie1)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.11.2008 14:17:46   
Sophie1
Pri meni je tako: večino mesecev je samo špikanje, kakšen mesec celo nič ne čutim, enih 3x letno me pa tako zelo boli, da že resno mislim, da je kaj narobe.
Baje res ni to nič hudega, ampak nazadnje sem že resno mislila, da gre za kaj hujšega.
Če bolečina spremlja luščenje jajčeca, bi rekla, da je ovulacija v času po tej bolečini. Koliko časa, pa res ne vem...
Nekje sem prebrala, da je takrat, ko čutiš bolečino, lahko že zamujeno za seks. (Torej da morajo spermiji že čakat notriuser posted image ) tako da mi zdaj ni jasno.
To pomeni, če imaš spolne odnose en dan pred šikanjem ali en dan za tem ni nič??

(odgovor članu neoslišana)
Neposredna povezava do sporočila: 19
17.11.2008 14:32:16   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Sophie1

To pomeni, če imaš spolne odnose en dan pred šikanjem ali en dan za tem ni nič??

Spermiji preživjo noter baje tudi 4-5 dni, če so zdravi. Ni potrebno ravno tiste ure ulovit, ko pride do O.

(odgovor članu Sophie1)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
17.11.2008 15:57:13   
Anonimen
Preden je pri meni O imam tist sluzast prozoren izcedek pa v tistih dneh bi ful  Drgač pa sem si izračunala tiste plodne dneve da sem vsaj okvirno vedela kdaj potem sva pa na 2 dni  sevede če sva bila oba zato k če je občutek kot da moraš potem itak da nisi sproščen in potem ne poteka tako kot bi moralo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
17.11.2008 16:16:48   
tane
IZVIRNO SPOROČILO: Sophie1

Moje vprašanje pa je: ali nastopi ovulacija po tem zbadanju (koliko za tem, nekaj ur, 1 dan???) ali je že med zbadanjem?

Prosim, tudi jaz ne bi odgovorov tipa "čimveč seksa", ker tudi nama seks v partnerskem odnosu ne pomeni toliko, da bi kar vsak dan po lastni želji.

Lp 

prebrala sem na internetu, ne vem več strani, da je O takrat ko je bolečina, vendar pa na enih straneh pišejo, da imamo potem še 24 ur časa, na enih pa da je lahko to samo 1 uro. tako, da vsekakor je boljše, da user posted image pred tem. jaz imam tudi skoraj vsak mesec precej očitne znake, sluz kake 3 dni pa potem bolečine v jajčnikih včasih tudi tako močne, da mi sploh ni do user posted image , enkrat sem imela celo ovulacijsko krvavitev, kar sem ugotovila kasneje da tudi to obstaja. no, ta mesec svauser posted image 4 dni pred O in pa na dan O, pa žal ni bilo nič. tako, da je verjetno res bolj sigurno, da user posted image nekaj dni prej. vendar to seveda pride v poštev samo za tiste, ki imate sluz in znake, pri meni še to, da imam včasih malo pred O tudi malce napete prsi oz. nekakšno ščemenje v bradavicah, kar potem zgine po O in se pojavi spet nekaj dni pred user posted image

(odgovor članu Sophie1)
Neposredna povezava do sporočila: 22
17.11.2008 16:23:25   
tane

Dreamhorse, res si imela srečo, bravo. Sicer mi pa tvoj nasvet ter od Zarje na žalost prav nič ne pomaga pri mojih vprašanjih, povezanih z ovulacijo, kateri je tudi namenjena ta tema.

Pa kanček prijaznosti vam tukaj ne bi škodilo. Pa brez zamere. Sem pač povedala samo svojo izkušnjo.

dreamhouse, se ti opravičujem v imenu vseh ki te žalimo vendar sem pa zdaj že nekajkrat zasledila, da nam (verjamem) da v dobri veri svetuješ, veliko user posted image , nič šteti pa računati, odmislit bla, bla...in da so ti ali smo ti že povedali, da pač ta tema ni namenjena temu, da poslušamo take nasvete, ki žal pri nas nimajo efekta, ker če bi ga imeli bi bile že vse nosečke... tu smo namreč punce, ki jim morda ni uspelo takoj ali po 2-3 mesecih in ki imamo morda kakšne tudi fizične težave zato te res prosim pa ne zameri, da se vzdržiš takih nasvetov, pa ne mislim s tem nič slabega samo to, da ta tema morda ni primerna zato.

Neposredna povezava do sporočila: 23
17.11.2008 16:59:51   
giotti
Ojoj, Dreamhorse, ma, šele zdaj mi je potegnil, da sem se zmotila pri tvojem imenu user posted image  Iskreno oprosti!! Bodi dobro!

(odgovor članu tane)
Neposredna povezava do sporočila: 24
18.11.2008 11:27:02   
Sophie1
Tudi jaz sem nekje prebrala, da semenčece lahko preživijo do 4 dni. Sicer je to res možno, ampak to so po moje redke izjeme, drugače bi bile že vse noseče po 2 spolnih odnosih mesečno.

Zato pa se tako zelo zanimam za ovulacijo, ker me zanima, če je fora res v tem, da "trofneš" pravi trenutek.

Imam že eno hčerko, ki je "uspela" v četrtem poskusu, spolne odnose sva imela vsake dva dni, večinoma samo okrog ovulacije (izračunani na RR za najkrajši in najdaljši cikel). Zdaj sva kar nekaj let starejša, oz. v letih, ko plodnost že pada, pa sem se lotila malo bolj natančnega ugotavljanja ovulacije.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.