Anonimen -> RE: vera (16.6.2006 10:39:39)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Sita Me je računalnik vmes prekinil: najprej naj pojasnim, da to trenutno ne piše Sita, ampak njen mož. Kar se individualne duhovnosti tiče, pa se jo lahko greš le če imaš za učitelja resničnega modreca, ki pazi nate, da ne odbluziš nekam v večna lovišča, ali pa da pri tem uporabljaš oster razlikujoč um in zelo paziš kaj sprejmeš kot resnici in kaj ne, kajti ko se odpreš višjim svetovom lahko padeš pod mnoge vplive in se lahko povsem izgubiš. In vedno moraš biti pripravljen priznati, da se morda motiš, kadar nimaš prav in v vsakem primeru brez napuha in občutka večvrednost, Kot pravijo modreci: najprej umri samemu sebi, in kar boš potem naredil boš naredil prav. Za konec pa še ena zgodbica ki je meni zelo pri srcu in kaže na to, da s sedanjim umom nikoli ne vidimo celotne resnice: Hudič je nekoč s prijateljem šel na sprehod. Na cesti pred seboj sta videla moža, ki se je sklonil in s tal nekaj pobral. " Kaj je našel tisti človek?" je vprašal prijatelj. "Kos resnice," odvrne hudič. "Ali te to nič ne vznemirja?" je zanimalo prijatelja. "Ne, prav nič," je rekel hudič."Omogočil mu bom, da bo iz nje napravil novo verstvo." Pa lepo pozdravljeni! Če sem pa kaj neumnosti napisal, pa Sito ozmerjajte, kaj pa mi je dovolila! Pozdravljen in [sm=smiley20.gif]
|
|
|
|