Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: ka pomeni gestacijska starost 8.6.2006 10:53:11
|
|
|
|
emaa
|
Kolikor vem je gestacijska starost dejanska starost ploda. Kar pomeni, če si 32. tednov noseča, je plod star 30 tednov.
|
|
|
|
RE: ka pomeni gestacijska starost 8.6.2006 10:53:47
|
|
|
|
LUNA06
|
Ojla! Se mi zdi, da približno vem.Tvoja se šteje od prvega dneva zadnje , dejansko pa si zanosila cca. 2T kasneje, v času ovalacije.Tu je torej razlika teh dveh tednov, torej noseča si 32T, plod (gestacijska starost) pa je dejansko star 30T.
|
|
|
|
RE: ka pomeni gestacijska starost 8.6.2006 11:28:31
|
|
|
|
Alisa
|
Tako je kot sta ti že punci povedali. Gestacijska starost je starost ploda. Nosečnost se pa šteje od prvega dne zadnje menstruacije.
|
|
|
|
RE: ka pomeni gestacijska starost 10.6.2006 12:45:34
|
|
|
|
MALINČICA
|
Zdaj pa sem zmedena, v moji materinski knjižici pa je napisano pod Gestacija, dejanski tedi nosečnosti. In je napisano tudi tako, da sem sedaj na zadnjem zdr. pregledu bila noseča 17t 2d, v knjižico pa mi je napisal 18t, je pa res rekel, da sem bolj v devetnajstem tednu, kot v osemnajstem, glede na položaj maternice, ker je že visoko glede na razdaljo od popka in sramne kosti.
< Sporočilo je popravil MALINČICA -- 10.6.2006 12:46:11 >
|
|
RE: ka pomeni gestacijska starost 10.6.2006 15:59:11
|
|
|
|
altati
|
Gestacijska starost je starost ploda po dejanksi velikosti, razvitosti... Lahko odstopa od časa nosečnosti (plod je lahko večji ali manjši).
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?