ursa_p -> RE: FEBRUARČKI IN FEBRUARČICE 2006 (11.11.2006 0:25:28)
|
Pozdravljene! Spet se ze dolgo casa nisem oglasila. Danes sem pa ze Bar pogledala, potem je pa Matic hotel Matrico gledat (itak ni nic pametnega po tv, kot vsak petek), tako da sem se koncno spravila RR prebrat. Najprej ... v petek smo bili pri zdravniku in so pregledali kri in poslusali pljuca ... kri je bila v redu, pljuca pa 100%. Ocitno ga je res viroza tako zdelala, no kasljanja pa ni bilo ... sem vedela, da bi bilo bolje, da k tistemu zdravniku ne bi sli (se v petek bi morali k njemu, pa sem v Mostah prosila ce lahko pridemo tja). No, zdej smo ze nekaj dni zdravi, pa nos ima tudi prazen. Nos ... vam moram povedati, da nam je najbolj pomagalo Olje31 od Justa ... 2 dneva sem mu ga, ko je spal, namazala na zunanjo stran dude, tako da je samo vohal in se mu je nos cisto spucal. Sicer mu ob vetru se vedno kaj iz noska pritece, ampak naceloma je pa prazen. Enkrat sem mu pa kapnila olje na rutico okoli vratu, ko je bolj tezko dihal, ko je bil buden in je tudi pomagalo ... v glavnem priporocam. Res je drag, ampak ga imas pa za reeees dolgo. Moram pa se napisat kaj se pri nas kaj dogaja ... vceraj je prvic zacel izgovarjat M in tako 2x rekel MAMA (prvic nisem bila prepricana, drugic pa sigurna) ... in danes spet ... ko je bil siten in je nekaj prejokaval je vmes govoril MAMAMA ... se mi zdi, da to se ni tisto klicanje ... ampak vazno, da smo prisli do crke M. To, da se plazi sem ze napisala ... sicer mu gre najlazje na tepihu, na parketu se pa kar na trebuh vrze in siba naprej. Pa plazenje gre se bolj pocasi in ce se mu mudi, se mu ne da plazit. No, se pa ze skoraj cel teden noro noro dvigujemo ... drigovanje je v zadnjih treh dneh ze super ... dvigne se ob cisto vsaki stvari .. danes mu je skoraj uspelo ob pantu (nimamo vrat gor) ... mulcek mali ... sicer pa so problem robovi. Pa zadnje par dni tudi ze ve, da se lahko dol vrze na ritko ... je ze kar spreten, no, ampak ce mu pa nekaj ne gre tako kot si je zamislil ... se pa zacne dret kot zmesan, pa pomoznosti je se tako uzaljen, da se potem se z glavo v tla udari. Predvcerajsnim se je prvic cisto sam postavil na noge ob posteljici in stoje pricakal ocija, da ga je prisel iskat (jaz sem bila na zalost v soli). No, me pa zdej vsak dan tako pricaka. Pa hodi ze tudi malo ... ce ne drugace se ob kavcu premakne do mizice (z nevarno ostrimi robovi in ga je treba non stop gledat) ... pa vsake toliko se kar spusti in upa, da bo obstal. Pa za eno roko se drzi in potem hoce prit ne vem kam ... vcasih mu celo uspe, da se "vrze" iz enega konca na drugega ... na primer od stola do hojice, ki je zraven. Ob hojici se ful rad dviguje, ni pa vec tako rad na drugi strani hojice, se pravi v njej ... se je pa zadnjic, ko se je ob hojici dvigni zapeljala naprej (je bil Matic za njim za vsak slucaj), pa mu je celo uspelo in je tekel skupaj z njo, dokler se hojica ni zabila v prag in ustavila. Plesanje ... ce je na nogah in zacnem govorit plese plese, zacne Gal tako veselo "migat" z ritko in nogamicami gor in dol ... vcasih sicer zacne tudi skakat, ampak ponavadi se lepo ziblje gor in dol. Klecanje ... ful lepo kleci ... cisto brez opore in se celo lahko zraven igra. Psi so mu tudi vedno bolj zanimivi ... je tako srecen, ko ga katera gleda ali pa mu da lubcka. Zdej se jim ze par dni samo smeji ... jih pogleda in se ze smeji ... srecko. Zadnjic je eno tiscalo in nisem vedela kaj naj naredim, ker Gala pa s sabo nisem mogla vzet ... pa se mudilo se je ... pa zaprem tri v dnevno (ampak sem dala samo ograjo med njih), Gala pa v hojico. No, pa jaz sibam z Ero ven in upam, da bo vse v redu, ko pridem nazaj ... pricakovala sem namrec cisto objokanega otroka ... pa pridem noter, Gal se pa na ves glas smeji kuzama, ki sta cakali pred ograjo. Sem bila ful vesela. No, pa enkrat sem eni vrgla malo salame ... se je prav iz srca smejal (sem pol na racun tega kar nekaj salame zmetala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] ). Skrtanje z zobmi ... me je kar stiskalo, ko sem ga slisala kaj pocne ... smo sli vceraj k tasci pogledat kuhinjo (je kupila nov hladilnik) in ga gledam kaksen cuden izraz ima na obrazu, potem pa slisim skrtanje .. joooj, sploh nisem vedela kaj naj mu naredim. No, potem mi pa tasca pove, da je to zacel ze en dan prej (ko sem bila jaz v soli) .. no, danes na sreco ni se nic skrtal. To mi je pa res zelo neprijetno poslusat. Dojemanje ... zdej ze ful dojame ... za rozice ve kje so ... ob previjalni igraca roza, ki poje, v kuhinji pa na okenski policki. Vceraj je oci prihajal od dalec, pa sem mu na sredi ceste rekla, da gre oci in ga je iskal in iskal, pa tudi nasel ... sem bila cist zacudena, ker je bil Matic se kar dalec, Gal je pa ze glasove spuscal (take napenjajoce) in ga gledal. Pa danes sem ga vprasala, ko je bil na tleh z Lino, kje ima kuza igracko, pa je pogledal k Lini. Ful ze dojema. Drugi otroci ... cist je srecen, ko smo zunaj, v trgovini, ... in sreca drugega otrocka ... zacne kar E govorit, ampak to tak E, ob katerem ful izdahne. Smesno v glavnem. Zanimivo je pa to, da tega ponavadi na srecanju ne pocne. Novo je tudi pri nas doma ... prejsnji vikend sem imela dovolj najine napol dnevne in sem jo hotela na vsak nacin prestavit in zamenjat pohistvo (sva imela nekaj pohistva spravljenega se v kleti) in moram rect, da je sedaj res prijetno domace ... prej se mi je zdelo tako pusto, prazno, kar nekaj. Zdej je pa res super. Je pa res cisto drugace. Pa ta zguncan parket sem namazala z voskom in je "kot nov" proti tistemu kar je bilo. Spanje ... prejsni vikend in zacetek tedna je bil na racun nosa obupen. Se je kar zbujal in zbujal. No, potem se je to pocasi umirilo in se zbujal 2x na noc (ob okoli 1-ih in okoli 6-ih), zdej je pa ze drugo noc spal do zjutraj (do okoli 7-ih). Kopanje ... Gal je imel 2 dneva foro, da ne bo sedel, ampak stal v banji ... no, pa je Matic malo zivce zgubljal zraven, da se ne bi prehladil, od takrat imata v banjici sicer pasjo igraco, ampak je Galova ... kost s katero tolce po banji in noro uziva ... samo pravo igraco je potreboval, pa je ze ok. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Spanje cez dan ... ko je bil bolan je veckrat zaspal pri meni v narocju. Drugace pa zaspi kar tako mimogrede na kavcu ... najprej telovadi, skace, potem pa kar naenkrat dol pade in ga ni vec .. ga samo se odnesem v posteljo. Samo vcasih tezko zaspi ... pa brunda zraven in brunda. Nikoli ga nacrtno ne uspavam, ker ne ucinkuje ... edino vozicek je taka zadeva, da pomaga, pa se to ne vedno ... vcasih se zunaj toliko dogaja, da nima casa zaspat. Igrace ... niso kej prevec zanimive ... se ne zamoti kej dost .. vse zivo mu dajem na tla, pa ni zanimivo ... najbolj zanimivi so piskri, pa pasje igrace, pa stoli in take zadeve ... danes pa sem mu po dnevni sobi postavila keglje ... take otroske .. in se je kar nekaj casa igral z njimi ... res redko se z igraco za par minutk zamoti. A veste za kaksno igracko, ki bi bila otrokom pri tej starosti res zanimiva. Da ga postavis na tla in kaj pocne? Na misel mi je prisla tista miza z orodjem, ampak je premalo stabilna in prelahka, da bi jo imel sedaj, ko se ob vsaki stvari dviguje ... je pa taka stvar, ki ima "na sebi" polno zanimivih stvari, luknic, orodja, ... Fotografiranje v Arielu ... sva ga sla danes slikat ... nisem mogla verjet, ampak ga je postavila v iste "skatle" kot prejsnic, kljub temu, da jih je imela tam res veliko. Gal je bil na zalost bolj slabe volje, ker mamice ni bilo cisto zraven, pa kar ven je hotel zlest. No, mislim da je na kakih dveh celo nasmejan. Bomo videli decembra. Bo pa to slikanje potekalo se do 13-ega (v Ljubljani) in se ful splaca. Zimska oblacila ... jaz ga se ne dajem v zimskega pajaca, ker potem pozimi ne bom imela nicesar za oblect - zanj. Bundo mu dam, drugace pa ima zabe pod hlacami in to je to. Pa trak, ce piha. Drugace pa imamo doma 2 zimska pajaca - enodelna oba velikost 74 se mi zdi (oba sposojena), pa 3 bunde (2 izposojeni, eno sem pa zadnjic v Benettonu na bone kupila), dve sta velikost 74, ampak sta ful veliki, ena je pa manjsa. Mislim da bo kar dovolj zaenkrat. Noc in tema ... zdej je res hitro noc ... Gal se kar malo boji teme, se mi zdi ... ali pa je samo siten v avtu, ravno ko je tema ... ne vem tocno, ampak v temi ga pa nikoli se nisem peljala ven z vozickom. Tudi ce je ura sele 6. Gremo kam z avtom, ampak prav na sprehod pa ne. Bi mogla mogoce kak dan probat kako bi bilo. V avtu imamo ponoci vedno prizgano lucko, ker je bolj miren. Strah ... Gal je malo sesalca boji ... ce ga ne vidi, pa samo slisi je se nekako v redu, drugace pa kar besni zraven. Tudi ce ga imam v narocju je ok, drugace mu pa res ni vsec. Mercator tocke ... Tinkatonka ... na zalost bomo tudi mi rabili nekaj teflonskih posod (v prvi taki akciji v sparu sem na zalost kupila samo 2 - zar in navadno), ce pa slucajno kaj ostane, pa dobis. Za spar bomo pa tudi zbirali, ker hoce imet Matic ta nartavecji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] noz ... ce me kar naenkrat ne bo vec, veste zakaj in kako. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Velikost ... sem skoraj prepricana, da so Gala malo cudno izmerili. Zadnjic je prisla na obisk prijateljica s 4 mesecnim ogromnim sinckom, ki je skoraj tako velik kot Gal ... 8kg in 70cm (kak mesec nazaj pa malo manj) ... no, Galu so zadnjic namerili 71,5cm ... ko sva ju pa postavili skupaj je bil pa Gal vsaj za ene 4cm vecji .... zdej pa ne vem kako je to mozno ... se mi zdi, da ne dajo kej dost na tocne mere in eni merijo bolj na priblizno, drugi pa gledajo da je otrok nastiman tako kot je treba. No, sam tolk, da ne vem kako velikega otroka imam. Kami ... glede predzadnjega obroka ... enkrat si pisala recept za polento ... bi mogoce s tem poskusila in s cim podobnim? Ali pa mogoce skuta in kaj podobnega? Ne vem ali imas zjutraj sadje ali skuto ali eno ali drugo ali samo sadje ... no, pac ideja. No, ker berem in pisem hkrati, sem sele sedaj videla, da je Ninaki ze dala tak predlog. Nas urnik ... bom pisala kako je v vecini, ne zadnjih par ta cudnih dni ... okoli 7.30 vstane, ko se podojiva, potem pa se malo nori po postelji in okoli 8-ih vstaneva. Do 11-ih se v glavnem igramo, sitnarimo, rito previjamo, hodimo, plezamo, ... potem dobi sadni ali skutni obrok. Po njem ponavadi zaspi (zadnje dni pa pred tem obrokom) za kako urco ali manj. Razen po plavanju spi nekje 2 uri. Potem greva ali ven ali se igrava ali kaj pospravljava ... karkoli. Okoli 2-eh poje kosilo, potem pa greva spet ali ven ali se igrava (vse isto kot prej) ... Okoli pol stirih, do pol petih ponavadi zaspi za kako urco, potem dobi mlecni obrok - Milupa (ga poje enkrat veliko, drugic pa zelo malo). Po tem obroku ponavadi pride domov Matic in se onadva igrata, gresta ven ali pa gremo po nakupih ali katerih drugih opravkih. Ko je ura osem je cas za kopanje, potem za nekaj malega dojenja in ornk flaso gresa, nato pa samo se spanje (vcasih zaspi ze malo cez osem, vcasih pa sele okoli pol desetih). PS: Ce je Matic sam z Galom je Gal zelo priden in ne sitnari kar tako. Ocitno sem ga prevec razvadila, ampak njegovo kricanje je zame res prevec. Natalia ... tudi Gal kar besni, ce ni po njegovo ali pa krici ... ampak prvo pravilo je, da si ti bolj trmast kot otrok, ampak meni to ne rata kaj dosti. Smucanje ... no, jaz sem ko sem bila se majhna trenirala smucanje, pa so bili stroski prehudi za mojo mamo, tako da sem samo se rekreativno smucala in smucala, potem sem imela pa dovolj smucanja in sem si par let nazaj kupila bord ... predlansko leto sem navdusila se Matica, tako da zdej oba bordava. Lansko leto pa nisva. Letos pa tudi ne vem kako bo, ker je smucarija res cisto prevec draga. Kak dan bova sla sigurno, kaj vec pa verjetno dohodki ne bojo dopuscali. Smuck sicer nimam vec, ampak ko bova morala uciti Gala, bova verjetno morala kupiti se smuci. Imam pa jaz zelo rada zimo, tako da rada drsam, boardam, se sankam, kepam, ... Danes sva ze gledala sanke za Gala, pa nimajo kej dosti izbire ... morajo biti pa cele lesene, da se bo dalo stolcek gor namotrirat ... ce boste videle kaksne fajn, povejte. Bonnie_ ... malo pozno, pa vseeno ... VSE NAJBOLJSE!!! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Petra81 ... no, zdej pa imas ... ker me ze toliko casa nisi brala ... ampak kaj ko moram nadoknaditi za nazaj. Upam, da bo s Tami vse ok in da je bilo bruhanje res posledica joka in napenjanja. Otroska soba ... meni je pa super, da Gal spi v svoji sobici ... grem vsaj jaz lahko zvecer normalno spat, pa luc prizgem, da pospravim oblacila in tako naprej ... ce bi se nevem kolikokrat zbujal na noc, bi bilo tezko, tako pa mi prav pase. Tinkatonka ... me prav zanima kako bo Anej prespal to noc ... namrec Gala zmotijo razni sumi in se vcasih na racun mojega opazovanja njega med spanjem tudi predrami. Kontracepcija ... ker nama financno ne bo zneslo, bojo prisle na vrsto zal tabletke (namesto mirene) ... sem se odlocila za Jerino, pa upam, da sem se odlocila prav. Mi je pa G rekla da jih ze lahko zacnem jesti, kljub temu, da zjutraj in zvecer se dojim. Je baje hormona v nas ze toliko, da kake hude razlike ne bo. Sicer tega se nisem slisala, ampak bom vseeno se malo pocakala ... ziher je ziher. Bolancki ... vsi se cimhitreje pozdravite. Zobki pa naj pridejo ven s cimmanj bolecinami. Sem bila pridna in sem prebrala vse (se pozna da niste kej dost pisale). Je pa na racun tega moje sporocilo spet dooooooooooooooooooolgo. Lahko noc vsem skupaj ... Ursa
|
|
|
|